Δεν θα ξανακλαπεί η Ευρώπη

Δυο νέου τύπου πολιτικά σχήματα έχουν αρχίσει να μορφοποιούνται στο κοινοβούλιο.

Στην θέση των “αντιμνημονιακών-μνημονιακών”, παίρνει σαφή υπόσταση το πολιτικό “μίγμα” των υποστηρικτών της εξόδου από το ευρώ και την Ε.Ε. και το δημοκρατικό μέτωπο της παραμονής στο ευρώ και την Ε.Ε.

Αυτό συνοδεύεται και από μετακινήσεις βουλευτών πολιτικών ομάδων και κομμάτων που μέχρι τώρα συνεργάζονταν ή συστεγάζονταν κομματικά, προς τη μια ή την άλλη κατεύθυνση.

Το πολιτικό “μίγμα” του αντι- Ενωσιακού τόξου, λόγω των ετερόκλητων καταβολών, πάσχει αξιακά και ιδεολογικά.

Δεν έχει να προτείνει λύσεις και δεν διαθέτει πολιτική.

Δεν διαθέτει πρακτικό σχεδιασμό εξόδου από το νέο μνημόνιο.

Αναπόφευκτα, το “μίγμα” καταφεύγει στον καταγγελτικό  λόγο και στις ανέξοδες προκλητικές συμπεριφορές.

Το νέο μνημόνιο το έφερε στη χώρα τώρα αυτό το παράδοξο πολιτικό “μίγμα”.

Μαζί με τους πιο αντιδραστικούς κύκλους της Ευρώπης παρουσίασαν το δημοψήφισμα σαν “όχι στην ευρωπαϊκή ένωση και στο ευρώ”, πλαστογραφώντας την θέληση της συντριπτικής πλειοψηφίας του λαού.

Με τον τρόπο αυτό, αποδυναμώθηκε η διαπραγματευτική ισχύς στο ευρωκοινοβούλιο και στα άλλα θεσμικά όργανα της Ε.Ε. εκείνων των Ευρωπαίων πολιτικών που επεδίωκαν την ηπιότερη στάση απέναντι στην ελληνική κρίση.

Κυρίως όμως ακύρωσαν -και αυτό το έκαναν συνειδητά– την διαπραγματευτική ισχύ με την οποία πίστευε ότι προίκισε τον πρωθυπουργό εκείνο το κομμάτι του λαού που στρατεύτηκε στο “όχι”.

Ακύρωσαν την ψήφο του λαού τον όποιο κατά το δοκούν επικαλούνται και ο οποίος όποτε “έπεσε” στα χέρια τους στο ιστορικό παρελθόν τον “κέρασαν” και του επιφύλαξαν είτε τη φτώχεια “μπανανίας” είτε τη φτώχεια της “κατάψυξης” στη Σιβηρία.

Ποιο “λαό” ρώτησε το Golden boy όταν ετοίμαζε στα “σκοτεινά” και ερήμην του λαού μαζί με τον κ Σόιμπλε και την “πλατφόρμα” τις χαρτοπετσέτες των IOU στη θέση του ευρώ.

Πότε είπε προγραμματικά στο λαό η “πλατφόρμα” το πως “θέλει” τη χώρα;

Από καταγγελίες, πολιτικούς εισαγγελείς και πατριδοκάπηλους χορτάσαμε.

Τι προτείνουν για τη χώρα όταν “φύγει” από την Ε.Ε.; Με ποια κοινωνική οργάνωση και με ποιο οικονομικό μοντέλο θα την κάνουν;

Ας την πουν την πρότασή τους (αν έχουν ή αν τολμούν) στο λαό και αν τους δώσει ποτέ ο λαός την συγκατάθεση του, να την εφαρμόσουν κιόλας.

Μέχρι τότε ας μην μας υποτιμούν την νοημοσύνη και τις δημοκρατικές ευαισθησίες.

Και κυρίως να πάψουν να παρασιτούν σ` αυτό το νέο παιδί που τώρα είναι ο πρωθυπουργός των Ελλήνων και που τον πρόδωσαν “πριν ο αλέκτωρ λαλήσει τρεις φορές”.

Ο πρωθυπουργός δεν θα έχει πλέον πολλά ελαφρυντικά, τα πολιτικά και κοινωνικά βαρίδια τράβηξαν τον δικό τους δρόμο.

Ότι τα μέτρα είναι σκληρά και ότι ο λαός και ο καθένας μας φτωχοποιήθηκε, αυτά τα ξέρουμε όλοι. Τα ζούμε καθημερινά στις ουρές, στη δουλειά, στα ψώνια στο σουπερμάρκετ και στη λαϊκή.

Αυτά τα ξέρουμε όλοι, και οι υπεύθυνοι για αυτά τα μέτρα εντός και εκτός της χώρας έχουν ονοματεπώνυμο. Και σίγουρα οι εντός θα δώσουν εξηγήσεις στην συντεταγμένη πολιτεία. Όχι στον “όχλο”.

ΝΑΙ/ΟΧΙ, η αλήθεια είναι ότι δεν δεχόμαστε τα μέτρα και θα αγωνιστούμε από κοινού μαζί με τους άλλους ευρωπαϊκούς λαούς και έθνη για την άρση τους.

Θα αγωνιστούμε από κοινού και μαζί με τους άλλους ευρωπαϊκούς λαούς και έθνη, για ενιαία δημοκρατική Ευρώπη, με κοινό νόμισμα και για τις 28 χώρες.

Για το δικαίωμα της διεκδίκησης καλύτερων όρων ζωής από κοινού με τους άλλους ευρωπαϊκούς λαούς για τα ατομικά δικαιώματα και τα δικαιώματα των κοινωνικών μειονοτήτων και ομάδων.

Για την ομοσπονδιακή πολιτική ένωση της Ευρώπης, διασφαλίζοντας την εθνική ταυτότητα και τις παραδόσεις του κάθε έθνους.

Για την ελευθερία του λόγου, του τύπου και της δικαιοσύνης. Για την δημοκρατία και τον ανθρώπινο πολιτισμό.

Θα εργαστούμε για να σηκώσουμε τη χώρα μας ψηλά και θα αντιμετωπίσουμε τις τωρινές δυσκολίες όπως πάντα.

Υ.Γ.: Η μερική διαγραφή του χρέους είναι μονόδρομος και θα γίνει.