Εμείς και ο δράκος…

Ξευτιλίστηκαν με δηλώσεις, κόκκινες παντιέρες και σκίστηκαν καλσόν, αλλά ίσως να τη γλυτώσουμε.

Μέσα στο Ευρώ, με capital controls, με την ελπίδα να ανοίξουν οι τράπεζες και να αρχίσει να ομαλοποιείται η αγορά, η οποία, σημειωτέον, είναι η καθημερινή μας ζωή, την οποία διέλυσε κυριολεκτικά ο κάθε ανίκανος νάρκισσος Βαρουφάκης.

Η κεντροδεξιά όπως και κεντροαριστερά όπως εκφράζονται στο πολιτικό μας γίγνεσθαι, θέλουν κοσμογονικές αλλαγές για να μεταπέισουν αυτούς που έφυγαν. Οι οποίοι έχουν μεταλλαχτεί ιδεολογικά από τότε που αποκόπηκαν από το κορμό τους, και είναι άτομα που δεν είναι διατεθειμένα να επιστρέψουν χωρίς ηγέτες σοβαρούς.

Mάλλον σε ομηρία θα είναι η αντιπολίτευση, όσο ο Τσίπρας ακολουθεί μνημονιακό δρόμο. Θα ψηφίζει αυτή τα μέτρα γιατί αυτή θέλει να μείνουμε Ευρώπη και ο Τσίπρας θα κυβερνά.

Αυτό δεν είναι απαραιτήτως κακό, εάν φυσικά βλέπει κάποιος την πολιτική όχι σαν κομματορουσφετολογία, αλλά σαν επιδίωξη για επίτευξη πολιτικών και κοινωνικών στόχων. Παραμονή στην ευρωζώνη και μνημόνια οδηγούν αναπόφευκτα σε φιλελευθεροποίηση του κοινωνικού μας γίγνεσθαι.

Τώρα εάν αυτό γίνεται με την ταμπέλα “αριστερά” δεν έχει σημασία παρά μόνο για τα πρόσωπα που έχουν τις θέσεις.

Σήμερα είμαστε πρωταγωνιστές σε ένα παραμύθι, και όπως κάθε καλό παραμύθι, έτσι και το δικό μας έχει και δράκο! Η φωλιά του βρίσκεται στα Βαυαρικά όρη.

Όμως όπως κάθε καθώς πρέπει δράκος, έχει και εξοχικό στην Ελλάδα! Και όπως πάντα κάνουμε εμείς οι Έλληνες καλύτερα απο όλους, ήρθε η ώρα ξανά, ενωμένοι να φονεύσουμε τον δράκο που τρομοκρατεί “όλη την Ευρώπη αλλά τελευταία πιο πολύ την χώρα μας”.

Μόνο που ο Δράκος αυτός είμαστε εμείς οι ίδιοι, έρμαια των συνηθειών και της μοιρολατρείας μας. Είναι γεγονός οτι καμία χώρα ή λαός που ταλανίζεται απο ακραίες ιδεοληψίες θρησκευτικές, πολιτικές ή άλλου είδους, δεν κατάφερε ποτέ να αναπτυχθεί.

Ανάπτυξη σημαίνει εργασία και επενδύσεις και αυτά τα κάνει κάποιος για να πλουτίσει. Όταν όμως λόγω ιδεοληψίας ο πλούτος θεωρείται έγκλημα και ο πλούσιος ένοχος, δεν πρόκειται να υπάρξει καμία ανάπτυξη.

Ο σίγουρος δρόμος για την ανάπτυξη απαιτεί την απενοχοποίηση της επιχειρηματικότητας και του πλούτου. Κανένας δεν σκοτώνεται στην δουλειά για να τα ακουμπά στην εφορία και να τα τρώνε οι κρατικοδίαιτοι.

Ας αφήσουμε στην άκρη την Κομμουνιστική μιζερολατρεία και την θαλπωρή του κράτους πατερούλη και ας ψάξουμε να βρούμε νέους τρόπους πλουτισμού.

Το νέο μνημόνιο είναι τόσο τραγικό όσο εμείς νομίζουμε και σίγουρα λιγότερο τραγικό απο άλλες καταστροφές, που έζησε ο λαός μας στο παρελθόν και που πάλι θριάμβευσε. Ας μην απελπιζόμαστε, στο χέρι μας είναι να διαψεύσουμε τους επικριτές μας.

Και η απόσταση Γραικού από Γραικύλο είναι τεράστια, αλλά πολλοί σύγχρονοι Γιουνανλήδες την διανύουν με ταχύτητες φωτός.