Συνέντευξη της κ. Ζωής Γεωργαντά για Βρυξελες, ΕΛΣΤΑΤ, ελλειμμα….

Είχαμε για μια ακόμη φορά την εξαιρετική τιμή να μας δώσει μέσω της δημοσιογράφου, συνεργάτιδας του NewDemocracy, συνέντευξη η ηρωίδα, κυρία Ζωή Γεωργανττά, η οποία για μια ακόμη φορά δε μασάει τα λόγια της και μέσω του site εκφράζουμε το σεβασμό μας στο πρόσωπό της και ένα μεγάλο “ευχαριστώ”, γιατί πάντα είναι πρόθυμη να απαντά στις ερωτήσεις μας!

Ερ.: Όπως θα γνωρίζετε, η Κομισιόν έστειλε επιστολή στον Υπουργό Οικονομικών της χώρας μας και του ζητάει να επέμβη στην Ελληνική Δικαιοσύνη και να επιβάλει την διαγραφή του κακουργήματος της ψευδούς διόγκωσης του δημοσίου ελλείμματος και χρέους του 2009. Γράφτηκε μάλιστα στον Τύπο ότι η Κομισιόν θέτει την αποδοχή των ψευδώς διογκωμένων στοιχείων του ελλείμματος ως προαπαιτούμενο για την επόμενη αξιολόγηση. Πώς βλέπετε αυτή την ψυχρή επέμβαση που στοχεύει στην ανοικτή πλέον καταστρατήγηση του κράτους δικαίου στην χώρα μας;

ΖΓ: Ευχαριστώ, για την συνέντευξη αυτή που μου παραχωρείτε. Δεν εκπλήσσομαι για την πλήρως αναξιοπρεπή και ουσιαστικά παράνομη επέμβαση-παρέμβαση του κύριου οργάνου της ΕΕ, δηλαδή της Κομισιόν, στα εσωτερικά μας και μάλιστα στην λειτουργία του θεσμού της Δικαιοσύνης που σημαίνει, όπως επισημάνατε, καταστρατήγηση του κράτους δικαίου στην χώρα μας από τους υποτιθέμενους εταίρους μας και υπερασπιστές του κράτους δικαίου στην Ευρώπη και στον κόσμο.

Είναι προκλητικό ότι απαιτούν δημοσίως από τον Έλληνα Υπουργό Οικονομικών και την κυβέρνηση να φιμώσουν την Ελληνική Δικαιοσύνη και να την εξαναγκάσουν να αθωώσει τους κατηγορούμενους για την ψευδή βεβαίωση των στοιχείων του δημοσίου ελλείμματος του 2009 παρά τις προς το αντίθετο αποδείξεις.

Το τυραννικό αυτό μόρφωμα που λέγεται ευρωζώνη δεν τηρεί πλέον ούτε τα προσχήματα.

Έχουν δηλαδή αποκαλύψει πλήρως το χωρίς ηθικούς φραγμούς αδίστακτο πρόσωπό τους.

Το θετικό είναι ότι τους φέραμε στο αυτοκαταστροφικό αυτό σημείο και νομίζω ότι και οι λαοί της Ευρώπης πλέον βλέπουν ότι δεν πάει άλλο με την αυταρχική μονοκρατορία των Βρυξελλών.

Διερωτώμαι πώς είναι δυνατόν η κυβέρνηση, ενώ βλέπει ότι ποδοπατείται η εθνική μας ύπαρξη, εντούτοις εξακολουθεί να μην έχει σχέδιο εξόδου από το μαρτύριο της ευρωζώνης.

Ταυτόχρονα, απορεί κανείς με το κατάντημα τόσων πολλών Ελλήνων πολιτικών που προκειμένου να διατηρήσουν τις βουλευτικές απολαβές τους έφτασαν σε τόσο χαμερπές επίπεδο δουλοφροσύνης, ώστε να ωρύονται για «εμπλοκή της Δικαιοσύνης στα δημοσιονομικά» και να χοροπηδούν από χαρά για το ποδοπάτημα της εθνικής μας ύπαρξης.

Ερ.: Έχετε δίκιο, αλήθεια, μπορεί να χαρακτηριστεί η δίωξη για αλλοίωση των στοιχείων του ελλείμματος ως «εμπλοκή της Δικαιοσύνης στα δημοσιονομικά»;

ΖΓ: Όχι βέβαια. Αυτό είναι μια ανοησία. Η δίωξη αφορά την ψευδή βεβαίωση, ουσιαστικά την πλαστογραφία των δημοσιονομικών στοιχείων του χρέους και του ελλείμματος του 2009. Με άλλα λόγια, αν τα δημοσιονομικά στοιχεία του χρέους και του ελλείμματος ως ποσοστό του ΑΕΠ είναι 90% και 6% αντίστοιχα και ο αρμόδιος δημόσιος υπάλληλος (Γεωργίου) ψεύδεται και λέει ότι είναι 127% και 15,4%, δηλαδή παραποιεί τα δημοσιονομικά στοιχεία, τότε η Δικαιοσύνη δεν πρέπει να ανακατευτεί;  Είναι το ίδιο ως εάν να λες ότι ένας δημόσιος υπάλληλος πλαστογραφεί ένα δημόσιο έγγραφο και πρέπει να μείνει ατιμώρητος, να μην παραπεμφθεί στην Δικαιοσύνη. Οι άνθρωποι έχουν στην κυριολεξία ξεφύγει από το ανθρώπινο λογικό μιας πολιτισμένης χώρας όπως η Ελλάδα και λένε βλακείες διότι είναι τόσο απορροφημένοι από το στενό προσωπικό τους συμφέρον, εννοώ τους υψηλούς μισθούς και όλα τα πλεονεκτήματα που έχουν ως βουλευτές. Θα ήθελα, επί τη ευκαιρία,  να παραπέμψω σε ένα πρόσφατο άρθρο του κ. Σπύρου Λαβδιώτη με τίτλο «Η ουτοπία των Ελλήνων Πολιτικών – Διακυβέρνηση Χωρίς Χρήμα».

Ερ.: Κυρία Γεωργαντά, είπατε προηγουμένως ότι δεν εκπλήσσεσθε από την απαράδεκτη παρέμβαση της Κομισιόν στην ισχύ του κράτους δικαίου στην χώρα μας. Θέλετε να μας εξηγήσετε λίγο παραπάνω;

ΖΓ: Σας είπα ότι δεν εκπλήσσομαι διότι ήδη από το 2010, που ακόμα υπήρχε το ΔΣ της ΕΛΣΤΑΤ και εγώ ήμουν μέλος του, υπήρχαν συνεχείς επεμβάσεις, προτροπές και εντολές από την Eurostat, την Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία, που υπάγεται διοικητικά άμεσα στην Κομισιόν, αλλά και από τον ίδιο τον τότε Επίτροπο κο Όλι Ρεν, για να ριχτούν δεκάδες δισεκατ. ευρώ στο δημόσιο χρέος και ασφαλώς και στο έλλειμμα του 2009, διότι χρέος και έλλειμμα συνδέονται άμεσα.

Ερ.: Πείτε μας λίγα λόγια για τις παρεμβάσεις αυτές.

ΖΓ: Από τον Σεπτέμβριο του 2011 που το ΣΔΟΕ, και συγκεκριμένα οι Οικονομικοί Εισαγγελείς κκ Πεπόνης και Πόπη Παπανδρέου, αργότερα η κα Παπανδρέου αντικαταστάθηκε από τον κο Μουζακίτη, ανέλαβαν αυτεπάγγελτα, μετά τις καταγγελίες μας στην Μόνιμη Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής και άνευ ουδεμίας μηνυτήριας αναφοράς, την διερεύνηση των καταγγελιών μας, οι απαράδεκτες παρεμβάσεις της Eurostat ήταν σε ημερήσια διάταξη. Παρεμβάσεις με δημόσιες επιστολές στον εκάστοτε πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, στην Βουλή των Ελλήνων, στον εκάστοτε Πρωθυπουργό, ακόμα και στον κο Παπαδήμο. Και με τις επιστολές αυτές απαιτούσαν να σταματήσει η δικαστική διερεύνηση και στην συνέχεια, μετά το Πόρισμα Πεπόνη, απαιτούσαν να σταματήσει η δίωξη. Ποιός αντέδρασε τότε; Εκτός από λιγοστές εξαιρέσεις δημοσιογράφων, μόνον οι Έλληνες πολίτες αντέδρασαν με την επικοινωνία τους μαζί μας, αν και οι «πρωτοκλασάτοι» δημοσιογράφοι και πολλοί πολιτικοί μας λοιδόρησαν ως γραφικούς. Βέβαια και σήμερα σχεδόν το ίδιο γίνεται, μόνον που αντί να μας λοιδορούν, έχουν επιλέξει να μας αγνοούν και έχουν επιδοθεί σε αποπροσανατολισμούς και παραπλανήσεις της κοινής γνώμης.

Ερ.: Είχατε κάποτε, θυμάμαι, αναφέρει ότι και διεθνώς προσπαθούσαν να επιβάλουν το ξέπλυμα Γεωργίου.

ΖΓ: Ναι. Να φανταστείτε ότι η Eurostat έπιασε ακόμα και το ISI, το Διεθνές Στατιστικό Ινστιτούτο, που υποτίθεται ότι είναι επιστημονικός Οργανισμός. O αντιπρόεδρος του Ινστιτούτου αυτού, κ. Χάλγκριμουρ Σνόρρασον, ήταν και Μόνιμος κατοικοεδρεύων στην χώρα μας Εκπρόσωπος της Eurostat στην ΕΛΣΤΑΤ. Σύμπτωση; Δεν νομίζω. Το Ινστιτούτο λοιπόν αυτό ξεκίνησε ολόκληρη διεθνή εκστρατεία κατά της Ελληνικής Δικαιοσύνης ότι δήθεν κυνηγάει τον σωτήρα της Ελλάδας, τον κ. Γεωργίου, διότι, έλεγαν, ότι η Ελληνική Δικαιοσύνη προωθεί το πελατειακό κράτος και ότι επιδιώκει την  απόκρυψη των πραγματικών ελλειμμάτων της Ελλάδας. Ανήκουστες ύβρεις και απαράδεκτη κατασυκοφάντηση των Ελληνικών θεσμών, χωρίς να παρουσιάζουν ούτε στο ελάχιστο τις απόψεις μας που ήμασταν μέλη του ΔΣ της ΕΛΣΤΑΤ. Μάλιστα το 2013 στο συνέδριο του ISI στο Χόγκ Κόγκ προσπάθησαν να βγάλουν ψήφισμα κατά της Ελλάδας με το ανωτέρω περιεχόμενο, αλλά εγώ και ο Λογοθέτης ενημερώσαμε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου πάνω από 1500 συνέδρους και έτσι δεν μπόρεσαν να βγάλουν το ψήφισμα. Δείτε σχετικό Δελτίο που στείλαμε και στο Τύπο που αναρτήθηκε στο olympia.gr και άλλα μπλογκς.

Με δυό λόγια, οι παρεμβάσεις από την Κομισιόν για να κουκουλώσουν το έγκλημά τους κάτω από το χαλί ήταν απερίγραπτες και σιχαμερές. Ο Υπουργός Οικονομικών, κ. Τσακαλώτος, και ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης, κ. Παπαγγελόπουλος, προς τιμήν τους, απάντησαν δεόντως και τους ταπείνωσαν.

Ερ.: Εκτός από το παραπάνω φαιδρό που κυκλοφορούν διάφοροι πολιτικοί που μόνο για την τσέπη τους ενδιαφέρονται, ότι δηλαδή η Δικαιοσύνη εμπλέκεται στα δημοσιονομικά, τι άλλα μέσα παραπλάνησης και αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης χρησιμοποιούν διάφοροι έλληνες πολιτικοί με τους δημοσιογράφους τους;

ΖΓ: Θα σας αναφέρω τρία παραπλανητικά τεχνάσματα που χρησιμοποιούν.

Πρώτον, μιλάνε για ξανα-άνοιγμα της υπόθεσης, ότι δηλαδή βγήκε από το αρχείο που είχε μπεί.

Αυτό είναι τελείως αναληθές. Η δίωξη για την κακουργηματική διόγκωση του ελλείμματος του 2009 ποτέ δεν μπήκε στο αρχείο.

Όμως, κάποιοι κρατικοδίαιτοι δημοσιογράφοι για να δημιουργήσουν απογοήτευση στον Ελληνικό λαό διέδιδαν και διαδίδουν ότι το κακούργημα είχε μπεί στο αρχείο.

Αυτό που έγινε στην πραγματικότητα είναι ότι απλώς υπήρξαν τρεις εκπρόσωποι της Δικαιοσύνης οι οποίο έκαναν πρόταση να μπεί η υπόθεση στο αρχείο.  Και οι τρεις προτάσεις απορρίφθηκαν από την Δικαιοσύνη διότι δεν είχαν εμπεριστατωμένο αιτιολογικό των λόγων για τους οποίους έπρεπε η υπόθεση να μπεί στο αρχείο.

Μία από αυτούς είναι και η πασίγνωστη Ανακρίτρια κα Έλενα Πεδιαδίτη, θυμόσαστε το γνωστό σκάνδαλο και την παρέμβαση του τότε προέδρου του ΔΣΑ (Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών), κ. Αδαμόπουλου που δήλωσε, μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου από ΤΟ ΠΑΡΟΝ στην βάση συνέντευξής μου στον κ. Μάκη Κουρή τον Αύγουστο του 2013, «αν η κα Γεωργαντά ψεύδεται, να τιμωρηθεί, αλλά αν αυτά που καταμαρτυρεί είναι αλήθεια, τότε πρέπει να αναλάβει το Πειθαρχικό Συμβούλιο Δικαστών», κάπως έτσι δήλωσε τότε ο κ. Αδαμόπουλος. Και η κα Πεδιαδίτη τιμωρήθηκε αφού κληθήκαμε επανειλημμένως για να καταθέσουμε, εγώ, ο Λογοθέτης, και ο Στρόμπλος από το Συμβούλιο Επιθεώρησης Δικαστών. Η ιστορία είναι μεγάλη, ακόμα συνέβησαν και πρόσθετα άλλα γεγονότα με την κα Πεδιαδίτη, και αυτά όλα θα βγουν στο φως πολύ σύντομα για όλους τους αρχειολάτρες, θα έλεγα. Στο σημείο αυτό θέλω να τονίσω ότι αμέσως μόλις η κα Πεδιαδίτη έκανε την πρότασή της για αρχειοθέτηση της υπόθεσης Γεωργίου στις 2 Αυγούστου 2013, ο αξιότιμος και πατριώτης πρώην εισαγγελέας και νυν δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω, κος Ιωάννης Σακκάς, και μόνον αυτός, μας συμβούλεψε, εμένα και τον Λογοθέτη να υποβάλουμε παράσταση πολιτικής αγωγής για να γίνουμε διάδικοι και να μπορέσουμε να πάρουμε την δικογραφία. Έτσι και έγινε, και μάλιστα υποβάλαμε την παράσταση στις 5 Αυγούστου 2013 και αυτή η νομική πράξη αποδείχτηκε πράξη-κλειδί.

Δεύτερον, παρουσιάζουν το νούμερο 12,7% και 13,6% ως τελική εκτίμηση του ελλείμματος 2009 με σκοπό να δημιουργήσουν σύγχυση.

Τα γεγονότα με τα νούμερα έχουν ως εξής: το έλλειμμα είχε υπολογιστεί επίσημα και αποσταλεί στην Eurostat στις 2 Οκτωβρίου 2009, ημερομηνία που απαιτούσε ο Ευρωπαϊκός Κανονισμός ESA95, ως 6,5% και ήταν πρόβλεψη.

Μετά, μόλις διορίστηκε ο Παπακωνσταντίνου ως Υπουργός Οικονομικών άρχισε να ισχυρίζεται λεκτικώς διεθνώς, χωρίς καμία μέτρηση, ότι το έλλειμμα ήταν 12,5 ή 12,7%.

Δεν υπήρξε ποτέ επίσημη πρόβλεψη 12,5% ή 12,7%. Η επίσημη δεύτερη πρόβλεψη του ελλείμματος του 2009 έγινε τον Απρίλιο του 2010, όπως απαιτεί ο ESA95, και έγινε από την Eurostat σε συνεργασία με τον κ. Σαχινίδη που ήταν αρμόδιος υφυπουργός για το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και την μέτρηση του χρέους και του ελλείμματος. Η δεύτερη αυτή επίσημη πρόβλεψη για το έλλειμμα του 2009 ήταν 13,6%.

Σύμφωνα με τον στατιστικό νόμο 3832/2010, το ΔΣ της Ανεξάρτητης πλέον Αρχής ΕΛΣΤΑΤ είχε καθήκον να ελέγξει τις προβλέψεις και να υπολογίσει το τελικό νούμερο για το έλλειμμα του 2009 και οι αγορές αυτό περίμεναν ελπίζοντας ότι το έλλειμμα τουλάχιστον δεν θα υπερβεί το 13,6% σύμφωνα με την εγγύηση της Eurostat τον Απρίλιο του 2010. Εδώ είναι και το κουμπί, δηλαδή ήδη από την ημέρα (29 Ιουνίου 2010) που μας ψήφισε η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής ως τα τέσσερα επιστημονικά μέλη της Ανεξάρτητης πλέον Αρχής, της ΕΛΣΤΑΤ, δηλαδή τους Γεωργαντά-Λογοθέτη-Φιλίππου-Γεωργίου, ο Γεωργίου, ως ο πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ, άρχισε κλιμακωτά την εξουδετέρωσή και των τριών μας. Σημειώνω ότι διορίστηκαν και άλλα 3 μέλη: κα Μπαλφούσια ως εκπρόσωπος του κ. Παπακωνσταντίνου, κ. Συμιγιάννης ως εκπρόσωπος του κ. Προβόπουλου και κ. Σκορδάς ως εκπρόσωπος του Συλλόγου των υπαλλήλων της ΕΛΣΤΑΤ.

Και τα 7 (επτά) μέλη διοριστήκαμε επίσημα με ΦΕΚ στις 2 Αυγούστου 2010.

Όταν ο κ. Γεωργίου είδε ότι όλοι είχαμε άποψη για τα αυθαίρετα νούμερά του, μας εξουδετέρωσε (όλο το ΔΣ και τα αρμόδια στελέχη της ΕΛΣΤΑΤ) με την βοήθεια της Eurostat, της Κομισιόν και του ΔΝΤ.

Ο ολοφάνερος σήμερα σκοπός του ήταν να διογκώσει ψευδώς, ή να πλαστογραφήσει τα στοιχεία και να διαβιβάσει τον Νοέμβριο του 2010 παράνομα το 15,4% ως έλλειμμα της χώρας μας.

Τρίτον, ισχυρίζονται διαρκώς ότι ο Γεωργίου ήλθε στην ΕΛΣΤΑΤ μαζί με το υπόλοιπο ΔΣ μετά την υπογραφή του Μνημονίου και άρα δεν ευθύνεται. Τα γεγονότα είναι τα εξής: ο Γεωργίου μαζί με το πρώτο, και δυστυχώς τελευταίο,  ΔΣ της ΕΛΣΤΑΤ διοριστήκαμε μεν μετά το Α΄ Μνημόνιο, όχι όμως μετά τα Μνημόνια και κυρίως όχι μετά το Β΄ Μνημόνιο που ουσιαστικά ήταν το πιο καταστροφικό και οφείλεται στην ψευδή βεβαίωση των τελικών στοιχείων του δημοσίου ελλείμματος του 2009. Αν διαβάσετε τις Εκθέσεις του ΔΝΤ και της Κομισιόν από το καλοκαίρι του 2010 που ξεκίνησαν ως αξιολογήσεις λόγω του Α΄ Μνημονίου μέχρι και το 2012, θα δείτε ότι το υπέρογκο έλλειμμα 15,4% που δημοσιεύτηκε τον Νοέμβριο του 2010 παράνομα από τον Γεωργίου μόνον του, χωρίς την έγκριση του ΔΣ, οδήγησε στην διαπίστωση από την Τρόικα ότι το Α΄ Μνημόνιο δεν ήταν αρκετό και ότι η Ελλάδα χρειαζόταν πολύ πιο αυστηρά μέτρα και διπλάσια δάνεια. Έτσι, η Τρόικα διέκοψε το Α΄ Μνημόνιο και απαίτησε την υπογραφή του Β΄ Μνημονίου με τα πολλαπλάσια βάρη στην πλάτη του ελληνικού κράτους και των Ελλήνων.

Ακόμα ήταν το 15,4% που προκάλεσε την αιμορραγία του PSI (κουρέματος) που άδειασε τα Ταμεία, μάτωσε τους μικροομολογιούχους, εξαφάνισε τα αποθεματικά των ΝΠΔΔ, κοκ.

Το ΔΣ της ΕΛΣΤΑΤ, και κυρίως ο κ. Γεωργίου ως πρόεδρος, είχαμε καθήκον σύμφωνα με τον στατιστικό νόμο 3832/2010 να υπολογίσουμε το τελικό νούμερο για το έλλειμμα του 2009. Και αυτό δεν έγινε, με απόλυτη ευθύνη του Γεωργίου, τελεία και παύλα.

Επίσης, το 15,4% αναστάτωσε τις αγορές και τις έπεισε ότι η Ελλάδα είχε ουσιαστικά χρεοκοπήσει.

Εξάλλου, η ζημία του ελληνικού κράτους που διαπιστώνεται από την Ελληνική Δικαιοσύνη ως 210 δισεκ. ευρώ και επιβεβαιώνεται από το Ανώτατο Δικαστήριό μας, τον Άρειο Πάγο, αφορά την ζημία που οφείλεται αποκλειστικά στον Γεωργίου λόγω των παρανόμων πράξεών του για μερικές από τις οποίες δικάζεται στις 6/12/2016, και για τις λοιπές σε βαθμό κακουργήματος διώκεται.

Ερ.: Τί νομίζετε ότι φοβούνται στις Βρυξέλλες και προβαίνουν σε όλα αυτά τα απαράδεκτα.

ΖΓ: Τί φοβούνται; Έχουν ταραχτεί τόσο πολύ από τη απόφαση του Αρείου Πάγου, διότι νόμιζαν, ή μάλλον ευχόντουσαν, να πιάσουν οι εκβιασμοί τους.

Εκτιμώ από τις εκάστοτε κυβερνητικές αντιδράσεις, που μερικές φορές είναι αρκετά αποκαλυπτικές αν κανείς τις προσέξει λίγο παραπάνω, ότι οι διάφοροι της Κομισιόν έχουν επιδοθεί εδώ και χρόνια σε εγκληματικούς εκβιασμούς, δηλαδή: δεν θα σας δώσουμε δεκάρα αν πειράξετε τον Γεωργίου.

Οι άνθρωποι στην κυριολεξία τρώνε ωμό κρέας, αλλά τώρα μάλλον έχουν καταπιεί ένα μεγάλο κομμάτι που τους έχει καθίσει στο λαιμό και στριφογυρίζουν σαν ζαλισμένες σφήγκες.

Και για να έλθουμε στην ερώτησή σας, τί φοβούνται. Φοβούνται ότι αν η υπόθεση πάει στο Δικαστικό Ακροατήριο, τότε θα αποκαλυφθεί περίτρανα ότι η Eurostat και η Κομισιόν υπαγόρευσαν και προσυπέγραψαν την παραβίαση του Ευρωπαϊκού Κανονισμού ESA95, στα ελληνικά ΕΣΛ95 ή Ευρωπαϊκό Σύστημα Λογαριασμών του 1995 το οποίο ίσχυε μέχρι το τέλος του 2011.

Παρενθετικά, αργότερα, το ESA95 το αναθεώρησαν με το ESA2010 το οποίο ισχύει σήμερα και έχει μικρές διαφορές από το ESA95.

Δηλαδή, στο Δικαστήριο θα αποκαλυφθεί ότι έγιναν σοβαρότατες παραβιάσεις του Ενωσιακού Δικαίου εις βάρος της χώρας μας και κατ’ εξαίρεση για την χώρα μας. Θα σας αναφέρω ένα μικρό δείγμα από τις παραβιάσεις.

Πρόκειται για τις δημόσιες συγκοινωνιακές επιχειρήσεις.

Η περίπτωση έχει ως εξής: οι δημόσιες αυτές επιχειρήσεις πολύ συχνά παρέχουν υπηρεσίες που τους επιβάλλονται από εθνικές ή/και Ευρωπαϊκές κοινωνικές πολιτικές.

Στην περίπτωση αυτή, οι δημόσιες επιχειρήσεις αποζημιώνονται για τις ζημίες που υφίστανται ως αποτέλεσμα των τιμών που χρεώνουν οι οποίες είναι μικρότερες από τις τιμές που θα χρέωναν αν δεν τους επιβάλλονταν οι συγκεκριμένες κοινωνικές πολιτικές. Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή μεθοδολογία ESA95, η αποζημίωση αυτή χαρακτηρίζεται ως έσοδο από πωλήσεις, δεν αποτελεί χρέος της εν λόγω επιχείρησης προς το δημόσιο και δεν εντάσσεται στο δημόσιο χρέος. Αυτό ισχύει για όλες τις άλλες χώρες-μέλη της ΕΕ.

Με δυό λόγια, εκτιμώ ότι ο φόβος τους πηγάζει από την αποκάλυψη που θα γίνει στο Δικαστήριο για το παιχνίδι που έπαιξαν σε βάρος της χώρας μας με φερέφωνο τον πρώην πρόεδρο της ΕΛΣΤΑΤ προκειμένου να χρηματοδοτηθούν οι Γαλλογερμανικές τράπεζες και να φορτώσουν στους Έλληνες πολίτες τις αμαρτίες των τραπεζών τους.

Ο φόβος αυτός τους έχει στην κυριολεξία εκτροχιάσει και τους έχει γυρίσει μπούμερανγκ, τους έχει σπρώξει στην αυτοενοχοποίησή τους, στην αυτοκαταστροφή τους με την επιστολή που έστειλαν στον Υπουργό Οικονομικών.

Αντί να κάτσουν να εκτελέσουν την δουλειά τους σωστά ως υπάλληλοί μας ουσιαστικά, διότι πληρώνονται από τους Ευρωπαίους πολίτες, και πληρώνονται όχι για να δολοπλοκούν, αλλά για να προωθήσουν την βελτίωση του βιοτικού μας επιπέδου. Αυτοί όμως, αντιθέτως, ασχολούνται με το πώς θα κρύψουν τα εγκλήματά τους.

Δεν θα εκπλαγώ αν μάθουμε ότι προσέγγισαν τον Πρωθυπουργό πίσω από κλειστές πόρτες και του έταξαν να διαγράψουν κατά 30-40% το δήθεν δημόσιο χρέος μας αν και μόνον αν αυτός επιβάλει στον Άρειο Πάγο το ξέπλυμα του Γεωργίου χωρίς δίκη.

Και δεν θα εκπλαγώ αν η κυβέρνηση αρχίσει να αναποδογυρίζει την δήλωση του Υπουργού Οικονομικών.

Βλέπω ότι οι Φαϊνάνσαλ Τάϊμς, ως πλήρως συστημική φυλλάδα, έχουν αρχίσει να ζαχαρώνουν το χάπι που προορίζουν για τον πρωθυπουργό, δηλαδή έχουν αρχίσει να ισχυρίζονται ότι η Ελλάδα αναπτύσσεται και ότι το ΑΕΠ μας, δηλαδή η παραγωγή μας, παρουσιάζει θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης.

Είναι να γελάς, ή μάλλον να κλαίς με την κατάντια τους και με την θέση στην οποία μας έφερε η κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου με Υπουργό Οικονομικών τον Γ. Παπακωνσταντίνου και πρόεδρο της ΕΛΣΤΑΤ τον Α. Γεωργίου εκ ΔΝΤ ορμώμενο.

Είναι άξιοι να αλλάξουν ακόμα και τα νούμερα του ΑΕΠ μας για να μας ειπούν ότι έχουμε ανάπτυξη, άρα μας λένε: «παληοέλληνες, σταματήστε την δίκη Γεωργίου, αλλιώς θα σας λοιώσουμε».

Είναι τόσο ανόητοι: όλος ο κόσμος βλέπει ότι όλα έχουν ισοπεδωθεί στην Ελλάδα, μόνο κατσίκες έχουν μείνει στα χωριά, και αυτοί μας μιλάνε για «θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης».

Ερ.: Θυμάμαι ότι κάποτε είχατε δηλώσει ότι μια Αγγλίδα δημοσιογράφος, που είναι η ανταποκρίτρια των Φαϊνάνσαλ Τάϊμς στην Αθήνα, έγραφε όσα βόλευαν την Τρόικα.

ΖΓ:  Ναι, πού το θυμηθήκατε; Λέγεται Κέριν Χόουπ ή Kerin Hope. Πόσα πληρώνεται άραγε για να γράφει ανοησίες αντιφάσκοντας ακόμα και με τον εαυτό της μέσα στο ίδιο άρθρο, να μην δίνει δεκάρα για τις παραποιήσεις των γεγονότων, που τολμάει να γράφει, ή ακριβέστερα να παπαγαλίζει, για πράγματα που είναι παντελώς άσχετη;

Είναι πάντως προφανείς οι ανθελληνικές κραυγές της αν και όπως φαίνεται αρμέγει καλά την χώρα μας για δεκαετίες μια και ζεί στην Αθήνα από την δεκαετία του 1980. Είναι άρα δικτυωμένη με το κυρίαρχο σύστημα που καταδυναστεύει την Ελλάδα.

Το γελοίο είναι ότι διαφημίζεται από το σύστημα αυτό ως «αντικειμενική δημοσιογράφος που την φοβούνται οι διεφθαρμένοι πολιτικοί».

Έγραψε προχθές λιβέλους κατά της απόφασης του Αρείου Πάγου τονίζοντας ότι ο Γεωργίου είναι ο αποδιοπομπαίος τράγος των ελλήνων πολιτικών. Έγραψε μάλιστα ότι εγώ και ο Λογοθέτης διοριστήκαμε κομματικά.

Αυτό είναι κακόβουλη διάδοση ψευδών ειδήσεων και συκοφαντία, διότι είναι πασίγνωστο ότι διοριστήκαμε μετά από δημόσια προκήρυξη και υποβολή σχετικής αίτησης και ότι η Ελληνική Πολιτεία μας επέλεξε και μας διόρισε, δηλαδή η Βουλή των Ελλήνων στην οποία αντιπροσωπεύονται όλα τα κόμματα.

Έχω προσπαθήσει πολλές φορές από το 2011 να δημοσιεύσω στους Φαϊνάνσαλ Τάϊμς την άποψή μου για τα ελληνικά στατιστικά στοιχεία και τα προβλήματα διοίκησης, αλλά ποτέ δεν με έχουν εγκρίνει.

Το 2014 έστειλα επιστολή στον εκδότη των Φαϊνάνσαλ Τάϊμς διαμαρτυρόμενη για την μεροληπτική αντιμετώπιση άρθρου αυτής της παραπάνω γυναίκας για τα γεγονότα σχετικά με την δίωξη Γεωργίου για παράβαση καθήκοντος κατ’ εξακολούθηση που συνδέεται άμεσα με την ψευδή διόγκωση του ελλείμματος του 2009.

Τόνισα ότι η κυρία αυτή παραπληροφορεί και παραπλανά το διεθνές αναγνωστικό κοινό και ζήτησα να δημοσιευτεί επιστολή μου με την οποία περιέγραφα τα πραγματικά περιστατικά, αλλά ο εκδότης, πονηρός Άγγλος του διεθνούς συστήματος, με παρέπεμψε στην ως άνω κυρία και όπως καταλαβαίνετε, η επιστολή μου δεν δημοσιεύτηκε.

Μη ξεχνάμε ότι οι Φαϊνάνσαλ Τάϊμς διαφήμιζαν και στήριζαν τον  Παπακωνσταντίνου ακόμα και πριν ψηφιστεί το ΠΑΣΟΚ τον Οκτώβριο του 2009.

Ερ.: Έχετε δίκηο για την κυρία αυτή, έχω δεί σε σχόλια στο διαδίκτυο, στην iefimerida, ότι ακόμα και κάποιοι Έλληνες πολίτες έχουν επηρεαστεί από την παραπληροφόρηση του συστήματος για την κα Χόουπ. Διάβασα σχόλια σε άρθρο ότι αυτή είναι λέει η δημοσιογράφος που τρομοκρατεί τον Πάγκαλο, τον Στουρνάρα και τους ολιγάρχες, και είδα ότι κάποιοι πολίτες την συγχαίρουν και μάλιστα εύχονται να είχαμε και μείς τέτοιους δημοσιογράφους! Αυτό όμως σημαίνει ότι στην Ελλάδα δεν κοιτάζουμε να δούμε τι ψέμα κρύβεται πίσω από διάφορα δημοσιεύματα. Τι λέτε;

ΖΓ: Συμφωνώ, πρέπει να διαβάζουμε και να διερευνάμε λίγο παραπάνω πριν προβούμε σε χαρακτηρισμούς. Βέβαια αυτή είναι μια ξένη που στηρίζει την διεθνή ελίτ και ο κόσμος δεν ασχολείται μαζί της, αλλά κάνει την ανθελληνική δουλειά της και εάν δεν διερευνάμε, τότε την θεωρούμε και άξια δημοσιογράφο, όπως είπατε.

Ερ.: Θα ήθελα τέλος να ζητήσω την άποψή σας για την συνέντευξη που έδωσε στο ΒΗΜΑ της Κυριακής, την προηγούμενη εβδομάδα, ο Γεωργίου. Ισχυρίζεται ότι είναι θύμα των Ελλήνων πολιτικών.

ΖΓ: Η συνέντευξη αυτή είναι κραυγή απελπισίας του Γεωργίου. Καλά θα κάνει ο κύριος αυτός να ειπεί την αλήθεια, δηλαδή ότι ήταν ένα φερέφωνο της Eurostat και της Κομισιόν,  η υπόθεση της ψευδούς διόγκωσης του ελλείμματος του 2009 είναι υπόθεση ορθής ή μη-ορθής μέτρησης του δημοσίου χρέους και ελλείμματος του 2009 σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό ESA95. Είναι απόλυτα ζήτημα επιστημονικής στατιστικής εντιμότητας και επαγγελματισμού: Μετρήθηκε το δημόσιο έλλειμμα και χρέος του 2009 σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό ESA95 ή όχι; Τα πολιτικά κόμματα δεν έχουν να κάνουν τίποτα στο ζήτημα αυτό, είναι καθαρά ποινικό-τεχνικό θέμα, παράλληλο με την πλαστογραφία δημοσίου εγγράφου, όπως σας είπα παραπάνω. Το ποινικό λοιπόν αυτό ζήτημα έχει κριτή την Ελληνική Δικαιοσύνη η οποία έκρινε στην βάση των πραγματικών περιστατικών και των καταθέσεων των εμπειρογνωμόνων. Θύμα είναι το ελληνικό κράτος και η ελληνική κοινωνία.

Δικαιολογίες όπως ότι τα δημοσιονομικά προβλήματα συσσωρεύτηκαν στο παρελθόν, ή το ίδιο γίνεται και τώρα, ή τί πρόκειται να γίνει στο μέλλον, ή ότι ο Γεωργίου είναι αποδιοπομπαίος τράγος, κοκ, αποτελούν προσπάθειες αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης. Το ερώτημα είναι:

  • Το έκανες αυτό κύριε ή δεν το έκανες το 2009;
  • Αλλοίωσες τα στοιχεία το 2009, ή δεν τα αλλοίωσες;
  • Η δικαστική υπόθεση δεν ασχολείται με το τί έγινε πριν το 2009, αλλά το τί έγινε το 2010 με το δημόσιο χρέος και έλλειμμα του 2009. Αυτό είναι το ζήτημα και όλα τα άλλα είναι φθηνές θεωρίες συνομωσίας για αποπροσανατολισμό.

Η πλευρά Γεωργίου πρέπει να αποδείξει ότι μέτρησε ορθώς το έλλειμμα και το χρέος του 2009. Αυτό δεν το έχει κάνει.

Αρκείται σε τσιτάτα του τύπου: το μετρήσαμε σωστά. Όμως μπορεί να το αποδείξει αυτό;; Μπορεί να απαντήσει στα συγκεκριμένα ερωτήματά μας;; Δεν το έχει κάνει μέχρι τώρα, ούτε στις καταθέσεις του στην Δικαιοσύνη.

Θεωρούμε ότι δεν μπορεί, ούτε αυτός, ούτε η Eurostat να απαντήσουν στα ερωτήματά μας, και αυτός είναι ο λόγος που δεν θέλουν το Δικαστήριο. Άλλωστε, η Δικαιοσύνη και η Βουλή τους κάλεσε πολλές φορές να έλθουν να καταθέσουν, αλλά δεν ήλθαν.

Αυτό λέει κάτι, έτσι δεν είναι;

newdemocracy.gr

 

To επίσημο βιογραφικό και η εργογραφία της κυρίας Ζωής Γεωργαντά (Πανεπιστήμιο Μακεδονίας)

Ακαδημαϊκοί τίτλοι:
Πτυχίο Τμήματος. Οικονομικών, Α.Σ.Ο.Ε.Ε., (1971).
Μ.Α. in Economics, University of Leeds, U.K., (1976).
Ph.D. in Economics, Univ. of Leeds, U.K, (1980).

Ερευνητικά Ενδιαφέροντα:
Σφάλματα Μέτρησης, Μοντέλα Αφανών Μεταβλητών και Path Analysis.
Μέτρηση της Παραγωγικότητας σε επίπεδο επιχείρησης στην μεταποίηση.
Επιχειρηματικότητα, Management Καινοτομίας και Γνώσης, Τεχνολογία και Ανταγωνιστικότητα.
Εναλλακτικές Μέθοδοι Μάθησης και Αξιολόγηση (Προσέγγιση Mind Maping και Concept Mapping).
Θέση:Καθηγήτρια
Τμήμα Εφαρμοσμένης Πληροφορικής
Γνωστικό αντικείμενο: “Εφαρμοσμένη Οικονομετρία-Παραγωγικότητα”
e-mail: zoe (at) uom.gr
Ακαδημαϊκοί τίτλοι:

   εργογραφία
[1]      Γεωργαντά, Z., Μέτρηση και Ερμηνεία της Παραγωγικότητας: Θεωρία και Εφαρμογές, υπό έκδοση, Εκδόσεις Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

2004
[2]      Γεωργαντά, Z., Το Κλασσικό Γραμμικό Υπόδειγμα και το Πρόβλημα της Πολυσυγγραμμικότητας, υπό έκδοση, Εκδόσεις Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

2004
[3]      Γεωργαντά, Z., Επιχειρηματικότητα και Καινοτομίες – Το Management της Επιχειρηματικής Καινοτομίας, Ανικούλα, Θεσσαλονίκη 2003.

2003
[4]      Γεωργαντά, Ζ., Χασσίδ, Ι., “Ευρωπαϊκή Βιομηχανική Πολιτική και Πολιτική Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης”, στο βιβλίο: Εισαγωγή στις Ευρωπαϊκές Σπουδές, Τόμος Β’, Σιδέρης, Αθήνα 2001, 201-227.

2001
[5]      Georganta, Ζ., “Use of a Structural Equations Model in Solving a Comparison Problem: The Case of Two Output Deflators in the Manufacturing Sector of Greece”, Proceedings Vol. II, 275-287, Applied Stochastic Models and Data Analysis, World Scientific Publication, 5/5/1993.

1993
[6]      Γεωργαντά, Ζ., Παπαθεοδοσίου Θ., και Ομάδα Μελέτης, Διαμέρισμα Δυτικής Αττικής: Εκπαιδευτικός Σχεδιασμός και Προγραμματισμός, ΤΕΙ Αθήνας, 4 Τόμοι, ΥΠΕΠΘ, Αθήνα 1989.

1989
[7]      Γεωργαντά, Ζ., Ρομπόλης, Σ., “Δημόσια Επενδυτική Παρέμβαση στον Κλάδο της Αυτοκινητοβιομηχανίας στην Ελλάδα”, στο βιβλίο: Τα Προβλήματα του Δημόσιου Τομέα και ο Ρόλος του στα Πλαίσια της Εθνικής Οικονομίας, ΟΕΕ (Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδας), 1985, 548-595.

1985
[8]      Γεωργαντά, Ζ., Ρομπόλης, Σ., “Ο Ρόλος των Πολυεθνικών Εταιρειών στην Δημιουργία και Ανάπτυξη του Κλάδου της Αυτοκινητοβιομηχανίας στις Υπανάπτυκτες Χώρες”, στο βιβλίο: Προβλήματα της Ελληνικής Οικονομίας, ΑΣΟΕΕ, 1984, 160-164.

1984

Επιστημονικά περιοδικά
Α/Α     Τίτλος Δημοσίευσης     Έτος
[1]      Georganta, Ζ., “Latent Variable Modeling of Price-Change in 295 Manufacturing Industries”, Applied Stochastic Models In Business and Industry, Vol.19, Issue 1, 2003.

2003
[2]      Georganta, Ζ., “Τhe Effect of a Free Market Price Mechanism on Total Factor Productivity: The Case of the Agricultural Crop Industry in Greece”, International Journal of Production Economics, Vol. 52, Nos.1-2, 1997.

1997
[3]      Georganta, Ζ., “A Note on Detecting Multicollinearity”, The Indian Economic Journal, April-June 1996.

1996
[4]      Georganta, Z., Kounaris E., Kotsis, K., Measurement of Total Factor Productivity in the Manufacturing Sector Of Greece, Discussion Paper, No. 35, KEPE June 1994.

1994
[5]      Georganta, Z., PPI and UVR in Recession and Recovery: 1977, 1982, 1987, Research Document, NBER Productivity Program, 9/2/1994.

1994
[6]      Georganta, Z., Accession in the EC and its Effect on Total Factor Productivity Growth of Greek Agriculture, Discussion Paper, No. 28, KEPE Nov.1993.,br>
1993
[7]      Georganta, Z., Technical (In)Efficiency in the US Manufacturing Sector, 1977-1982, Discussion Paper, No. 30, KEPE Nov. 1993.

1993
[8]      Georganta, Z., The Effect of a free Market Price Mechanism on Total Factor Productivity: The Case of the Agricultural Crop Industry in Greece, Discussion Paper, No. 26, KEPE Nov. 1993.

1993
[9]      Georganta, Ζ., “European Regional Prospects: Regions of Greece, City 17-Athens”, Cambridge Econometrics, Summer 1992, 1-48, 147-154.

1992
[10]      Georganta, Ζ., “Measuring Technical Efficiency in U.S. Manufacturing Industries”, Proceedings, Northeast Business and Economics Association, 20th Anniversary, v, and 73-74, 29/9/93.

1992
[11]      Georganta, Ζ., “European Regional Prospects: European Regional Growth in the 80’s (in collab.) European Regional Projections to 1995 – An Overview (in collab.) The Capital Regions of Europe, City 2-Athens”, Cambridge Econometrics, Autumn 1991, 1-14, 25-38, 53-54.

1991
[12]      Georganta, Z., Siegel, D., Errors of Measurement in Unit Values and the PPI Research Document Donald S. Siegel, NBER, 1990.

1990
[13]      Georganta, Ζ., Siegel, D., “Errors in Output Deflators Revisited: Unit Values and the PPI”, Abstract, NBER Reporter, Winter 89-90.

1990
[14]      Γεωργαντά, Z., Η Προσέγγιση Box-Jenkins στην Ανάλυση και Πρόβλεψη Οικονομικών Xρονολογικών Σειρών, ΚΕΠΕ, Αθήνα 1987.

1987
[15]      Georganta, Z., Urban Economic Development: Lamia and its Hinterland, OECD, UP/E(84)35, Scale D, Paris 1984.

1984
[16]      Georganta, Z., Policies and Programmes of Regional and Urban Economic Development in Greece, OECD, UP/E(83)1, Scale D, Paris 1983.

1983

Συνέδρια
Α/Α     Τίτλος Δημοσίευσης     Έτος
[1]      Georganta, Z., “A Modeling Exercise of Price and Quality Change”, EUROSTAT NTTS’98 (International Seminar on New Techniques & Technologies for Statistics), Sorrento Italy, November 1998, 181-185.

1998
[2]      Georganta, Z., “Measuring Productive Efficiency: An Econometric Survey”, Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Τιμητικός Τόμος Καθ. Ι. Λιάκη, 1997.

1997
[3]      Georganta, Z., “Modeling Industry Price Change of US Manufactures: A Medium-Run Competitive Equilibrium Latent Variable Model”, Proceedings, VIII International Symposium, Applied Stochastic Models and Data Analysis, Anacapri-Italy, June 1997.

1997
[4]      Γεωργαντά, Z., Αλεξανδρίδης Α., “Σύγκριση Συντελεστών Παλινδρόμησης Γραμμικών Μοντέλων Nested”, Πρακτικά, Ελληνικό Στατιστικό Ινστιτούτο, 9ο Πανελλήνιο Συνέδριο Στατιστικής, 1997.

1997
[5]      Georganta, Ζ., “A Mimic Model of Recessionary Price Movements in the U.S. Manufacturing Sector, 1977-1982”, in “Inflation Growth, and Productivity” Econometric Society European Meeting (ESEM, Uppsala 24/8/93), Abstracts EC49, 66, Econometrica, Winter 1994

1994
[6]      Γεωργαντά, Ζ., “Μέτρηση της Συνολικής Παραγωγικότητας των Συντελεστών στην Ελληνική Μεταποίηση στην δεκαετία του 1980”, Πρακτικά ΕΛΚΕΠΑ, 8-56, Θεσσαλονίκη, 7/11/1994.

1994
[7]      Georganta, Ζ., “Endogenous Total Factor Productivity in A Medium-Run Model of Output Deflators with Latent Variables”, in “Factor Productivity Models” Econometric Society European Meeting (ESEM Brussels 28/8/1992), Abstracts, EC62, 30, Econometrica, Winter 1993.

1993
[8]      Georganta, Ζ., “The Effect of a Free Market-Price Mechanism on Total Factor Productivity: The Case of the Agricultural Crop Industry in Greece”, Proceedings 930526, The Eighth World Productivity Congress: Technical and Economic Change in Agriculture, Stockholm, Sweden, 23-27/5/1993.

1993
[9]      Γεωργαντά, Ζ., “Σφάλματα Μέτρησης στους Δείκτες Τιμών Βιομηχανικής Παραγωγής”, 11ος Τόμος, Επιστημονική Επετηρίδα Πανεπιστημίου Μακεδονίας στην μνήμη Σπύρου Ζευγαρίδη, 135-164, 1993

1993
[10]      Γεωργαντά, Ζ., “Η Χρησιμότητα των Υποδειγμάτων Box-Jenkins για Βραχυχρόνιες Προβλέψεις Οικονομικών Χρονολογικών Σειρών με Εποχική Μεταβλητότητα”, Επιστημονική Επετηρίδα, Ινστιτούτο Περιφερειακής Ανάπτυξης Παντείου Πανεπιστημίου, 395-424, 1992.

1992
[11]      Γεωργαντά, Ζ., “Συνολική Παραγωγικότητα των Συντελεστών και Φιλελευθεροποίηsη των Τιμών στην Ελληνική Γεωργία”, Πρακτικά, 2ο Πανελλήνιο Αγροτικό Συνέδριο, Ενότητα: Γεωργική Παραγωγή και Τεχνολογική Προσαρμογή, 161-178, Θεσσαλονίκη, 11-12/12/92.

1992
[12]      Γεωργαντά, Z., “Εκπαιδευτικός Προγραμματισμός: Η Περίπτωση της Δυτικής Αττικής”, Τεχνολογικό Δελτίο, ΕΔΙΚΤΙ ΤΕΙ Αθήνας 1988.

1988
[13]      Georganta, Ζ., “The Demand for Skills in an Industrialized Subregion: West Attika-Greece”, Papers and Proceedings, Regional Science Association, Athens 1987.

1987
[14]      Georganta, Ζ., Educational Planning, the Case of West Attika, International Conference of Technological Education, Rodos, Επιστήμη – Τεχνολογία, ΕΔΙΚΤΙ, 9-12/4/1987.

1987
[15]      Γεωργαντά, Ζ., Μάνος, Κ., Νότης, Β., Ρομπόλης, Σ., Σακκάς, Δ., Ξένες Επενδύσεις στην Ελλάδα, ΚΕΠΕ, Αθήνα 1986.

1986

Αλλα
Α/Α     Τίτλος Δημοσίευσης     Έτος
[1]      Georganta, Ζ., “Modelling Input Substitution Effects in the Agricultural Sector of Greece, 1974-1989”, Πρακτικά Διεθνούς Συνεδρίου στην Εφαρμοσμένη Οικονομική, Πανεπιστήμιο Πειραιώς 1996, 57-68.

1996
[2]      Georganta, Ζ., “Correspondence of Demand and Supply of Skills in a Small Industrial Area: the Case of West Attika”, Proceedings, International Congress on Technical Education, AGRO: The Contribution of Experimental Plans to the Development of New Programmes, TEI, Heraklion Crete 1987.

1987
[3]      Γεωργαντά, Z., Ρομπόλης, Σ., Η Αυτοκινητοβιομηχανία στην Ελλάδα, ΚΕΠΕ, Αθήνα 1986.

1986
[4]      Georganta, Z., Local Government Enterprises in the Area of Lamia-Greece, (treatise) OECD UP/E5(85)10, Paris 1985.