Παράταση, χάσιμο χρόνου και φανφάρες…

Αυτό που βγήκε από το δημοψήφισμα δεν είναι καθόλου ξεκάθαρο και θα το δούμε πολύ σύντομα.

Η απόφαση της ΕΚΤ για κούρεμα στα ενέχυρα των ελληνικών τραπεζών είναι το πρώτο μήνυμα για το τι θα συμβεί αν δεν σήμερα έρθει η συμφωνία.

Ο Ντράγκι τράβηξε το πιστόλι, το έχει απασφαλίσει και την Τετάρτη “μπάι – μπάι” αν δεν υπάρξει συμβιβασμός.

Έτσι τα ερμηνεύουν όλα αυτά οι ευρωπαϊστές, οι νουνεχείς άνθρωποι που βλέπουν ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος παρά μόνο το ευρώ.

Παράταση, χάσιμο χρόνου και φανφάρες.

Με κλειστές τράπεζες συνεχίζουν να πουλάνε παραμύθια, να υπόσχονται μπούρδες και να αναμένουν να υποχωρήσουν όλοι μπροστά μας.

Η δημιουργία “στρατού” μέσα στον ελληνικό λαό που θα μιλά για υπερηφάνεια, ακόμη κι αν έχουν καταστραφεί τα πάντα, είναι κλασικό σχέδιο απολυταρχικών καθεστώτων στο Ιράκ, τη Συρία, την Αίγυπτο ή τις χώρες που έσπευσαν να συγχαρούν τον Τσίπρα, δηλαδή την Κούβα, τη Βολιβία, τη Βενεζουέλα.

Εκεί ο κόσμος μπορεί να τρώει ζωοτροφές αλλά έχει διώξει τους κακούς Αμερικάνους.

Οι ανώριμοι και μη διαθέτοντες συνείδηση των επιλογών τους λαοί, δοξάζουν επιπολαίως ή καταριούνται τους Ηγεμόνες που προκρίνουν, αναλόγως της ευημερίας ή των δυσχερειών που αυτοί τους “εξασφαλίζουν”.

Μένει να μάθουμε αν ο Ελληνικός λαός μέσα από τα… υπερεντατικά των δοκιμασιών του, ωρίμασε ή παραμένει εγκληματικά ανεύθυνος και κακομαθημένος.

Η συμπεριφορά τους είναι σχεδόν αταβιστική και αυτιστική… Ακούνε αυτό που θέλουν -όταν θέλουν, αφού δεν είχαν αφήσει σήριαλ για σήριαλ (ιδίως τούρκικο) και πρωινάδικα στα κανάλια, τώρα θυμήθηκαν ότι τα κανάλια είναι λαμόγια.

Λειτουργούν με την φθηνή και εύκολη επιφάνεια του θυμικού, χρησιμοποιούν λέξεις των προγόνων και τις καπηλεύονται, όπως υπερηφάνεια, ηρωισμός, “όχι” κτλ.

Χωρίς να ξέρουν καν τι σημαίνουν αυτά, νομίζουν πως ρίχνοντας ένα “ναι” ή ένα “όχι” γίνανε και ήρωες.

Τους λείπουν οι δυνατές συγκινήσεις, όντας μέσα σε μια συνεχή μιζέρια με τον εαυτό τους και εδώ βρίσκουν μια διέξοδο φθηνής έκφρασης με τσαμπουκά.

Δεν έχουν βγει παραέξω, να δουν πώς είναι ο υπόλοιπος κόσμος.

Μάθανε από μικρά… όταν τρώνε δεν μιλάμε-το φαγάκι μας κοιτάμε… Αλλά αν μας το πάρουν τότε αρχίζουμε τις βρισιές.

Με 60% συμμετοχή το 61% του όχι είναι μόλις 36% των ψηφοφόρων.

Το μεγάλο πρόβλημα είναι ότι το 40% -που είναι και το μεγαλύτερο μέρος- δεν αναλαμβάνει τις ευθύνες του απέναντι στην χώρα, απέχοντας μόνιμα από τις δημοκρατικές διαδικασίες.

Είτε στις βουλευτικές, είτε στις ευρωεκλογές, το 40% αδιαφορεί πάντα.

Και πιο πολύ σέβομαι την αντίθετη άποψη όσο ανόητη και αν είναι από την αδιαφορία.

Στην αρχαία Ελλάδα, οι αδιαφορούντες για τα κοινά εξορίζονταν.

Πρέπει κάποτε να υπάρξει καθορισμός και εφαρμογή ποινής για αυτούς που δε τους νοιάζει η χώρα που ζουν.

Άραγε τι θα πουν τα 3,5 εκατ. Ελλήνων ψηφοφόρων, αν ο κ. Τσίπρας τους χρησιμοποίησε για να οδηγήσει την Ελλάδα εκτός ΕΕ;

Τι θα γίνει δηλαδή αν μια ωραία πρωία ο κυρ Αλέξης, με τη σύμφωνη γνώμη του 61% πει “κύριοι δυστυχώς επτωχεύσαμεν και επιστρέφουμε στη δραχμούλα. Θα χάσετε το 60% του εισοδήματός σας, αλλά μου δώσατε την εντολή;”

Γιατί αυτό που βγήκε από το δημοψήφισμα δεν είναι καθόλου ξεκάθαρο και θα το δούμε πολύ σύντομα.

Οι μαέστροι του διχασμού, οι κρώζωντες ως χθες για γερμανοτσολιάδες -μερκελιστές -προδότες -λαμόγια και ότι άλλο, το γύρισαν στο τσάμικο μιλώντας τώρα για εθνική συμφιλίωση, πατρίδα, ομοψυχία και άλλα όμορφα επικοινωνιακά, φοβούμενοι και ανησυχούντες για το άγνωστο καταστροφικό που με μαθηματική ακρίβεια μας οδηγούν.

Κάποια (όχι και έξυπνη) ηθοποιός, όμορφη με καλλίγραμμο σώμα, ζήτησε από τον Μπέρναρντ Σώ, πού ήταν κάπως άσχημος και άχαρος, να παντρευτούν και να κάνουν παιδιά καταπληκτικά αν έπαιρναν την δική της ομορφιά και την εξυπνάδα του συγγραφέα.

Αυτός αρνήθηκε λέγοντας ότι τρέμει στην πιθανότητα να πάρουν την δική του ομορφιά και την δική της εξυπνάδα.

Όμως κύριοι μαέστροι του εθνικού διχασμού και της καταστροφής, σας ερωτώ, ποια θα ήταν η θέση μας, αν (όπως εμείς) έκαναν δημοψήφισμα η Σλοβενία και η Σλοβακία με το ερώτημα ναι ή όχι στην βοήθεια προς την Ελλάδα;

Μήπως λέω, μήπως ανοίξατε τον ασκό του Αιόλου;

Γιατί υπάρχει και αυτό το ενδεχόμενο.