Από την “Έδρα Καραμανλή” στην έδρα του ΔΝΤ

Γράφτηκε κατά κόρον ότι είναι “Καραμανλικός”. Πολλοί τον προσέθεσαν στους “φίλους Καραμανλή” οι οποίοι κατέχουν θέσεις στο δημόσιο και δεν τους άγγιξε ο ΣΥΡΙΖΑ. Οι “σκληροί” του Σαμαρά, επιμένουν ότι “Ο Τσίπρας κυβερνάει με τον Καραμανλή”, αλλά ο Τσίπρας δηλώνει, με χαμόγελο, ότι “υπάρχει απλώς μια συμπάθεια”.

Όπως και να έχουν τα πράγματα, ο καθηγητής Μιχάλης Ψαλιδόπουλος, που ορίσθηκε εκπρόσωπος της χώρας μας στο ΔΝΤ, δεν είναι αριστερός. Είναι, όμως, βαθύς γνώστης της οικονομικής ιστορίας της Ελλάδος και έχει διδάξει στο ίδιο Πανεπιστήμιο με τον Γιάννη Βαρουφάκη, ο οποίος του έκανε την πρόταση για τη θέση που χήρευε στην Ουάσιγκτον.

-Όπως και να έχουν τα πράγματα, ο καθηγητής Μιχάλης Ψαλιδόπουλος, που ορίσθηκε εκπρόσωπος της χώρας μας στο ΔΝΤ, δεν είναι αριστερός.

Ο κ. Μιχάλης Ψαλιδόπουλος, νυν Πρόεδρος του ΚΕΠΕ και Καθηγητής στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, δέχθηκε την πρόταση και η θητεία του στο ΔΝΤ θα αρχίσει την 29η Ιουνίου 2015.

Ως γνωστόν, η θέση είχε δοθεί αρχικά στην κυρία Έλενα Παναρίτη, προ ετών σύμβουλο του κρατουμένου πλέον δικτάτορα του Περού Φουτζιμόρι, αργότερα “φυτευτή” βουλευτή Επικρατείας με το ΠΑΣΟΚ του ΓΑΠ, μετέπειτα “προσεγγίζουσα” τον Αντώνη Σαμαρά, λίγο αργότερα “αντιμνημονιακή” και εσχάτως μέλος της (τα κάναμε θάλασσα) επιτροπής διαπραγματευτών της Ελλάδας με τους “Θεσμούς”. Σηκώθηκαν, όμως και οι πέτρες στον ΣΥΡΙΖΑ και η κυρία Παναρίτη “παραιτήθηκε για να προστατεύσει τον πρωθυτπουργό”…

Η Ελλάδα εκπροσωπείται στο ΔΝΤ από Αναπληρωματικό Εκτελεστικό Διευθυντή υπό τον Εκτελεστικό Διευθυντή που διορίζει η Ιταλία η οποία επίσημα εκπροσωπεί στο Εκτελεστικό Συμβούλιο του ΔΝΤ την Ελλάδα, την Πορτογαλία, την Μάλτα, την Αλβανία και τον Άγιο Μαρίνο.

Ο εκπρόσωπός μας Μιχάλης Ψαλιδόπουλος είναι απόφοιτος του ΕΚΠΑ, της Παντείου και του Ελεύθερου Πανεπιστημίου του Βερολίνου, Πανεπιστήμια στα οποία συνέχισε ως καθηγητής για πολλά χρόνια. Ο κ. Ψαλιδόπουλος υπήρξε, επίσης, κάτοχος της έδρας “Κωνσταντίνος Καραμανλής” στη Σχολή Fletcher του αμερικανικού πανεπιστημίου Tafts (2010-2014).

Τυχαίο; Δεν αποκλείεται. Ρωτήστε τον Μενέλαο Δασκαλάκη.