Συνελήφθη ο Τούρκος πιλότος που είχε καταρρίψει το ρωσικό μαχητικό Su-24 το Νοέμβριο – Ήταν ανάμεσα στους πραξικοπηματίες…

Ειδησεις

του Βασίλη Καπούλα

«Ένας από τους συμμετέχοντες στο πραξικόπημα είναι ο Toύρκος πιλότος ο οποίος το Νοέμβριο του 2015 κατέρριψε το ρωσικό βομβαρδιστικό Su-24″ αποκάλυψε ο Δήμαρχος της Άγκυρας Melih Gokcekκι και τόνισε ότι ήταν μέλος του κινήματος του ιμάμη Fethullah Gulen επιβεβαιώνοντας τα όσα σας είχαμε πει νωρίτερα στο άρθρο μας περί διώξεων σε Τούρκους στρατιωτικούς οι οποίοι είχαν σχέση με το ΝΑΤΟ και τον Γκιουλέν.
Ο Δήμαρχος της Άγκυρας είπε ότι μάλλον έχει συλληφθεί και θα αντιμετωπίσει την εσχάτη των ποινών.
Νωρίτερα ο Ρ.Τ.Ερντογάν επανέλαβε ότι ο ιμάμης Γκιουλέν είχε στήσει «παράλληλο κράτος» τονίζοντας πως αυτός ευθύνεται για το γεγονός ότι διαταράχθηκαν οι σχέσεις με τη Ρωσία.
«Ήταν ένα περιστατικό που ένας Τούρκος πιλότος -οπαδός του Γκιουλέν- κατέρριψε το Su-24 για να  απομονωθεί η Τουρκία στη διεθνή αρένα. Είχα έναν επισκέπτη χτες από τη Ρωσία. Ο εκπρόσωπος του Πούτιν έχει την ίδια άποψη» είπε ο Δήμαρχος της Άγκυρας.
Ο Ταγίπ Ερντογάν προειδοποίησε ότι οι άνθρωποι που ευθύνονται για το πραξικόπημα θα τιμωρηθούν σκληρά.
Και όπως έγινε γνωστό, ακόμη η εσχάτη των ποινών είναι στο τραπέζι.
Η κυβέρνηση θα εξετάσει την επαναφορά της θανατικής ποινής για αυτούς που διέπραξαν το πραξικόπημα, δήλωσε ο αντιπρόεδρος του κυβερνώντος κόμματος AKP, Μεχμέτ Μεουζίνογλου.
Όπως σας είχαμε ενημερώσει είχε γίνει διαρροή από το περιβάλλον του Ρ.Τ.Ερντογάν ότι  στρατιωτικοί που βρίσκονται στα σπλάχνα της τουρκικής Αεροπορίας κατέρριψαν το ρωσικό βομβαρδιστικό Su-24 για να αποδυναμώσουν την τουρκική κυβέρνηση.
O Ρ.Τ.Ερντογάν προχωράει σε εκκαθαρίσεις «ΝΑΤΟϊκών» στρατιωτικών και γενικά όσων στηρίζουν ή διάκεινται θετικά προς τις ΗΠΑ. Φαίνεται ότι η απόφαση αυτή για «πραξικόπημα» ελήφθη μετά τη χτεσινή δήλωση του ΥΠΕΞ των ΗΠΑ, Τ.Κέρι, που μίλησε για πρώτη φορά για τουρκική εισβολή στην Κύπρο.
Μέχρι πρόσφατα οι Αμερικανοί μιλούσαν για «στρατιωτική παρέμβαση».
O Eρντογάν συλλαμβάνει όλους τους «αμερικανόφιλους γκιουλενιστές» και προχωράει σε μια μεγάλη εκκαθάριση του τουρκικού Στρατού.

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

*