Άρθρο 5A: Δικαίωμα στην πληροφόρηση

Το είδαμε και αυτό.

Ξύλο με κυβέρνηση “της πρώτης φορά αριστερά” ώστε να διαλυθεί ο συγκεντρωμένος κόσμος που ήταν έξω από την Βουλή και να περάσει το νέο μνημόνιο χωρίς πραγματική αντίρρηση δια πυρός και σιδήρου.

Η συνταγή του “να διαλύσουμε τον κόσμο ώστε να γίνει η δουλειά σωστά” είναι παλιά και δοκιμασμένη.

Δακρυγόνα με άρωμα… Legalize

Mόλις είδε τον κόσμο να γεμίζει (κυρίως από το ΠΑΜΕ) ειρηνικά την πλατεία Συντάγματος αποφάσισε να κάνει μια… στροφή αλά παλαιά και να χρησιμοποιήσει τα κόλπα.

Ήταν η πρώτη φορά που έπεσε “ξύλο” επί δικαίων και αδίκων εναντίον διαδηλωτών, επί κυβέρνησης που στηρίζει και η “πλατφόρμα” της δραχμής – κατά δήλωση της βέβαια.

Μάλιστα δεν ξέρω αν ήταν ιδέα μου αλλά τα δακρυγόνα της… αριστεράς είχαν μια μυρωδιά αλλιώτικη, alternative θα μπορούσα να την χαρακτηρίσω ίσως και να τα “πειράζουν” με ότι απομένει από τα φεστιβάλ μαστούρας – legalize τα οποία διοργανώνουν κάθε χρόνο.

Και, ασφαλώς, δεν είναι τυχαίο ότι επιλέχθηκε η χθεσινή μέρα για την πρώτη αυτή επίδειξη πυγμής.

Προβοκάτσια με του γνωστούς κουκουλοφόρους “μύριζε” από την αρχή της πορείας και μόλις ο κόσμος ήρθε και μαζεύτηκε στο σύνταγμα ξεκίνησε το πάρτι.

Μολότοφ οι μεν, χημικά οι δε.

Στην τελική αποδεδείχθηκαν αλλοδαποί οι “ταραξίες”. Η δράση τους παρεμπόδισε τον συγκεντρωμένο κόσμο που απλά ήθελε με τη παρουσία του να στηρίξει την αντίθεση του στα μέτρα.

Και έδωσε την δυνατότητα στα ΜΜΕ της διαπλοκής να παρουσιάσουν στην διεθνή κοινή γνώμη ότι αυτοί που δεν συμφωνούν με τα μέτρα είναι καμία εκατοστή αλητοταραξίες και μάλιστα αλλοδαποί.

Οι περίπου δέκα χιλιάδες άνθρωποι, εξαερώθηκαν από τις τηλεοπτικές οθόνες μαζί με τα χρήματα των οφειλών των καναλαρχών.

Με την κυβέρνηση αριστερής ευρω-δραχμής μας τελειώνει οριστικά και το ανεκτικά χαϊδευτικα. (μπαχαλάκηδες, αντιεξουσιαστές, παιδιά είναι κλπ…)

Μπαίνουμε σε άλλη πολιτική ποιότητα στους “μαχητές” εισαγωγής. Αυτά είναι λίγο πολύ συνηθισμένα.

Το θέμα είναι ότι η κυβέρνηση ευρώ – δραχμής, με τη στάση της κατά των ειρηνικών διαδηλωτών, έστειλε και ένα μήνυμα στους “θεσμούς” που απαίτησαν “αξιοπιστία”, στην πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής.

Σύνταγμα άρθρο 5A: (Δικαίωμα στην πληροφόρηση)
1. Καθένας έχει δικαίωμα στην πληροφόρηση, όπως νόμος ορίζει. Περιορισμοί στο δικαίωμα αυτό είναι δυνατόν να επιβληθούν με νόμο μόνο εφόσον είναι απολύτως αναγκαίοι και δικαιολογούνται για λόγους εθνικής ασφάλειας, καταπολέμησης του εγκλήματος ή προστασίας δικαιωμάτων και συμφερόντων τρίτων.
pame