Περί του ηθικού πλεονεκτηματος…

Είναι πλέον σαφώς διαπιστωμένο όσον αφορά το “Ναι” πως ήταν ναι στην Ευρώπη και ξεκάθαρα δεν ήταν ναι στα μέτρα, ναι στη διαπλοκή, ναι στους ημέτερους, ναι στα τζάκια, ναι στη στασιμότητα, ναι στο πελατειακό κράτος, ναι στο λαϊκισμό, ναι στο μαζικό αποπροσανατολισμό.

Ορισμένοι φαίνεται ότι δεν το αντιλήφθηκαν και με αιχμή “τον λαϊκά ετοιμόλογo” πανελικό βουλευτή της Ν.Δ. με θέμα την Βαλαβάνη καταλήγουν ότι το πολιτικό παράγωγο αυτής της υπόθεσης είναι ότι η αριστερά έχασε το ηθικό πλεονέκτημα.

Το πρώτο συμπέρασμα είναι ότι ο συγκεκριμένος βουλευτής και η πολιτική τάση στην οποία ανήκει ο ίδιος στο πλαίσιο της ευρύτερης ΝΔ και της ευρύτερης κεντροδεξιας πιστεύουν ότι έχουν ηθικό μειονέκτημα.

Αυτή του η διαπίστωση είναι αληθινή, διότι ο κόσμος της κεντροδεξιάς ανέχτηκε το δεύτερο μνημόνιο πιστεύοντας ότι ταυτόχρονα θα γίνουν διαρθρωτικές αλλαγές στο δημόσιο τομέα, εξυγίανση των τραπεζών, καταπολέμηση της διαπλοκής και δραστικός περιορισμός της κατά παραγγελία δημοσιογραφικής ενημέρωσης και προπαγάνδας από τα ΜΜΕ.

Στα όποια πλέον τώρα αναφερόμαστε με τον κομψό όρο συστημικά για να αποφύγουμε τον ακριβέστατο που είναι διαπλεκόμενα.

Έναντι λοιπόν των προσδοκιών του κόσμου -κατά τον ετοιμόλογο-  και με βάση της επιδόσεις της η προηγούμενη κυβέρνηση της Ν.Δ. έχει ηθικό μειονέκτημα.

Έναντι των ψηφοφόρων της και των πολιτών όντως έχει ηθικό μειονέκτημα που το δημιούργησαν οι οικονομικές και κοινωνικές της αποτυχίες.

Αυτό προσπαθούν να καλύψουν οι ετοιμόλογοι των πάνελ και ο κρητικός Κλουζώ (έχουν ιδρύσει σχολή στο νησί; Θυμάστε τον Κλουζώ του ΓΑΠ..) ανάγοντας σε μείζον πολιτικό θέμα ότι μια πανέξυπνη γερόντισσα σήκωσε τα δικά της τα λεφτά από την τράπεζα και τα πήγε σπίτι της.

Και όχι στο εξωτερικό και όχι σε φορολογικούς παράδεισους.

Ποιο κρατικό μυστικό αποκάλυψε στη μαμά της η Βαλαβάνη, λες και δεν ήξερε όλη η Ευρώπη και η Ελλάδα ότι θα κλείσουν οι τράπεζες;

Τι, είπε “μαμά πάρε τα δικά σου λεφτά για να μην τα πάρει ο Σοιμπλε ή μη τυχόν τα κάνει χαρτοπετσέτες ο Βαρουφακης και κοίταξε “καβάντζωσε” τα για την “επανάσταση” του Αλέξη” ;

Δεν είναι αρκετή μια κίτρινη ενορχηστρωμένη επίθεση στο πιο ανιδιοτελές, το πιο άπειρο και το πιο ακατάλληλο πρόσωπο εκείνης της κυβέρνησης για να διαφύγουν κάποιοι από το ηθικό μειονέκτημα της υποτέλειας.

Και είναι η εν λόγο κυρία ανιδιοτελής διότι (περίπου 60 ετών) αρκεί ότι δεν έχει το αριστερό- πασοκικο παρελθόν διαπλοκής και κονόμας. Αρκεί το ότι  δεν εξαργύρωσε όλα αυτά τα χρόνια είτε πολιτικά είτε οικονομικά τα βασανιστήρια που πράγματι υπέστη ως φοιτήτρια επί χούντας.

Και είναι η εν λόγω κυρία άπειρη, όπως και πολλά αλλά μέλη της κυβέρνησης, όπως και ο ίδιος ο πρωθυπουργός.

Δεν φαίνεται να  αντιλήφθηκαν ότι το “όχι” δεν ήταν για την Ευρώπη, αλλά για τους ίδιους λόγους που προαναφέραμε ερμηνεύοντας το “ναι” .

Και είναι η εν λόγω κυρία, ακατάλληλη για κυβέρνηση μόνο και μόνο διότι ως υφ/ργος οικονομικών παραδέχθηκε ότι δεν γνωρίζει να διαβάσει το έντυπο της φορολογικής της δήλωσης.

Δεν πρόκειται να καλύψει ποτέ η υποτέλεια και η έμμισθη πολιτική το ηθικό της μειονέκτημα, ούτε να το ισοσκελίσει έναντι των πολιτών.

Έστω και έναντι της αριστεράς του αμφιθεάτρου όπως  η τρέχουσα.