Ένα μικρό χωριό…

Στις 5 Ιουλίου του 2015 όλη η Ελλάδα καλύφθηκε με χρώμα πορτοκαλί… όλη; Όχι! Υπάρχει ένα μικρό ανυπότακτο χωριό κοντά στον ποταμό “Ποδονύφτη” όπου με νύχια και με δόντια κρατάει την συνέπεια του και δεν παραδίνεται, κάνοντας δύσκολη την ζωή στα διπλανά ευρω-ρωμαϊκά στρατόπεδα.

Οι ανυπότακτοι… προλετάριοι του ΚΚΕ έδωσαν για τα καλά την μάχη του άκυρου, μη συμφωνώντας με την πρόταση της κυβέρνησης και με εκείνη των θεσμών, ακόμα και αν χαρακτηρίστηκαν εκτός τόπου και χρόνου, φαίνεται ότι κερδίζουν για ακόμη μια φορά την μάχη της συνέπειας.

Εκεί λοιπόν στον Περισσό, τόνιζαν ότι η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ να πει ο κόσμος “όχι” στην πρόταση των δανειστών θα δώσει λευκή επιταγή στην συγκυβέρνηση να καταθέσει την δική της πρόταση για νέο μνημόνιο.

Όπως φαίνεται επιβεβαιώθηκαν, καθώς μετά την χθεσινή συνάντηση των πολιτικών αρχηγών για το κοινό ανακοινωθέν, άπαντες πλην του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα ήρθαν σε συμφωνία και πηγαίνουν με πρόταση για νέο μνημόνιο η οποία υπογράφτηκε από όλους.

Ο πρωθυπουργός έλαβε τη γραπτή διαβεβαίωση ότι θα έχει την απόλυτη στήριξή τους.

Άπαντες έκαναν λόγο για συμφωνία για νέο μνημόνιο, γιατί αυτό θεωρούν ή μεταφράζουν κατά το δοκούν ότι ζητάει ο Ελληνικός λαός με το “όχι” που ψήφισε.

Από την άλλη ο κ. Κουτσούμπας τόνισε πως: “Το ΚΚΕ διαφώνησε πλήρως με το κοινό ανακοινωθέν. Δεν έχει εξουσιοδοτήσει κανένας, κανένα να πάει να πάρει νέα μνημόνια”.

Μετά από αυτά αλλά και από τα όσα συζητούν στο σημερινό Eurogroup, το μόνο που μπορούν να φοβούνται στο ΚΚΕ είναι να μην τους πέσει ο ουρανός στο κεφάλι, αφού για όλα τα άλλα τα έχουν προβλέψει.