Θυμηδία προκάλεσε το “ξαπλάρωμα” του Βαρουφάκη στο πάτωμα της Βουλής.

Εντάξει, Γιάν(ν)η, είπαμε να προετοιμάζεις το έδαφος για την μετεξέλιξή σου σε showman ανά τα πανεπιστήμια και τα φόρα της υφηλίου, αλλά, ρε αδερφέ, μην το παρακάνεις.

Και ο μέντοράς σου, ο Γιώργος, το έχει ρίξει στις ομιλίες (όλα μπορεί να τα δει κανείς σ’ αυτόν τον μάταιο κόσμο), αλλά τουλάχιστον είναι κόσμιος. Μέχρι μπαντάνα και καλσόν spiderman έφτασε. Αλλά δεν ταβλαρώθηκε στο Κοινοβούλιο, με το αναψυκτικό ανά χείρας και με το κινητό ανοιχτό (δείγμα ασέβειας προς τον ομιλητή πρωθυπουργό) να στέλνει μηνύματα.

-Καταλαβαίνετε σε ποιόν κόσμο ζούμε, συνάνθρωποι;

Να σας πω, αγαπητοί, είμαι έτοιμος να στηρίξω μέχρις εσχάτων την κυβέρνηση της πατρίδας μου στις λογικές της απαιτήσεις και προτάσεις. Να στηρίξω τον Τσίπρα, αν και είμαι φιλελεύθερος δημοκράτης, αφού διακρίνω στους δανειστές όχι απλώς τιμωρητική, αλλά εκδικητική διάθεση. Αλλά να στηρίξω τις παλάβρες του Βαρουφάκη, ουδεμίαν όρεξη και επιθυμία έχω.

Άντε, να ξεχάσω τις υπερβολές, μέχρις ακρότητος, της Ζωής, να παραβλέψω το 12% του Κατρούγκαλου, να κλείνω τα αυτιά στις αρλούμπες του Λεουτσάκου και των εραστών της δραχμής. Αλλά του Βαρουφάκη τα “σόου” δεν πρόκειται να στηρίξω.

Κι αν θυμάστε, ήμουν από εκείνους που στις αρχές τάχθηκα παρά το πλευρό του, πιστεύοντας ότι είχα να κάνω με επιστημονικές θέσεις και όχι με “σόου” (κατ’ άλλους κατευθυνόμενο έξωθεν) ενός εκκεντρικού τύπου.

Μου λένε φίλοι, που γνωρίζουν πολλά, ότι με τις αλλοπρόσαλλες θέσεις του, ο υπουργός των Οικονομικών έχει ήδη διαμορφώσει ένα προφίλ το οποίο αποτιμάται σε πολύ υψηλά επίπεδα στη διεθνή αγορά των “αγορητών”.

Σαν να βλέπω την προαναγγελία στο διαδίκτυο: “Ομιλία του καθηγητή που τίναξε την ΕΕ στον αέρα” ή “Διάλεξη του υπουργού που έπεσε στο πάτωμα και ξανασηκώθηκε”.

Μπορεί να σου φαίνεται υπερβολή, αλλά με την “οκλαδόν” προχθεσινή στάση του, ο Γιάν(ν)ης ανέβασε κατά πολύ τις μετοχές του ως υποψήφιος “γυρολόγος- ομιλητής” μου είπε καλός φίλος. “Είναι πολύ σκληρό το “γυρολόγος”, παρατήρησα και το διόρθωσε. “Έχεις δίκιο, σήμερα τους λένε “περιοδεύοντες” μου είπε.

Έτσι είναι, αγαπητοί. Ο Κλίντον ακόμη μαζεύει λεφτά ως “περιοδεύων”, κυρίως λόγω του … οργανικού λεκέ που βρέθηκε στο φουστάνι της Μόνικα και σε λίγο καιρό μπορεί η γυναίκα του να γίνει πρόεδρος κυρίως επειδή…αγνόησε τον λεκέ!

Καταλαβαίνετε σε ποιόν κόσμο ζούμε, συνάνθρωποι;

Ο Μπίλης φίρμα χάρη στο στόμα της Μόνικα κι ο Βαρουφάκης περσόνα χάρη στο “οκλαδόν”. Τι τα θέλετε; Ο καιρός μας είναι “καιρός των λεκέδων και των λακέδων”, γενικώς.