Η υπογραφή του κ.Τσίπρα φαντάζει σίγουρη, κατά το “οι βάσεις φεύγουν” του Αντρέα, όταν υπέγραφε την παραμονή τους αλλά και την ιστορική παράδοση της Αριστεράς να κάνει ακριβώς τα αντίθετα από αυτά που λέει. Θέατρο, όλα αυτά πού κάνουν είναι θέατρο για να πλασαριστεί το αξεπέραστα “δύσκολο της” διαπραγμάτευσης που θα φέρει μια συμφωνία κλάσεις σκληρότερη από αυτό που φαντάζει ιδανικό πια σήμερα (mail Χαρδούβελη).

Προσπαθεί το επιτελείο του πρωθυπουργού να λύσει το σοβαρό πολιτικό του πρόβλημα-που στο μεγαλύτερο βαθμό είναι εσωκομματικό και ενδοκυβερνητικό-με απολιτικές και επικοινωνιακού χαρακτήρα δραματοποιήσεις.

Η γλώσσα ενός λαού δεν καθορίζεται από τους estet-ισμούς κανενός, αλλά υπακούει στους δικούς της νόμους που εξελίσσονται με το χρόνο.

Το σύνθημα “Βάρκιζα τέλος” ή “ποτέ ξανά Βάρκιζα” είναι σωστό μόνο όταν αφορά συνθήκες κατά τις οποίες η έναρξη της “επανάστασης” έχει δυναμικές πλειοψηφίες, διεθνη υποστήριξη και πιθανότητες νίκης.

Υπάρχουν παραδεκτοί και απαράδεκτοι συμβιβασμοί, συμβιβασμοί που υπαγορεύονται από λόγους τακτικής ή είναι αναγκαστικοί. Ο κάθε συμβιβασμός κρίνεται από την σωστή ανάλυση της συγκεκριμένης κατάστασης.

Έτοιμη από τα πριν συνταγή για καλούς και παραδεκτούς συμβιβασμούς δεν υπάρχει. Ένας απαράδεκτος συμβιβασμός αντιμετωπίζεται πριν πραγματοποιηθεί και φυσικά πριν γίνει καθεστώς. Όταν υλοποιηθεί είναι πια αργά για να τον εμποδίσεις.

Για την “επανάσταση” που φαντάζονται καποιοι, δεν είναι αρκετά ούτε τα αγνά αισθήματα προσήλωσης σ’ αυτήν ούτε ο φανατισμός με τον οποίο θεωρεί κάποιος ότι την υπηρετεί. Η οποια ανατροπη θέλει πρώτα και κύρια μυαλό και γνώση. Ακριβή ανάλυση της εκάστοτε πραγματικότητας, του συσχετισμού των τάξεων και ακριβή προσδιορισμό των καθηκόντων όλων.

Απο το 5% του εκλογικού σώματος οι Μαρξιστές – κομμουνιστές και αριστεροί κάθε απόχρωσης δεν ειναι ούτε οι μισοί. Απο αυτούς συμμετέχουν στα όργανα και τις συνιστώσες ενεργά 500-1000. Οι “συνδικαλιστές” κυρίως οι πασοκογενείς έχουν δικά τους όργανα και “ιδεολογία”. Εμφανιζομενοι ως πνευματικά τέκνα των Λαφαζάνη, Φρλαμπουράρη και σια, αποτελούν τα όργανα του Σύριζα.

Οι εξαπατημένοι πολίτες, το 30% του λαού, που πίστεψαν στα ψέματα και τις υποσχέσεις και ψήφισαν Τσίπρα, δεν έχουν σχέσεις με τα όργανα του κόμματος. Όταν η πλειοψηφία των ψηφοφόρων του Σύριζα, το 90%, είναι πρώην ψηφοφόροι του Πασοκ και της ΝΔ, είστε σίγουροι ότι δεν εκφράζονται στα όργανα του Σύριζα. Είναι λοιπόν τεράστιο θέμα η αντιπροσώπευση του εκλογικού σώματος και των ψηφοφόρων του Σύριζα τόσο στη Βουλή, όσο και στις αποφάσεις που πρόκειται να πάρουν.

Είναι μαζί τους ο λαός στην ρήξη; Θέλουν όντως οι Έλληνες να φύγουν από την Ευρωζώνη, το Ευρώ, το ΝΑΤΟ;

Τούς ψήφισαν για να αποκατασταθούν οι μισθοί και οι συντάξεις, τα δώρα και επιδόματα, και να εφαρμοστεί το πρόγραμμα της Θεσαλονίκης και ότι άλλο υποσχεθήκαν.