«Η Γερμανία δεν έχει τηρήσει τις υποσχέσεις για στήριξη Αθήνας σε προσφυγικό – οικονομική κρίση…»

Ειδησεις

Η Γερμανία, σε πολύ μεγάλο βαθμό, δεν έχει τηρήσει τις υποσχέσεις που έχει δώσει στην Ελλάδα για αποστολή προσωπικού, ώστε να αντιμετωπισθούν η προσφυγική, αλλά και η οικονομική κρίση.

Αυτό προκύπτει από επίσημη απάντηση που έδωσε το γερμανικό Υπουργείο Εσωτερικών, μετά από ερώτηση που κατέθεσε στο Κοινοβούλιο ο βουλευτής των Φιλελευθέρων, Φρανκ Σέφλερ.

Από την αρχή της οικονομικής, αλλά και της προσφυγικής κρίσης, το Βερολίνο έχει υποσχεθεί στην Ελλάδα την αποστολή δεκάδων υπαλλήλων προκειμένου να στελεχώσουν θέσεις στον κρατικό μηχανισμό.

Αντί όμως για δεκάδες, στην Ελλάδα έχουν μέχρι στιγμής αφιχθεί μόλις 7 Γερμανοί δημόσιοι υπάλληλοι. Συγκεκριμένα, το Υπουργείο Μετανάστευσης έχει αποστείλει στην Ελλάδα έναν υπάλληλο. Η Ομοσπονδιακή Αστυνομία δύο υπαλλήλους στη γερμανική Πρεσβεία στην Αθήνα, ενώ τρεις Γερμανοί συνοριακοί φύλακες συνδράμουν τους Έλληνες συναδέλφους τους στο αεροδρόμιο της Αθήνας. Επίσης, το Υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας είχε υποσχεθεί στην Αθήνα την αποστολή δεκάδων εφοριακών υπαλλήλων που θα βοηθούσαν το ελληνικό σύστημα είσπραξης φόρων.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, από το 2010 μόνον 17 Γερμανοί υπάλληλοι του Υπουργείου Οικονομικών έχουν σταλεί στην Ελλάδα, σε ταξίδια που διαρκούν από 2 έως 12 ημέρες.

Ο βουλευτής των Φιλελευθέρων, Φρανκ Σέφλερ χαρακτήρισε «ντροπιαστικά» τα στοιχεία αυτά.

mignatiou.com

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

*