Η Ελληνική κοινωνία έχει αντιληφθεί τί συμβαίνει….

Ειδησεις/Πολιτικη

Από Ζωή Γεωργαντά (8-11-2016)

Ο Αντεισαγγελέας Εφετών Αθηνών, κ. Ιωάννης Κούτρας, που χρεώθηκε την δικογραφία της ΕΛΣΤΑΤ μαζί με το πρόσφατο Βούλευμα του Συμβουλίου του Αρείου Πάγου με αριθμό 1331/1-8-2016 κατέθεσε σήμερα, 8-11-2016, την αθωωτική για τον Ανδρέα Γεωργίου πρότασή του προς το νέο Συμβούλιο Εφετών Αθηνών το οποίο θα αποφασίσει για την εις βάρος του Δημοσίου κακουργηματική πράξη του Α. Γεωργίου που συνίσταται στην ψευδή διόγκωση του ελλείμματος του έτους 2009.

Θα θυμίσουμε ότι για την ίδια υπόθεση, ο ίδιος εισαγγελέας με την τότε (2014) πρότασή του είχε ευθυγραμμιστεί με τις εκδοθείσες τυπικές κλήσεις της πειθαρχικώς τιμωρηθείσας Ανακρίτριας Πεδιαδίτη χωρίς να κληθούν σε απολογία ο κατηγορούμενος Γεωργίου, καθώς και οι δύο συγκατηγορούμενοί του υπάλληλοι της ΕΛΣΤΑΤ, Ξενάκη και Μολφέτας.

Θυμίζουμε ότι την πρόταση εκείνη του κ. Ι. Κούτρα δεν δέχτηκε το Συμβούλιο Εφετών το οποίο διέταξε περαιτέρω κύρια ανάκριση και λήψη απολογίας του κ. Γεωργίου.

Παρ’ όλα ταύτα, ο κ. Εισαγγελέας δεν είδε ούτε την παράβαση καθήκοντος κατ’ εξακολούθηση, ενώ το Συμβούλιο Εφετών Αθηνών, με το υπ’ αριθμόν 1149/2015 Βούλευμά του παρέπεμψε τον κ. Γεωργίου και αυτός δικάζεται στις 6 Δεκεμβρίου 2016 για το έγκλημα της παράβασης καθήκοντος κατ’ εξακολούθηση.

Ήδη, μετά το Αναιρετικό Βούλευμα 1331/1-8-2016 του Συμβουλίου του Αρείου Πάγου, ο ίδιος Αντεισαγγελέας Εφετών υπέβαλε την από 8-11-2016 πρότασή του με την οποία φρονεί ότι δεν υφίστανται περιστατικά που να στοιχειοθετούν το έγκλημα της ψευδούς βεβαίωσης κατά συναυτουργία σε βάρος του Δημοσίου υπό την επιβαρυντική περίσταση της ιδιαίτερα μεγάλης αξίας του εγκλήματος και επίσης φρονεί ότι δεν υπάρχουν επαρκείς ενδείξεις για την παραπομπή του Γεωργίου στο Δικαστικό Ακροατήριο.

Σημειώνω ότι το Συμβούλιο Εφετών που θα ασχοληθεί με την πρόταση του κ. Ι. Κούτρα δεν είναι υποχρεωμένο να την υιοθετήσει καθόσον είναι άλλη ανεξάρτητη δικαστική Αρχή.

Πάντως η Ελληνική κοινωνία έχει αντιληφθεί τί συμβαίνει και ότι υπάρχουν επαρκέστατες ενδείξεις για την ψευδή διόγκωση του δημοσίου ελλείμματος και χρέους του 2009.   

newdemocracy.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

*