Οι οχτώ καλύτερες εφαρμογές ανάγνωσης ειδήσεων

Με τα smartphones και τα tablets να συνοδεύουν κάθε μας κίνηση και τις πηγές ενημέρωσης στο διαδίκτυο να είναι εκ των πραγμάτων άπειρες, όλοι χρειάζονται κάποιες εφαρμογές που να αναλαμβάνουν το δύσκολο έργο του φιλτραρίσματος των ειδήσεων, προσαρμόζοντας τις στις προτιμήσεις μας.

Ιδού λοιπόν οχτώ μοναδικά apps ανάγνωσης ειδήσεων που αξίζει να έχετε στη mobile συσκευή σας.

Paper

Το Paper συνιστά την επίσημη είσοδο του Facebook στην αρένα της ανάγνωσης ειδήσεων. Πέρα από τους συνηθισμένους συνδέσμους ταξινομημένους ανά θέμα, η εφαρμογή παρέχει και ένα νέο τρόπο για να διαβάζετε και να αλληλεπιδράτε με το feed του Facebook σας. Ο σχεδιασμός της εφαρμογής δεν είναι μόνο ελκυστικός, αλλά σας δίνει και μια ιδέα για το πώς θα μοιάζουν οι εφαρμογές στο μέλλον.

Flipboard

Το Flipboard ήταν μία από τις πρώτες εφαρμογές ανάγνωσης ειδήσεων που εμφανίστηκαν στην εποχή των smartphones/tablets, και παραμένει μία από τις καλύτερες. Η εφαρμογή όχι μόνο ταξινομεί τις ειδήσεις της ημέρας ανά κατηγορία, αλλά εντοπίζει και συνδέσμους από τα κοινωνικά σας δίκτυα ή σας επιτρέπει να εισέλθετε στις αγαπημένες σας ιστοσελίδες. Το τελικό αποτέλεσμα είναι να λαμβάνετε όλο το περιεχόμενο που θέλετε, με τρόπο συμβατό με τη συσκευή σας.

Zite

Το Zite, όπως και το Flipboard, τακτοποιεί τις ειδήσεις σύμφωνα με τα θέματα που διαλέγετε. Πέρα απ’ αυτό, όμως, η εφαρμογή προσέχει με ποιες ιστορίες ασχολείστε και προσπαθεί να σας παράσχει εκείνες τις ειδήσεις που νομίζει ότι θα προτιμήσετε.

Yahoo News Digest

Το Yahoo News Digest είναι καρπός της εξαγοράς της εφαρμογής σύνοψης ειδήσεων Summ.ly από την Yahoo! Η συγκεκριμένη εφαρμογή δημιουργήθηκε από τον έφηβο προγραμματιστή-φαινόμενο Νικ Ντ’ Αλοΐσο. Οι συντάκτες της Yahoo διαλέγουν τις 9 κορυφαίες ιστορίες κάθε στιγμή και στέλνουν μια συλλογή συνδέσμων στον κεντρικό εγκέφαλο της εφαρμογής. Η εφαρμογή, με τη σειρά της, σας προσφέρει μία σύνοψη αυτών των κορυφαίων ειδήσεων, δύο φορές την ημέρα. Θα δυσκολευτείτε να βρείτε μία πιο όμορφη εμπειρία ανάγνωσης ειδήσεων στο iPhone.

Digg

Το Digg υπάρχει εδώ και καιρό, βασισμένο στη συμμετοχή των αναγνωστών για την υποβολή συνδέσμων και την επιλογή των πιο σημαντικών ειδήσεων μέσω ψηφοφοριών. Όμως, αφότου εξαγοράστηκε από την Betaworks, η εφαρμογή έγινε σαφέστερη και ταχύτερη.

Google Play Newsstand

Το Google Currents βρίσκεται σε διαδικασία μετασχηματισμού του σε Google Play Newsstand, αλλά η βασική λειτουργικότητα και των δύο εφαρμογών είναι ίδια. Ουσιαστικά, το Google Play Newsstand κάνει το ίδιο ακριβώς πράγμα με το Flipboard. Το πραγματικά μοναδικό χαρακτηριστικό της εφαρμογής είναι ότι συλλέγει όλες τις συνδρομές σας σε ψηφιακά περιοδικά.

Safari Saved Links

Κρυμμένη στην ενότητα των σελιδοδεικτών του Safari στο λογισμικό iOS της Apple είναι η επιλογή θέασης ενός feed με όλους τους συνδέσμους που μοιράστηκαν όλοι οι άνθρωποι τους οποίους ακολουθείτε στο Twitter. Δεν είναι φανταχτερό, αλλά αποτελεί έναν απλό τρόπο για να δείτε τι συζητάνε τα άτομα του δικτύου σας οποιαδήποτε στιγμή.

Circa

Το Circa διαφέρει από τους «εχθρούς» του, επειδή διαθέτει μία συντακτική ομάδα, η οποία ερευνά και γράφει νέες ειδήσεις. Η εφαρμογή βασίζεται, ως προς την παρουσίασή της, στην ιδέα ότι πρέπει να μπορείτε να διαβάσετε κομμάτια ειδήσεων μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα. Γι’ αυτό και κάθε είδηση στο Circa εμφανίζεται ως σειρά μικρότερων κομματιών. Κι αν ενδιαφέρεστε να λάβετε μία συνολική αφήγηση, μπορείτε να επιλέξετε να διαβάσετε μία μεγαλύτερη εκδοχή της είδησης στην εφαρμογή και να λάβετε ειδοποιήσεις όταν εμφανιστούν νέες, σχετικές ειδήσεις.