Ραντεβού στα μπριζολάδικα…

Ραντεβού στα μπριζολάδικα…

Αλλά από πότε οι Graeculi esurientes είχαν φιλότιμο για να ντραπούν;

Ο ελληνικός χαρακτηρισμός “Γραικύλος” είναι απόδοση του λατινικού χαρακτηρισμού Graeculus, ο οποίος με τη σειρά του είναι υποκοριστικό του εθνικού ονόματος Graecus που χρησιμοποιούσαν οι Ρωμαίοι περιφρονητικά για όσους Έλληνες συνεργαζόταν με την εξουσία για να μην υποστούν τις κακουχίες των σκλαβωμένων λαών.

Τους αποκαλούσαν “μικρούς Έλληνες που παριστάνουν ότι γνωρίζουν τα πάντα”. Χαρακτηριστική είναι η φράση “Οmnia novit Graeculus esuriens; in coelum jusseris, ibit” – “Τα πάντα γνωρίζει ο πειναλέος Γραικύλος.”

“Και στον ουρανό αν τον διατάξεις να πάει, θα πάει”. Οι Ρωμαίοι συγγραφείς θεωρούσαν τον Γραικύλο “αργόσχολο”, “κόλακα της εξουσίας”, “νωθρό”, “ράθυμο”, “φλύαρο” και “απρεπή”.

Είπαμε, για ό,τι σε βρίσκει κοιτάξου στον καθρέφτη. Δεν εννοώ να είμαστε διαρκώς ετεροκαθοριζόμενοι, αλλά σε σχέση με τις αποφάσεις, με βάση τα συμφέροντα και τις επιλογές μας.

Ο πρωθυπουργός κάνοντας “αυτοκριτική” και “απολογισμό” της πεντάμηνης διαπραγματευτικής του τακτικής τόνισε με έμφαση: “Ουδείς αλάθητος”.

Ενώ ζήτησε η συμφωνία να κριθεί με βάση τις εναλλακτικές που έχει μπροστά της η χώρα, σημειώνοντας ότι “αποφασίσαμε με υψηλή αίσθηση ευθύνης να αποτρέψουμε ένα πολιτικό grexit που επιδιώκουν ακραίοι συντηρητικοί κύκλοι”.

Ακραίοι συντηρητικοί κύκλοι “σ`ωραίος”, οι γραικύλοι και οι επικυρίαρχοι τους, το απολυταρχικό μας καθεστώς, καλό είναι να θυμούνται πως εκεί στην αυλή των ΗΠΑ υπήρχε κι άλλο ένα “Πουέρτο Ρίκο” που έγινε Κούβα.

Γι` αυτό ο Σόιμπλε προτείνει ανταλλαγή δορυφόρων. Επειδή βλέπει στο “Πουέρτο Ρίκο” της Ευρώπης να μεγαλώνει η οργή και η αγανάκτηση από τό παραμύθι που τάισαν το λαό 5 χρόνια οι τάχατες αντιπνευμονικοί καρεκλάκηδες.

Το ΟΧΙ το μετέτρεψαν οι “αντιμνημονιακοί” σε “Ναι στο Πουέρτο Ρίκο της Ευρώπης”.

Ο κ. Βαρουφάκης μετά την αποκάλυψη της εκδρομής στην Αίγινα αντί της Βουλής, έστειλε τουήτ γράφοντας: “Ευτυχώς υπάρχουν άνθρωποι που σέβονται τι σημαίνει να θέλω να περάσω το ΣΚ με τη μικρή μου κόρη πριν επιστρέψει στην Αυστραλία όπου ζει”. Τσ τσ τσ!

Τι επιμονή να κάνετε την ψηφοφορία μέσα στη μαύρη νύχτα! Ας δείχνατε λίγη κατανόηση όπως η κυρία Πρόεδρος τής Βουλής και να ψηφίζατε αύριο, να προλάβει να επιστρέψει κι ο Γιάν(ν)ης από την Αίγινα.

Τόσο δύσκολο πια;

Όχι μέτρο-μέτρο το νέο μνημόνιο παρακαλώ, με τον πόντο για να πονέσει λιγότερο.. Μόνο μη μάθει τι γράφουμε ο σύντροφος Καριο-Φίλης και μας μαλώσει.

Με αγωνία κι ενδιαφέρον περιμένουμε, να δούμε τι περιλαμβάνει αυτή τη φορά το μενού. Η απεριόριστη κουτοπονηριά και βλακεία των Γραικύλων, που παρέσυραν πάρα πολλούς, δεν μας αφήνουν ποτέ να πλήττουμε, ούτε να χαλαρώνουμε, ούτε να εφησυχάζουμε.

Στην τσίτα μόνιμα. Θα πάθουμε άραγε εθνική αμνησία για τα νταούλια και το πεντοζάλη που θα χόρευαν οι δανειστές;

Ή μήπως θα τους αθωώσουμε για το έγκλημα των τελευταίων έξη μηνών που εκτόξευσε τον λογαριασμό σε απίστευτα ποσά;

Καιρός να ξεκουμπιστούν και να επισκεφτούν τον ψυχολόγο τους.

Θα τους δώσει να παίζουν με τραινάκια και με βαποράκια. Είναι καλύτερα από το να παίζουν με εμάς, αρκετά.

Καιρός να ασχοληθούν με την τραγική πραγματικότητα που έχει διαμορφωθεί στο ευρωπαϊκό περιβάλλον στο οποίο ανήκουμε. Όλες οι φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις για την ανασυγκρότηση τής χώρας.