Από την πρώτη επανάσταση του διαδικτύου στα μέσα της δεκαετίας του 90, πάνω στο σταυροδρόμι της τεχνολογίας και του χρήματος κυοφορείται η ιδέα των ηλεκτρονικών νομισμάτων που θα αντικαταστήσουν στις συναλλαγές τους σημερινούς μεσάζοντες που είναι οι τράπεζες.

Υπήρξαν πολλές απόπειρες διάδοσης των ηλεκτρονικών νομισμάτων και χρησιμοποιήθηκαν διάφοροι τρόποι προώθησης που έφτασαν μέχρι και τις γνωστές απάτες τύπου πυραμίδας. Στην αρχή ήταν το Ολλανδικό πείραμα του DigiCash, μετά ακολούθησε το E-Gold που είχε αντίκρυσμα σε χρυσό και πολλά χρόνια αργότερα εμφανίστηκε το κρυπτονόμισμα Bitcoin που θεωρείται και το πιο ασφαλές.

Η πιο γνωστή και διαδεδομένη όμως, ήταν η υπηρεσία PayPal που συνεργάστηκε με το τραπεζικό σύστημα για την διευκόλυνση των συναλλαγών μέσω διαδικτύου και έχει επιβιώσει μέχρι σήμερα. Τρεις από τους ιδρυτές της έχουν γίνει δισεκατομμυριούχοι και αφού στη συνέχεια δημιούργησαν πολλές ακόμα γνωστές εταιρείες, πήραν το παρατσούκλι “PayPal Mafia.”

Ο Peter Thiel ήταν ο πρώτος επενδυτής στο Facebook και έφτιαξε το λογισμικό Palantir που χρησιμοποιείται από τις μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ, ο Elon Musk έφτιαξε τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα Tesla και την μεγαλύτερη ιδιωτική διαστημική εταιρία Space X και ο Reid Hoffman δημιούργησε το κοινωνικό δίκτυο LinkedIn.

Αυτό που προσφέρουν στην ουσία οι εταιρείες με τα ηλεκτρονικά νομίσματα, είναι την πρόσβαση στην τροποποίηση ή χρήση του λογισμικού τους από τους ηλεκτρονικούς εμπόρους του διαδικτύου και επιπλέον επιλογές πληρωμών στους καταναλωτές.

Συνήθως οι καταναλωτές αγοράζουν το νόμισμα μέσω της πιστωτικής τους κάρτας και στη συνέχεια το χρησιμοποιούν για τις διαδικτυακές τους αγορές με ιδιαίτερα χαμηλό κόστος σε σχέση με τις συναλλαγές μέσω τραπεζών και πιστωτικών καρτών.

Οι έμποροι από την άλλη συσσωρεύουν τα ηλεκτρονικά νομίσματα που αποκτούν με τις πωλήσεις τους και όταν χρειάζεται τα μετατρέπουν σε χρήματα στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς.

Στην Ελλάδα, λόγω της αβεβαιότητας για το μέλλον της χώρας στην ευρωζώνη και τον δυσκολιών μιας πιθανή μετάβασης σε εθνικό νόμισμα, το τελευταίο διάστημα μας απασχολεί το κρυπτονόμισμα Bitcoin και η εταιρεία παροχής λογισμικού για παράλληλο ηλεκτρονικό νόμισμα, PayServices.

Η συγκεκριμένη εταιρεία ισχυρίζεται ότι παρέχει ένα πλήρες λειτουργικό σύστημα για την πραγματοποίηση, καταγραφή και εκκαθάριση ηλεκτρονικών συναλλαγών σε πραγματικό χρόνο και σε πολλά διεθνή νομίσματα.

Ουσιαστικά προσφέρει ένα λογισμικό που τροποποιείται και ενσωματώνεται στα τραπεζικά γκισέ, στις ταμειακές μηχανές και στις εφορίες ή οργανισμούς που επιθυμούν να το χρησιμοποιήσουν για την ταυτόχρονη καταγραφή των συναλλαγών σε περισσότερα από ένα νομίσματα.

Για την μετατροπή αυτή το μόνο που χρειάζεται είναι μια ομάδα από 5 άτομα με καλές γνώσεις υπολογιστών και η πρόσβαση στους οργανισμούς και τράπεζες που θα υποστούν την τροποποίηση-μετάβαση σε άλλο νόμισμα.

Το αξιοπερίεργο είναι πως στη λίστα με τα “συμπληρωματικά νομίσματα” στην ιστοσελίδα της εταιρείας περιλαμβάνεται και ένα νόμισμα που λέγεται “ευρωδραχμή“, χωρίς να υπάρχει η σχετική περιγραφή που υπάρχει για όλα τα άλλα νομίσματα όπως ακόμα και για το Bitcoin.

Ακόμα πιο περίεργο είναι το γεγονός πως για τις 4 διευθύνσεις της εταιρείας στις ΗΠΑ, στο Ισραήλ, στο Βέλγιο και στο Ηνωμένο Βασίλειο, δεν υπάρχει κάποια καταγραφή ή καταχώρηση δραστηριότητας, φορολογικής σήμανσης ή προσώπων επικοινωνίας ούτε και καμία αναφορά στους ιδιοκτήτες και διευθυντές.

Ο μόνος άνθρωπος που φαίνεται να έχει κάποια σχέση με την εταιρεία είναι ο Willy Danenberg, φερόμενος ως αντιπρόεδρος της. Στο προφίλ του στο LinkedIn φέρεται να έχει διατελέσει στέλεχος διαφόρων εταιρειών-φαντασμάτων που δήθεν ασχολούνται με φαρμακευτικά, με παιδικά παιχνίδια και με τη συμβουλευτική επιχειρήσεων, με όλες τις ιστοσελίδες τους να είναι εμφανώς στημένες πρόχειρα. Επίσης τα τηλέφωνα επικοινωνίας του Danenberg σε ΗΠΑ, Βέλγιο, Ισραήλ και Αγγλία είναι τα ίδια με τα τηλέφωνα που εμφανίζονται στην ιστοσελίδα της PayServices ως τηλέφωνα της εταιρείας.

Ενδεικτικά, το γραφείο της εταιρείας που εδρεύει στις Βρυξέλλες, PayServices BVBA σε αναζήτηση για τα στοιχεία της, αναφέρει ως μοναδική επιχειρηματική δραστηριότητα της το εμπόριο ανδρικών ενδυμάτων. Η εταιρεία PayServices Inc που εδρεύει στην Νέα Υόρκη βγάζει σε αναζήτηση έναν αριθμό καταχώρησης που δεν ανταποκρίνεται σε υπαρκτή εταιρεία. Η PayServices LTD με έδρα το Λονδίνο το μόνο που βγάζει στην αναζήτηση είναι μια σειρά μεταβολών ονομάτων και διευθύνσεων.

Συνοψίζοντας μιλάμε για μια εταιρεία τουλάχιστον διαδικτυακό φάντασμα, στην οποία το ελληνικό δημόσιο αιφνίδια και χωρίς να τηρηθεί καμία προβλεπόμενη από το νόμο διαδικασία (π.χ. διαγωνισμός) ανέθεσε(;) την ριζική αλλαγή του νομίσματος και της εθνικής οικονομίας (Για αυτό ίσως κάποιοι ήθελαν να εξαφανίσουν το “διαύγεια” ).

Ποια θα ήταν και με τι τρόπο η αμοιβή αυτής της ομάδας συμβούλων αυτής της εταιρείας ή της ομάδας εταιρειών;

Ποιοι είναι οι άνθρωποι που αποτελούν αυτές τις εταιρείες;

Ποιοι είναι οι μέτοχοι; Ποιοι είναι οι διευθυντές;

Υπάρχει σύνδεση ανάμεσα στην PaySystems και την Tembusu Systems με έδρα τη Σιγκαπούρη;

Εκ των υστερών και μετά το σάλο, εμφανίστηκε κάποιος κ. Willy Danenberg, ο οποίος μάλλον ήταν πολύ καλύτερα ενημερωμένος από την πολιτική ηγεσία της χώρας και εν μέσω διαπραγματεύσεων προετοίμαζε εν κρυπτό την πραξικοπηματική έξοδο από το ευρώ.

Ποιος επέτρεψε και ποιος έδωσε την εντολή να εγκατασταθούν στον έκτο όροφο του ΥΠ.ΟΙΚ. οι τέσσερις “σύμβουλοι” για να προετοιμάσουν το “Σχέδιο δράσης 3 εβδομάδων για το νέο ΕΛΛΗΝΙΚΟ Συμπληρωματικό Νόμισμα “ΕυρώΔραχμή” – EUDR ;” (Δείτε το απόρρητο σχέδιο εδώ)

Ποιος εν τέλει και με ποιο οικονομικό αντίτιμο, προετοίμασε, διευκόλυνε και επέτρεψε  την πραξικοπηματική εκτροπή της θέλησης του ελληνικού λαού, θέτοντας σε κίνδυνο το πολίτευμα και τη χώρα;

Ποιοι από τους πολιτικούς εντός βουλής γνώριζαν τον σχεδιασμό και γιατί του έκαναν αβάντα;

Φτωχή μας πατρίδα. Αυτή τη φορά δεν θα τους περάσει.

Δεν θα σκοτωθούμε μεταξύ μας για να οικονομήσουν τα ντόπια και διεθνή ερπετά.

(σημ. συντ.)  Το άρθρο έχει δημοσιευθεί και με τον τίτλο “Παρακάμπτοντας το λαό”