Το πιο κάτω απόσπασμα αποτελεί μέρος άρθρου που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα δημοκρατία στις 24 Αυγούστου 2014 σελ 02β/18 με τίτλο
“Πως μπορούσαν τα ταμεία να γλυτώσουν το “κούρεμα””
“Εάν υποθέσουμε λοιπόν ότι ο Διευθύνων Σύμβουλος της Eurostat έκανε ότι έκανε ο κ. Γεωργίου στην ΕΛΣΤΑΤ, δηλαδή ανασκεύαζε το χρέος της Ευρωζώνης και το παρουσίαζε διαφορετικά από ότι η ΕΚΤ και επίσης το διέρρεε στην παγκόσμια αγορά, η χρεοκοπία της Ευρωζώνης θα ήταν άμεση.
Αυτό ακριβώς έκανε ο κ. Γεωργίου μέσω τα θέσης του στην ΕΛΣΤΑΤ. Λογιστικοποιώντας ως χρέος προγενέστερη της εντάξεώς της στην Ευρωζώνη συμφωνία ανταλλαγής νομισμάτων(swap) της χώρας με νοητό κεφάλαιο το δημόσιο χρέος, κατά παράβαση της ELS 95, όπως καταγγέλλουν οι συνάδελφοί του στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΛΣΤΑΤ.
Αφήνοντας να διαρρεύσει, μέσω του Ευρωπαίου προϊσταμένου του, στην παγκόσμια αγορά ότι τα στοιχεία που παρουσιάζει η χώρα μέσω της Τραπέζης της Ελλάδος είναι αναληθή, εκτίναξε το spread των ομολόγων στις 985 μονάδες βάσης, ανέβασε το κόστος δανεισμού και έπληξε θανάσιμα την δανειοληπτική αξιοπιστία της χώρας.
Αυτό δεν θα μπορούσε να το έχει διαπράξει εάν δεν είχε την πλήρη κάλυψη της τότε πολιτικής και οικονομικής ηγεσίας της χώρας. Δηλαδή την περίφημη τρόικα Παπανδρέου-Καρχιμάκη-Παπακωνσταντίνου.
Αυτή η πρώτη τρόικα ήταν ο ηθικός αυτουργός που διευκόλυνε αποτελεσματικά τη δράση εκείνων των οικονομικών και πολιτικών κύκλων που ήθελαν οι μεν να κερδοσκοπήσουν από την χρεοκοπία της χώρας, οι δε να κερδοσκοπήσουν από μια χώρα αδύναμη και μειονεκτούσα διαπραγματευτικά.”