Oι Τούρκοι έχασαν επαφή με 14 πολεμικά πλοία ?- Oι στασιαστές έχουν και δικό τους «Πολεμικό Ναυτικό»! ?…

Ειδησεις/Πολιτικη

του Βασίλη Καπούλα

Μετά τα 42 ελικόπτερα που «αγνοούνται», τώρα και δεκατέσσερα πλοία του τουρκικού Ναυτικού «απουσιάζουν» από τους Ναυστάθμους, ενώ εγνοείται η τύχη του υποναυάρχου Βεϊσέλ Κόσελε, που δεν έχει δώσει σημεία ζωής από την Παρασκευή το απόγευμα, λίγο πριν ξεσπάσει το πραξικόπημα.
Μέχρι αυτή τη στιγμή δεν έχει ξεκαθαριστεί εάν ο ναύαρχος συμμετείχε στο πραξικόπημα ή εάν κρατείται κάπου παρά τη θέλησή του, μετά τις αναφορές του τουρκικού Τύπου ότι εθάθη να επιβιβάζεται σε ένα από τα «χαμένα» πολεμικά πλοία όταν του είπαν ότι πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια.
Σύμφωνα με τους Times, τα πλοία υπηρετούσαν στους Στόλους Αιγαίου και Μαύρης Θάλασσας
Δεν αναφέρουν τι πλοία ήταν, αλλά αποκλείεται να ήταν μείζονες μονάδες και να αγνοούνται ακόμα και βέβαια αποκλείεται να έρθουν προς ελληνικά λιμάνια αφού από το Σάββατο μέχρι σήμερα θα είχαν έρθει.
Η τουρκική κυβέρνηση αρνήθηκε να κάνει κάποιο σχόλιο πάνω στο θέμα, αλλά κυβερνητική πηγή δήλωσε σε εφημερίδα: «Εκτιμάμε ότι υπάρχουν ακόμα κάποιοι θύλακες που  ίσως προσπαθήσουν να καταλάβουν ελικόπτερα ή να εμπλακούν σε νέες βίαιες πράξεις εναντίον πολιτών ή κυβερνητικών κτιρίων στην Τουρκία».
Πολλοί «θύλακες»…

του Γιάννη Πετρίδη

Ανυπόστατο χαρακτηρίζουν το δημοσίευμα των Τimes σχετικά με τα 14 πλοία «φαντάσματα» και τον αγνοούμενο αρχηγό Στόλου, υποναύαρχο Βεϊσέλ Κόσελε,  πηγές της άριστα ενημερωμένης υπηρεσίας πληροφοριών του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού για τον αγνοούμενο αρχηγό στόλου.
Όπως αναφέρει απόλυτα έγκυρη πηγή της υπηρεσίας πληροφοριών του Πολεμικού Ναυτικού στο pronews.gr ο αρχηγός Στόλου του τουρκικού Ναυτικού έχει απελευθερωθεί ήδη από την Κυριακή μετά την επιχείρηση που έκαναν οι ειδικές δυνάμεις του τουρκικού Ναυτικού και ανακατέλαβαν την φρεγάτα «YAVUZ».
Συνελήφθη ο κυβερνήτης, οι αξιωματικοί και οι υπαξιωματικοί του πλοίου και ο εν προκειμένω αξιωματικός για τον οποίο οι «Τimes» αναφέρουν ότι αγνοείται έχει απελευθερωθεί και έχει αναλάβει ήδη καθήκοντα δηλώνοντας πιστός στην κυβέρνηση.
Σε ότι αφορά τα 14 πλοία φαντάσματα η ίδια πηγή αναφέρει τα εξής:
«Από το βράδυ της Παρασκευής μέχρι και σήμερα ούτε βάρκα του τουρκικού Στόλου δεν έχει κυκλοφορήσει στο Αιγαίο και φανταζόμαστε πολύ δύσκολο να κρύβονται σε ορμίσκους του Αιγαίου ακόμη και πλοία μεγέθους πυραυλακάτου.
Φυσικά τίποτα δεν έχει πλεύσει και δεν πρόκειται να πλεύσει προς ελληνικό λιμάνι γιατί και όλοι οι ναύσταθμοι του τουρκικού ναυτικού στο Αιγαίο έχουν σφραγιστεί.
Σε ότι αφορά τη Μαύρη Θάλασσα δεν έχουμε την πλήρη εικόνα που υπάρχει στο Αιγαίο αλλά είναι πολύ δύσκολο να διαφύγουν πλοία από το τουρκικό σύστημα επιτήρησης το οποίο βασίζεται στους τουρκικούς κατασκοπευτικούς δορυφόρους».
Απαντώντας στο ερώτημα για ποιο λόγο υπήρξαν αυτά τα δημοσιεύματα η πηγή της Υπηρεσίας Πληροφοριών υποστήριξε τα εξής:
«Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε δεδομένου ότι η κατάσταση στην Τουρκία είναι χαοτική αυτή τη στιγμή. Πιθανόν πρόκειται για επικοινωνιακό πόλεμο που κατευθύνεται από την κυβέρνηση προκειμένου να δικαιολογήσει μαζικές συλλήψεις και διώξεις και να εμπεδώσει κλίμα ανασφάλειας σε πρώτη φάση.
Αλλά όλα αυτά είναι υποθέσεις. Εμείς παρακολουθούμε πολύ στενά την κατάσταση και στο μέτρο των δυνατοτήτων μας θα κάνουμε ότι πρέπει για την ασφάλεια της χώρας».
pronews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

*