Ανοιχτά μέτωπα στον ΟΛΠ

Ανοιχτά μέτωπα αφήνει πίσω του ο αποχωρών πρόεδρος, διευθύνων σύμβουλός και… αυτοκράτωρ του ΟΛΠ Γιώργος Ανωμερίτης.

Από το περιβάλλον του, αφέθηκε να εννοηθεί ότι “είχε δηλώσει από καιρό ότι θα φύγει” κι αυτό (το ότι το είχε δηλώσει) είναι αλήθεια, αλλά αλήθεια είναι και το ότι από τις ίδιες πηγές, αφηνόταν να εννοηθεί και ότι “ο Ανωμερίτης είναι ο μόνος που μπορεί να συνεννοηθεί και με τους εργαζόμενους και με τους Κινέζους”.

Ωστόσο, πριν μια εβδομάδα, μια ανακοίνωση από το υπουργείο Ναυτιλίας, γνωστοποιούσε ότι “οι υπουργοί Βαρουφάκης και Δρίτσας αποφάσισαν να ακυρώσουν τον διαγωνισμό του ΟΛΠ για την αποκομιδή των στερών αποβλήτων “, μια απόφαση που ερχόταν σε πλήρη αντίθεση με την απόφαση του ΟΛΠ να διεξαχθεί ο διαγωνισμός, στον οποίο εμφανίζονταν έπειτα από χρόνια και νέοι -πλην παλαιοί γνώριμοι- παίκτες (η ΤΕΡΝΑ και η Ιντρακάτ)…

Τις αμέσως επόμενες ημέρες, ο Γ. Ανωμερίτης ανακοίνωσε την παραίτησή του, βγαίνοντας, μάλιστα “από αριστερά” στην κυβέρνηση, αντιτιθέμενος στην “ιδιωτικοποίηση”…
Η απόφαση αυτή των υπουργών του ΣΥΡΙΖΑ, ήταν η “σφραγίδα” για την διακοπή της συγκατοίκησης του Γ. Ανωμερίτη με μια ακόμη κυβέρνηση, αφού ο μακροβιότερος μεταπολιτευτικά πρόεδρος του ΟΛΠ είχε επιβιώσει με τις κυβερνήσεις Γ.Παπανδρέου, Παπαδήμου, Πικραμένου, Σαμαρά-Βενιζέλου-Κουβέλη και Σαμαρά-Βενιζέλου!

Η αλήθεια είναι ,επίσης, ότι, εκμεταλλευόμενος τις “τρέλες” του ΓΑΠ, ο οποίος διέλυσε δυο φορές το υπουργείο Ναυτιλίας, το οποίο έκτοτε δεν “πήρε τα π[άνω του”, ο Γ. Ανωμερίτης είχε μεταβάλει τον ΟΛΠ σε…υπουργείο!

Βασιζόμενος στις πολύ καλές και στενές σχέσεις που είχε δημιουργήσει με αρκετά μεγάλα εφοπλιστικά “σπίτια” κατά τη διάρκεια της θητείας του στο υπουργείο ναυτιλίας ,κυρίως μέσω του τότε συνεργάτη του, γενικού του γραμματέα Λ. Λαμπρόπουλου, δραστηριοποιήθηκε με ταχύτητα και μετέβαλε τον Οργανισμό σε μια πανίσχυρη πολιτική έπαλξη.

Ικανός διαπραγματευτής, κράτησε στενές σχέσεις τόσο με την Ομοσπονδία Υπαλλήλων (ΟΜΥΛΕ), η οποία “πολεμά” την Cosco, όσο και με τους Κινέζους οι οποίοι προσπαθούν να αποκτήσουν το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών του Οργανισμού, ώστε “να μην έχουν κανένα στα πόδια τους”, όπως λένε…

Όλα, όμως, έχουν ένα τέλος και προχθές, συγκλήθηκε η τελευταία τακτική γενική συνέλευση των μετόχων του ΟΛΠ υπό τον Γ. Ανωμερίτη στο μέγαρο του Οργανισμού.

Στη Γενική Συνέλευση παρέστησαν μέτοχοι που κατέχουν 20.257.349 μετοχές επί συνόλου 25.000.000 μετοχών ή σε ποσοστό 81,03% του καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου.

Το ΤΑΙΠΕΔ, κύριος μέτοχος του ΟΛΠ, είχε ζητήσει την αναβολή της συνέλευσης, όπερ και εγένετο.

Η συνέλευση θα επαναληφθεί την τη Δευτέρα 22 Ιουνίου, στις 12 το μεσημέρι, στο Ξενοδοχείο N.J.V. Athens Plaza, στην πλατεία Συντάγματος και όχι στον Πειραιά, πιθανότατα για τον φόβο τυχόν επεισοδίων από τους εργαζόμενους, οι οποίοι αντιδρούν επειδή αποσύρθηκε από τα θέματα της συνέλευσης η υπογραφή νέων συλλογικών συμβάσεων.