Έδεσαν οι καταρράκτες…

Με την Σκύλα, την Χάρυβδη και άλλα μυθολογικά πλάσματα κοντράρεται ο Ελληνικός λαός ο οποίος την Κυριακή θα έρθει αντιμέτωπος με το ίδιο εκβιαστικό δίλημμα, που του τίθεται συνεχώς τα τελευταία πέντε χρόνια: Νέο πιο σκληρό μνημόνιο ή κρατική χρεοκοπία.

Και στις δυο περιπτώσεις πάλι ο κόσμος θα χρεοκοπήσει, ενώ το κεφάλαιο ή τμήματά του θα τη βγάλουν καθαρή.

Από την μία είναι η πρόταση της Ελληνικής κυβέρνησης που κυνηγά τους εταίρους με το… ντουφέκι και από την άλλη είναι η χρεοκοπία, η οποία πλησιάζει επικίνδυνα και έχει κάνει έναν κόσμο να σκέφτεται “τι θα κάνουμε αν δεν μείνουμε στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στο Ευρώ;”.

Κάτι που βέβαια δεν είναι πρόθεση της κυβέρνησης, αφού ο ίδιος ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με παρέμβασή του στην Ολομέλεια της Ευρωβουλής επισήμανε ότι εάν είχε στόχο να βγάλει την Ελλάδα από το ευρώ, δεν θα ερμήνευε με αυτόν τον τρόπο το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος.

Τώρα μην κοιτάτε που ένας κόσμος που ψήφισε το “όχι” θέλει έξοδο και από τα δύο, αυτοί πίστεψαν οτι αυτό εννοούσε ο… ποιητής με το δημοψήφισμα.

Κακό του κεφαλιού τους!

Παράλληλα ο κ. Τσίπρας δήλωσε ότι η ελληνική κυβέρνηση θέλει ένα βιώσιμο πρόγραμμα για να μπορεί να επιστρέψει τα δανεικά, επιβεβαιώνοντας ότι ο λαός θα συνεχίσει να πληρώνει για ένα χρέος που δεν δημιούργησε… αλλά δεν πειράζει.

Πάντως το όλο στόρι με τις διαπραγματεύσεις μου θυμίζει τον θρυλικό αντιπρόεδρο του Εδεσσαϊκού Θωμά Μάτσιο και τις δηλώσει του μπροστά στην κάμερα.

Αν κάποιος μπορέσει και αποκρυπτογραφήσει αυτές, τότε εύκολα θα βρει και το τέλος της ιστορίας.