Γάμος για πανηγύρια…

Μια δήλωση πάγωσε το ήσυχο και ηλιόλουστο μετά από αρκετό καιρό, μεσημέρι της Πέμπτης. Ηταν τότε που ο Υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς ξεστόμησε πως “Οι τράπεζες θα ανοίξουν όταν θα έχουμε συμφωνία”. Άπαντες σίγησαν στο άκουσμα εκείνου και πλέον σκέφτονται τι θα γίνει αν δεν έχουμε συμφωνία.

“Θα μείνουμε χωρίς ευρώ, χωρίς ευρωπαϊκή ένωση, χωρίς τρόφιμα και φάρμακα, χωρίς… στον ήλιο μοίρα”. Συζητήσεις που δεν τις άκουγες τόσο φανατικά πριν από ένα μήνα, πλέον έχουν μπει σε κάθε σπίτι και σε κάθε χώρο δουλειάς. Και φυσικά στην ουρά του ATM που είναι το φετινό must του καλοκαιριού.

Ομως πίσω από αυτή την δήλωση, ένας σκεπτόμενος πολίτης θα διερωτάτο: “με ποια συμφωνία θα ανοίξουν οι τράπεζες”;

Με εκείνη που λένε οι θεσμοί ή με εκείνη που λέει ο ΣΥΡΙΖΑ; Εκτός και αν πάνω στον πανικό που του έχουν σπείρει  κάποιος έλεγε, προκειμένου να ανοίξουν… συμφωνία να ‘ναι και ό,τι να ‘ναι.

Το ζήτημα είναι οτι έχει αρχίσει και μπαίνει ένας κόσμος και μάλιστα πολύς, στην σφαίρα του πανικού, και καλείται να ψηφίσει ποιο  μνημόνιο (γιατί αυτό είναι) θα τον βολεύει περισσότερο, ποιο δεν θα του φάει τις συντάξεις και άλλα τέτοια που δικαίως μπαίνουν στο τραπέζι.

Ενδιαφέρον είχε η δήλωση και του Νίκου Κοτζιά “Και τη Δευτέρα θα είμαστε “παντρεμένοι”… με τους θεσμούς και θα πρέπει να ζήσουμε μαζί και να κουβεντιάσουμε μαζί”. Αυτό που δεν κατάλαβα όμως είναι σε αυτόν τον γάμο ποιά είναι η νύφη και ποιος ο γαμπρός και αν χωρούν τα… διαζύγια.