Ο Caterpillar προσπερνάει το νέο ανάχωμα…

“Με τη συμφωνία πάει να ακυρωθεί στην πράξη η λαϊκή εντολή και το περήφανο “ΟΧΙ” του ελληνικού λαού στο δημοψήφισμα”

Τάδε έφη ο Υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Παναγιώτης Λαφαζάνης

Μια δήλωση που κάνει πολλούς να σκέφτονται οτι η ρήξη του κ. Λαφαζάνη με την κυβέρνηση είναι προ των πυλών, αλλά και ότι ο Υπουργός δεν θα κάτσει στο σπίτι του σε περίπτωση ρήξης αλλά θα πάει ή ακόμη καλύτερα θα φτιάξει έναν πολιτικό φορέα που θα του… ταιριάζει!

Ένα νέο… πολιτικό σχήμα στο οποίο θα συμμετέχουν οι λεγόμενες αντιμνημονιακές δυνάμεις και εκείνες της… αριστεράς που νιώθουν ότι εξαπατήθηκαν (τώρα το ποιος εξαπάτησε ποιον αυτό είναι μια άλλη ιστορία) και ζητούν συγνώμη!

Βέβαια η “αριστερή πλατφόρμα” ήταν εκείνη που όταν η κυβέρνηση ενημέρωνε πριν ένα μήνα τη Βουλή για τη 47 σελίδων πρότασή της στους θεσμούς, η οποία αποτέλεσε τη βάση του σημερινού μνημονίου, τη χαρακτήριζε ως βάση συμβιβασμού με την Ευρωζώνη.

Όπως επίσης καμία σημασία δεν έχει  ότι  προβάλλει ως διέξοδο, ως “ρήξη” και ανατρεπτική γραμμή (λέμε τώρα), την εκδοχή της κρατικής χρεοκοπίας, της εξόδου από το ευρώ και το πέρασμα σε εθνικό νόμισμα, καλλιεργώντας ψευδαισθήσεις ότι ο παράγοντας που εμποδίζει την ευημερία του κόσμου είναι το νόμισμα.

Προς το παρόν, υπηρετούν την ψευδαίσθηση ότι υπάρχει και ο άλλος ΣΥΡΙΖΑ.

Ο αριστερός, ο συνεπής, ο αντιμνημονιακός.

Οπως παλιότερα υπήρχε το άλλο ΠΑΣΟΚ το… σοσιαλιστικό.

Η ιστορία έχει δείξει ότι πάντα σε τέτοιες καταστάσεις το αστικό σύστημα χρησιμοποιεί τα δικά του αμυντικά συστήματα (αναχώματα) ώστε ο κόσμος να μην οδηγηθεί σε νέα πιο… επικίνδυνα μονοπάτια.