Με σφαίρα στο κεφάλι ο άνθρωπος που μετέφερε τους πυρηνικούς κωδικούς του Πούτιν

Στην εντατική νοσηλεύεται ο Βαντίμ Ζιμίν, ο συνταγματάρχης που μετέφερε τον χαρτοφύλακα με τους πυρηνικούς κωδικούς του Βλαντιμίρ Πούτιν. Ο Ζιμίν βρέθηκε σοβαρά τραυματισμένος με μία σφαίρα στο κεφάλι στο σπίτι του κοντά στη Μόσχα.

Την είδηση δημοσιεύει η ουκρανική εφημερίδα Kyiv Post, δεν επιβεβαιώνεται όμως από ανεξάρτητη πηγή.

Ο Βαντίμ Ζιμίν είναι 53 ετών και είναι συνταξιούχος συνταγματάρχης της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας (FSB), ενώ ήταν υπεύθυνος για τη μεταφορά του χαρτοφύλακα που πάντα συνοδεύει τον πρόεδρο της Ρωσίας. Μάλιστα ο Ζιμίν έχει φωτογραφηθεί στο παρελθόν με τον χαρτοφύλακα και τον Πούτιν με την παρουσία του χαρτοφύλακα να θεωρείται συμβολική απειλή για τη Δύση καθώς εκεί θεωρείτε ότι βρίσκεται η συσκευή εκτόξευσης των στρατηγικών πυρηνικών πυραύλων του Κρεμλίνου και ο εξατομεικευμένος κωδικός κλειδιού που παραμένει υπό επίβλεψη 24/7.

Ο Ζιμίν, που κατείχε την συγκεκριμένη θέση από όταν Πρόεδρος της Ρωσίας ήταν ο Μπόρις Γέλτσιν, βρέθηκε στην κουζίνα του διαμερίσματός του στο Κρασνογκόρσκ, στην περιοχή της Μόσχας.

Κρατικά ρωσικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ο αξιωματούχος «προσπάθησε να αυτοκτονήσει» και τον βρήκε ο αδελφός του «μέσα σε μια λίμνη αίματος».

Το Κρεμλίνο δεν έχει σχολιάσει επίσημα την κατάσταση.