Αυτός ο πιλότος είναι ο μοναδικός που κατέρριψε με πιστόλι των 45 εχθρικό αεροπλάνο….

Τεχνη

Κάποιες φορές η αλήθεια είναι σαν την φαντασία. Κάποιος μπορεί να σκεφτεί ότι η μόνη φορά που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ένα  πιστόλι για να καταρρίψει  εχθρικό αεροσκάφος καθώς ο σκοπευτής είναι  κρεμασμένος στο αλεξίπτωτο του,  θα ήταν σε ένα βιντεοπαιχνίδι ή τυχαία ταινία δράσης. Ο J. Baggett,  είναι το μοναδικό μέλος του αμερικανικου στρατού που έχει πιστωθεί με την κατάρριψη ενός εχθρικού αεροσκάφους με το ατομικό του όπλο του αιωρούμενος . Αν κάποιος σκεπτόταν ότι θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί  απο αλεξιπτωτιστη που βρίσκεται σε κατάβαση στον αέρα ενα πιστόλι για να καταρρίψει αεροσκάφος θα ήταν η σε βιντεο παιχνίδι η σε ταινία δράσης. Ο Owen J. Baggett, το μοναδικό μέλος της αμερικανικής υπηρεσίας που έχει ποτέ πιστωθεί με την κατάρριψη ενός εχθρικού αεροσκάφους με το ατομικό  του όπλο.

 

Στις 31 Μαρτίου 1943, όταν βρισκόταν στη βρετανική Ινδία, η μοίρα του Baggett διατάχθηκε να καταστρέψει μια γέφυρα στην Pyinmana της Βιρμανίας. Αλλά πριν φτάσουν στο στόχο τους, τα βομβαρδιστικα Β-24 παρεμποδίστηκαν από ιαπωνικά αεροσκάφη . Το αεροπλάνο της Baggett χτυπήθηκε άσχημα και το πλήρωμα διατάχθηκε να το εγκαταλείψει . Οι Ιάπωνες πιλότοι επιτέθηκαν στους Αμερικανους , καθώς έπεφταν με τα αλεξίπτωτα τους στη γη. Δύο από τα μέλη του πληρώματος της Baggett σκοτώθηκαν και ο Baggett, αν και τραυματίστηκε, παραστησε τον νεκρο, ελπίζοντας ότι οι Ιάπωνες θα τον αγνόησουν. Ένα ZERO που πλησίασε πολύ κοντά στον Baggett, ο πιλότος του άνοιξε την καλύπτρα  του. Ο Baggett πυροβόλησε τον πιλότο με το πιστόλι του των 45mm. Το αεροπλάνο «κράτησε » και βυθίστηκε στη γη, με τον Baggett να γίνει θρυλος ως το μόνο άτομο που κατέρριψε  με ένα ιαπωνικό αεροπλάνο με πιστόλι M1911.

φωτο μαχητικό ZERO

Επέζησε κατα την πρεσεδαφιση του και συνεληφθει αιχμάλωτος  από τους Ιάπωνες. Θα παραμείνει φυλακισμένος για τον υπόλοιπο πόλεμο. Ο Baggett και 37 άλλοι στρατιώτες απελευθερώθηκαν στο τέλος του πολέμου από οκτώ πράκτορες του OSS  στη Σιγκαπούρη.

Ο Baggett συνέχισε να ζει μια μακρά και ευτυχισμένη ζωή, ανεβαίνοντας στο βαθμό του συνταγματάρχη,. Πέθανε στην ηλικία των 85 ετών το 2006.

 

πηγη: usaarmy4life

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

*