Με ένα πεζούλι για έδρανο ….

Σε ένα πεζούλι στο Πασαλιμάνι με θέα την θάλασσα και με την συντροφιά της μπίρας, μια παρέα νέων συζητούσε για το δημοψήφισμα με το ρόλοι στα smartphone τους να δείχνει τρείς το ξημέρωμα.

Την αρχή την έκανε ενας ψηλός με κοντά μαλλιά και σκουλαρίκι που είπε : “Δεν ξέρω τι λέτε εσείς, φταίμε για το χρέος… Ολοι μαζί τα φάγαμε… Τι και αν κλέβεις πέντε ευρώ σε απόδειξη, τι και αν κλέβεις 50.000 το ίδιο πράγμα είναι. Χωρίς ΕΕ και Ευρώ δεν πάμε πουθενά”, ενώ δυο κοπέλες που κάπνιζαν στριφτά τσιγάρα απάντησαν “Νισάφι πια ρε φίλε με τα χρέη τους και τα μνημόνια τους”.

Στην συζήτηση μπήκε και το άλλο αγόρι της παρέας που είπε: “Υπάρχει και λύση εκτός του Ευρώ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης”.

“Πάντως τα ΜΜΕ δεν παίζονται… τρομοκρατούν τον κοσμάκη με τον πιο αισχρό τρόπο” τόνισε μια από τις δυο κοπέλες ξεφυσώντας τον καπνό και συνέχισε “είδες το βίντεο όμως με το παππού που απάντησε στον δημοσιογράφο και αυτός τον έσπρωξε γιατι δεν του άρεσε η απάντηση του, αν όχι θα στο στείλω στο twitter”.

Οσο οι ώρες μετρούσαν αντίστροφα για το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου, τόσο η κουβέντα στο πεζοδρόμιο της ακτής Μουτσοπούλου δυνάμωνε και τα αίματα άναβαν, με το ΝΑΙ με το ΟΧΙ ή με το άκυρο, αλλά και με μια αγωνία για το τι θα γίνει.

Η γενιά που την κατηγορούσαν ότι ασχολείται μόνο με τα social media απαντάει, αγωνιά και παίρνει μέρος στην κουβέντα για το δημοψήφισμα. Ενας νέος κόσμος έχει αρχίσει να αντιδράει και να ξεκολλάει από τον καναπέ.

Δεν ξέρω αν θα είναι ο δρόμος η κατάληξη για αυτούς που τώρα έχουν αρχίσει να ψάχνονται, πάντως το “θηρίο” έχει αρχίσει να ξυπνά.