Ρούλα Πισπιρίγκου: Tι κατέθεσε στο υπόμνημά της για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας

Κατατέθηκε το υπόμνημα της Ρούλας Πισπιρίγκου στο Τμήμα Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας.

Μέσα από το υπόμνημα η κατηγορουμένη θα πρέπει να αποδείξει ότι δεν έχει καμία σχέση με τους θανάτους και των άλλων δύο παιδιών, της Μαλένας και της Ιριδας, τα οποία πέθαναν από ασφυξία, σύμφωνα με το πόρισμα των ιατροδικαστών Καρακούκη – Καλόγρηα.
Ο δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου είπε ότι η εντολέας του αρνείται την τέλεση της πράξης και επανέλαβε ότι ποτέ και για κανέναν λόγο δεν θα μπορούσε να στραφεί ενάντια στα ίδια της τα παιδιά, προσθέτοντας ότι αν και τα μεγάλωσε με φροντίδα και προσοχή, δεν μπόρεσε να τα δει να μεγαλώνουν.

Κάνει μια αναλυτική εξιστόρηση των γεγονότων μιας πολύ μεγάλης περιόδου από τον γάμο της με τον Μάνο Δασκαλάκη, τις επιθυμητές όπως λέει εγκυμοσύνες, και εξιστορεί όλα τα γεγονότα της οικογενειακής τραγωδίας μέχρι τον Ιανουάριο του 2022 και τον θάνατο και του τρίτου της παιδιού.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου Όθωνας Παπαδόπουλος, είπε για την προφυλακισμένη στον Κορυδαλλό μητέρα:

“Αρνείται κατηγορηματικά την τέλεση οποιασδήποτε πράξης που θα μπορούσε να στραφεί ενάντια στα ίδια της τα παιδιά. Δηλώνει ότι ούτε καν θα περνούσε ποτέ ως ιδέα από το μυαλό της να κάνει κάτι κακό στα σπλάχνα της όπως λέει η ίδια”.

“Είναι ιδιαίτερα περιγραφική στα όσα εξιστορεί”, σημείωσε ο δικηγόρος και ερωτηθείς για το αν υπάρχει αναφορά για τις εκδορές στη Μαλένα και την Ίριδα, είπε πως “γίνεται μία αναφορά για τα σημάδια των παιδιών, γιατί για τα σημάδια μιλάνε οι ίδιοι οι γιατροί και νοσηλευτές και ήταν περιθανάτια”.

Ο φάκελος με το υπόμνημα θα σταλεί στους εισαγγελείς που χειρίζονται την υπόθεση, οι οποίοι αφού τον μελετήσουν θα κρίνουν αν πρέπει να της ασκήσουν δίωξη και για τους άλλους δυο θανάτους, της Ίριδας και της Μαλένας.