9ο Διεθνές Συνέδριο ΜΟΙΣΑ

Η κοινότητα MOISA επανέρχεται και φέτος με το 9ο Συνέδριο για τη μουσική στην Αρχαία Ελληνική και τη Ρωμαϊκή Αρχαιότητα, το οποίο θα διεξαχθεί στο διάστημα 11-15 Ιουλίου στο αμφιθέατρο «Ιωάννης Δρακόπουλος» (Πανεπιστημίου 30) και στη Γαλλική Σχολή Αθηνών, λόγω της συνεργασίας της με το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών. Το συνέδριο είναι διεθνές και η γλώσσα του είναι η Αγγλική.

Το θέμα του φετινού συνεδρίου επικεντρώνεται στα ζώα και τη σχέση τους με τη μουσική στην Αρχαία Ελληνική και Ρωμαϊκή αρχαιότητα. Οι επιμέρους θεματικές είναι οι κραυγές των ζώων και ο τρόπος μετατροπής τους σε μουσική, οι φωνές των θηλαστικών και οι ήχοι των κοχυλιών, οι κραυγές των ζώων στις κωμωδίες του Αριστοφάνη, τα κελαηδήματα των πουλιών και ο χορός, οι ήχοι των εντόμων και το ηχητικό περιβάλλον, οι νέες ανακαλύψεις οργάνων, η μουσική των τεράτων, και η σχέση ζώων και μουσικής από την αρχαιότητα ως σήμερα.

Το συνέδριο θα εμπλουτιστεί ιδιαίτερα από τη χορωδία του Πανεπιστημίου Αθηνών, η οποία θα τραγουδήσει συνθέσεις εμπνευσμένες από την αρχαιότητα, και την ξενάγηση στους Δελφούς την τελευταία ημέρα του συνεδρίου. Επίσης, αξίζει να παρακολουθήσετε την εναρκτήρια ομιλία του Γάλλου μουσικολόγου και συνθέτη με πλούσιο ενεργητικό François-Bernard Mâche, “Philology and Zoӧmusicology”.

Στο συνέδριο αυτό συμμετέχει και η Γεωργία Μυστριώτη, μεταπτυχιακή φοιτήτρια Αρχαίας Ελληνικής Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, με το θέμα “Marsyas: The Satyr Pioneer of Greek Music”, το οποίο υπάγεται στη θεματική ενότητα “The Music of Monsters”.

moisa2016-athens.eu