Εγκληματική Ποδοσφαιρική Οργάνωση (ΕΠΟ)

Ματαίως οι ανακριτές και οι εισαγγελείς ψάχνουν να βρουν άκρη στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Την “εγκληματική οργάνωση” που αναζητούν, την έχουν μπροστά στα μάτια τους και την αφήνουν να δρα ανενόχλητη. Δεν έχουν εγκληματήσει (μόνο) οι παράγοντες στον συγκεκριμένο χώρο. Στο κάτω-κάτω, εκείνοι “εγκληματούν” για τα δικά τους, προσωπικά, συμφέροντα.

Το πραγματικό, όμως, έγκλημα, το έχει διαπράξει η ΕΠΟ! Αυτά τα μούτρα, που τολμούν και μιλούν για “αυτοδιοίκητο”, λυμαίνονται (με τις πλάτες παραγόντων, φυσικά), έναν χώρο , από τους ελάχιστους που τα τελευταία χρόνια έδειξαν “ένα άλλο πρόσωπο” για την Ελλάδα.

Η διοίκηση υπό τον Σαρρή, κατέστρεψε την εικόνα του ελληνικού ποδοσφαίρου και η σημερινή, υπό τον Γκιρζίκη (μόνο που τον βλέπεις, στρίβεις γωνία) την αποτελείωσε! Πήραν μια ομάδα με έναν προπονητή αξιοπρεπή, τον Φερανάντο Σάντος, ο οποίος παρέλαβε βαρύτατο φορτίο από τον Ότο Ρεχάγκελ και, αφού δεν μπορούσαν να πουν ούτε “κιχ” στις εντολές των (γνωστών και μη εξαιρετέων) παραγόντων, την μετέβαλαν σε “κέντρο διερχομένων (κάτι ανάλογο με την αλήστου μνήμης περίοδο των προπονητών που διόριζε η κλαδική του ΠΑΣΟΚ), έφεραν και έναν γνωστό γυρολόγο προπονητή, ο οποίος δεν είχε στεριώσει σε καμιά ομάδα τα τελευταία χρόνια και η εικόνα (της τραγωδίας) συμπληρώθηκε!

Οι δυο ήττες από τα νησιά Φαρόε (και όχι Φερόε) ήλθαν απολύτως φυσιολογικά. Η ομάδα είναι διαλυμένη, οι παίκτες κορεσμένοι και η ΕΠΟ εγκληματική!

Τί πρέπει να γίνει; Μα, εκ βάθρων αναδιάρθρωση.

Πριν απ’ όλα, πρέπει να εκδιωχθεί κλοτσηδόν η παρούσα διοίκηση.

Δεύτερον να πει η νέα διοίκηση “ευχαριστούμε πολύ, κύριοι, μας προσφέρατε χαρές μεγάλες και θα σας θυμόμαστε με τις καλύτερες διαθέσεις” σε όλους τους ποδοσφαιριστές της εθνικής ομάδας και να φτιαχτεί από την αρχή μια νέα, που θα ολοκληρώσει (για να “ψηθεί”) τους εναπομείναντες τέσσερις αγώνες και θα ετοιμασθεί για τα προκριματικά του ερχομένου Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2018.

Έτσι απλά, χωρίς πολλές φασαρίες, μεγαλοστομίες και γκρίνιες.

Η εθνική ομάδα του Ότο και του Φερνάντο ανήκει στο παρελθόν, είναι πλέον “αφίσα” για τα δωμάτια των νέων παιδιών, που θα τη θυμούνται μέσα από τις δικές μας αφηγήσεις και από τα αφιερώματα της τηλεόρασης. Η νέα εθνική ομάδα πρέπει να είναι απαλλαγμένη από κάθε άγχος και κάθε ευθύνη για όσα συνέβησαν τον τελευταίο χρόνο.

Τα υπόλοιπα, είναι λόγια περιττά. Να εκδιωχθεί (και ει δυνατόν να διωχθεί) η εγκληματική διοίκηση της Ομοσπονδίας. Να αλλάξει το προπονητικό τιμ, με νέους, ορεξάτους, ανθρώπους.

Δεν υπάρχει άλλη λύση.