Ο Ρίσι Σουνάκ έτοιμος για την πρωθυπουργία της Βρετανίας

Μετά την παραίτηση του Μπόρις Τζόνσον, οι Συντηρητικοί «τρέχουν» για να αναδείξουν τον νέο τους αρχηγό και πρωθυπουργό της Βρετανίας. Ανάμεσα στους υποψηφίους είναι και ο πρώην υπουργός Οικονομικών Ρίσι Σουνάκ, ο οποίος δηλώνει υπέρμαχος του θατσερισμού στην οικονομία.

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας Ρίσι Σουνάκ δήλωσε στην βρετανική εφημερίδα «The Telegraph» ότι στην περίπτωση που γίνει ο επόμενος πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου, θα διαχειριστεί την οικονομία όπως η πρώην συντηρητική πρωθυπουργός Μάργκαρετ Θάτσερ.

«Θα μειώσουμε τους φόρους και θα το κάνουμε υπεύθυνα. Αυτή είναι η οικονομική προσέγγισή μου. Θα την περιγράψω ως μία προσέγγιση κοινής λογικής στο θατσερισμό. Πιστεύω ότι αυτό θα έπραττε και η ίδια», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ρίσι Σουνάκ, μιλώντας στην βρετανική εφημερίδα.

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας είναι ένας από τους οκτώ υποψηφίους για την αντικατάσταση του Μπόρις Τζόνσον στην πρωθυπουργία και στην ηγεσία του Συντηρητικού Κόμματος. Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με πρόσφατη δημοσκόπηση του Conservative House μεταξύ 842 μελών του Συντηρητικού κόμματος, ο Ρίσι Σούνακ έρχεται 3ος στην κούρσα της διαδοχής με με 12,1%.