Κάποιος πρέπει να τους βοηθήσει εκεί στο υπουργείο οικονομικών, ώστε να κατανοήσουν ότι ο υπουργός οικονομικών είναι λειτουργός του κράτους και ενώ σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να είναι σοβαροφανής, επιβάλλεται να τοποθετείται σοβαρά στους πολίτες από το βήμα της βουλής. Πολίτες τους οποίους εκπροσωπεί συνολικά, ανεξαρτήτως των κομματικών τους προτιμήσεων.

Αυτό γιατί ο κ. Υπουργός Οικονομικών σε απάντηση του στην βουλή, στην λαϊκίζουσα ερώτηση της κ. Χριστοφιλοπουλου από το ΠΑΣΟΚ για το “πόσο κόστισαν οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα;” Απάντησε ότι “17 συναντήσεις, 66.687,34€ κόστισαν. Καταπληκτική επένδυση στην επανάκτηση της αξιοπρέπειας της χώρας. Εσείς, πόσο αποτιμάτε τον εξευτελισμό της χώρας;” ρώτησε μετ’ επιτάσεως ο κ. Βαρουφάκης. “Η φιλοξενία της τρόικα πόσο κόστισε;” επανήλθε, δηλώνοντας “περήφανος που κανένας τροϊκανός δεν μπήκε στο υπουργείο μου και σε κανένα υπουργείο.”

Θα ήταν αρκετό και πολύ να πει απλά “17 συναντήσεις, 66.687,34€ κόστισαν”.

Αυτοί οι διάλογοι που αναπαράγονται στα ΜΜΕ για θέματα της πλάκας και μάλιστα με ατμόσφαιρα σοβαροφάνειας, αναπαράγονται μόνο και μόνο για να στείλουν την μπάλα στην εξέδρα. Διότι οι μεν του ΠΑΣΟΚ μας πήγαν δεμένους το 2010 στο μνημόνιο. Οι δε της κυβέρνησης μέχρι στιγμής δεν έχουν κανένα πρακτικό αποτέλεσμα. Τα περί εξευτελισμού και αξιοπρέπειας τελείωσαν στις εκλογές. Ας τα αφήσουν λοιπον κατά μέρος, έως ότου έχουμε αποτελέσματα από τις διαπραγματεύσεις.

Με αυτά τα “έξυπνα” και χωρίς αποτελέσματα, κοντά είναι η στιγμή να κατέβει η εξέδρα στον αγωνιστικό χώρο μαζί με τη μπάλα και να τους στείλει οριστικά στα αποδυτήρια.