Λονδίνο: Συναυλία με αφορμή τα 60 χρόνια από την πρώτη ταινία του Τζέιμς Μποντ

Η Σίρλεϊ Μπάσεϊ και το μουσικό συγκρότημα Garbage αναμένεται να ερμηνεύσουν τραγούδια από τις ταινίες Τζέιμς Μποντ, στη φιλανθρωπική συναυλία «The Sound Of 007» που θα φιλοξενήσει το Royal Albert Hall του Λονδίνου στις 4 Οκτωβρίου.

Πρόκειται για μια εκδήλωση με αφορμή τον εορτασμό των 60 χρόνων του κινηματογραφικού franchise. Η παγκόσμια πρεμιέρα της πρώτης ταινίας 007 με τίτλο «Dr. No» πραγματοποιήθηκε στις 5 Οκτωβρίου του 1962.

Στην εκδήλωση, την οποία επιμελείται ο πέντε φορές συνθέτης του Μποντ, Ντέιβιντ Άρνολντ, θα λάβουν μέρος καλλιτέχνες που συμμετείχαν στα σάουντρακ των ταινιών του Μποντ καθώς και ειδικοί καλεσμένοι, όπως η Σελέστ, που θα ερμηνεύσουν τη δική τους διασκευή κλασικών θεματικών τραγουδιών της κινηματογραφικής σειράς. Τους καλλιτέχνες θα συνοδεύει η Βασιλική Φιλαρμονική Ορχήστρα Συναυλιών, υπό τη διεύθυνση του Νίκολας Ντοντ.

Οι Garbage πρόκειται να ερμηνεύσουν το «The World Is Not Enough», τραγούδι τους από την ομώνυμη ταινία του Μποντ του 1997, μαζί με την Μπάσεϊ. «Μερικές φορές η ζωή είναι τόσο μαγική, δεν μπορώ να το πιστέψω» έγραψε στο Instagram η τραγουδίστρια των Garbage, Σίρλεϊ Μάνσον.

Οι παραγωγοί Μάικλ Τζ. Γουίλσον και Μπάρμπαρα Μπρόκολι δήλωσαν ότι η μουσική έπαιζε πάντα σημαντικό ρόλο στην επιτυχία των φιλμ 007 και ότι στη συναυλία θα γιορταστούν τα επιτεύγματα θρυλικών συνθετών και καλλιτεχνών, με τους οποίους είχαν την τιμή να συνεργαστούν.