Δειλοί και μοιραίοι…

Ουδόλως εξεπλάγην, αγαπητοί, από την απάλειψη της γενοκτονίας των Ποντίων από τα σχολικά μας βιβλία με εντολή του περίεργου αυτού τύπου, όστις υποδύεται ανεπιτυχώς τον υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Η “Πολιτική Μπαλτά-Χασάπη-Κουράκη”, έχει στόχους. Συνδέεται απ’ ευθείας με εκείνη του ζεύγους Τασούλας-Δρίτσα, το οποίο “διασώζει” μετανάστες και εν συνεχεία τους αφήνει να “λιάζονται” στις πλατείες.

Τι θέλει η γενοκτονία των Ποντίων στα βιβλία ενός κράτους (που λέει ο λόγος) στο οποίο σε λίγο καιρό (αν παραμείνουν οι μπαλτάδες και οι χασάπηδες ανέγγιχτοι) θα απαλείψει τα Θρησκευτικά, θα αποκαθηλώσει τις εικόνες των ηρώων του ’21 και θα επιτρέπει την ανάρτηση μόνο εκείνων που φέρουν γενειάδες, φισεκλίκια και στο βάθος σφυροδρέπανα;

Έχουν θέση αυτές οι “ακροδεξιές αηδίες” περί “δήθεν γενοκτονίας Ποντίων και Ελλήνων της Μικρασίας” στα βιβλία μας;

Πάλι καλά, που δεν έχουμε ακόμη δει βιβλία Ιστορίας, που θα γράφουν ότι την Επανάσταση του ’21 την κήρυξε ο Άρης Βελουχιώτης και ότι ο γιατρός που κουράριζε τον Καραϊσκάκη ήταν ο Πέτρος Κόκκαλης!

Μη γελάτε, διότι κοντά είμαστε και σε κάτι τέτοιο. Ήδη, ακούγονται πάλιν οι φωνές του είδους “Ράκα-ζαράκα Γκρέτσι ε σλαβομακεντόνσκι”, που ακούγονταν στα σύνορά μας όταν εμείς πολεμούσαμε τους Γερμανούς και οι γείτονες ήταν σύμμαχοί τους.

Βεβαίως, οι Πόντιοι είναι δύναμη, δύναμη δημοκρατική, με ρίζες πιο γερές από εκείνες των Μπαλτάδων και είναι βέβαιο ότι δεν θα αφήσουν να περάσει και η νέα πρόκληση του ολετήρα της Παιδείας και της Εκπαίδευσης.

Ωστόσο, είναι απορίας άξιο, πως ο πρωθυπουργός, που κάθε τόσο αναφέρεται στον “Υπερήφανο Ελληνικό λαό” και πολύ καλώς πράττει, επιτρέπει στον Μπαλτά να κακοποιεί όχι μόνο την Ιστορία, αλλά και να πλήττει το αίσθημα πατριωτισμού των Ποντίων, της ράτσας που έχει τιμήσει, τιμά και αγωνίζεται, σε όλα τα μέτωπα, για τα ελληνικά χρώματα και χώματα.

Σε μια εποχή που η χώρα και ο λαός της δοκιμάζονται, είναι απαράδεκτο να βάλλεται εκ των έσω το εθνικό και πατριωτικό συναίσθημα.

Τα βιβλία της Ιστορίας δεν είναι κομματικά εγχειρίδια, δεν είναι όργανα προπαγάνδας. Είναι πόρτες προς τη γνώση και την επίγνωση.

“Ακίς” εφ. ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ