Οι πλάσαντες τα ερείπια…

“Και τι πταίει η γλαυξ, η θρηνούσα επί ερειπίων; Πταίουν οι πλάσαντες τα ερείπια. Και τα ερείπια τα έπλασαν οι ανίκανοι πολιτικοί της Ελλάδος.” έλεγε ο Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης.

Στις 12 Ιανουαρίου ο νυν υπουργός Οικονομικών μιλώντας στον “ΣΚΑΪ” χαρακτήριζε “απίθανο” να κλείσει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα την στρόφιγγα της παροχής ρευστότητας. “Δίνω τόσες πιθανότητες να πει ο Ντράγκι ότι κόβει την ρευστότητα στις ελληνικές τράπεζες, όσες να μην ανατείλει αύριο ο ήλιος”, έλεγε τότε χαρακτηριστικά ο Γ. Βαρουφάκης.

Οι άφρονες, οι κοινωνικά μνησίκακοι και απροσάρμοστοι, οι πολιτικά ιδιοτελείς και μισαλλόδοξοι,οι ιδεολογικά ξεπερασμένοι, ο συρφετός των ανάξιων δημοσίων υπαλλήλων, οι κομματικά στρατευμένοι, που δεν κοπίασαν για να παραγάγουν, αλλά απομυζούν το κράτος εκ των έσω, στην επίφαση μιας αριστερής ιδεολογικής θολοκουλτούρας…

Με κοινή γραμμή και πολύ θράσος, γυρνάνε στα κανάλια σκούζοντας και ψάχνοντας ποιος έστειλε τον λαό στα ΑΤΜ και τα βενζινάδικα. Πλέον νιώθουν μόνοι, αφού ακόμα και οι μέχρι χθες κολαούζοι τους οι δημοσιογράφοι, τους τα χώνουν έστω και ευγενικά.

Κατηγορούν τους πάντες και τα πάντα σαν υπαίτιους, αφού αδυνατούν ή αρνούνται (δεν έχει σημασία) να ξεστραβωθούν και να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Οι περήφανοι αγωνιστές της …αξιοπρέπειας, ξαφνικά με πέντε παραμύθια στον πεινασμένο για ακριβά ψέμματα και φτηνές αλήθειες, “σοφό” λαό, στην πλάκα και για πλάκα, γίνανε βουλευτές, υπουργοί, πρωθυπουργοί.

Γίνανε εξουσία οι απίθανοι. Και δώστου μεγαλεία, σαλόνια, ταξίδια, σταριλίκια, μισθάρες, κουρσάρες, γούστα, αρχηγιλίκια. Κάποιοι και νταηλίκια. Σε 5 μήνες χόρτασε εξουσία η ψυχούλα τους, βγάλανε τα απωθημένα τους και τα παιδικά τους τραύματα.

Εμείς ιθαγενείς και λωτοφάγοι. Ίσως ακόμα και να μην καταλάβαμε τι μας έλαχε. Πέρα και μακράν από κομματικές ταυτότητες και φανατισμούς, προέχει η προάσπιση της χώρας, καθώς υπάρχουν κι άλλα θέματα που πρέπει να προσέξουμε, κυρίως σε εθνικά ζητήματα.

Αποκαλύφθηκε ότι ο κ. Τσίπρας μιλούσε εδώ και εβδομάδες με τους Αμερικανούς οι οποίοι γνώριζαν για το capital control και πιθανότατα να ήξεραν και για το δημοψήφισμα. Ποιοι άραγε κέρδισαν και κερδίζουν από αυτή την πληροφορία; Ποιοι έπαιξαν στοιχημάτισαν πάνω της δισεκατομμύρια στα χρηματιστήρια, κύριοι αναγκαίοι κυβερνητικοί εταίροι που έχετε σύνθημα τα περίφημα CDS;

Μήπως υπάρχει κάποια μυστική “συμμαχία” με κομμάτι του τον αμερικανικού χρηματιστηριακού κεφαλαίου; Και βεβαίως πόσοι και ποιοι είναι οι ενήμεροι;

Η ζημιά που προκαλείται είναι τεράστια στην οικονομία, στον τουρισμό, στην εμπιστοσύνη των ξένων για τη χώρα ώστε να έρθουν να επενδύσουν σ’ αυτήν.

Πόσο αποτιμάτε κύριοι κυβερνητικοί εταίροι το έγκλημα της σκόπιμης δημιουργικής ασάφειας των πέντε μηνών και κυρίως των τριών τελευταίων ημερών;

Μήπως θα πρέπει να υπάρξει παρέμβαση εισαγγελέα, όχι για τις πολιτικές αποφάσεις αλλά για την τέλεση πιθανών κακουργημάτων με αφορμή τις πολιτικές αποφάσεις;

Το μπαλάκι που πέταξαν στον Έλληνα ψηφοφόρο, να το στείλει σε νέα κυβέρνηση.

Εθνικής ενότητας.

Πρέπει για να σωθεί η χώρα από τους τυχάρπαστους ερασιτέχνες της ροζμπλέ επαναστατημένης τάχατες αριστεράς.