Στον ΠτΔ ο κ. Μεϊμαράκης με αιχμές για Τσίπρα

Ο κ. Μεϊμαράκης, μεταβαίνοντας στο Προεδρικό Μέγαρο για να συναντηθεί με τον κ. Παυλόπουλο, εξαπέλυσε επίθεση στον κ. Τσίπρα, λέγοντας σε δημοσιογράφους:

“Δεν τον εμπιστεύομαι να μιλήσουμε κατ` ιδίαν αν δεν έχω μαζί μου άλλα τρία άτομα και δύο κασετοφωνάκια. Φοβάμαι ότι μπορεί να με χρησιμοποιήσει. Οι μέρες είναι ιστορικές”

Χθες είχε μιλήσει στην Κ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας, όπου είπε πως ζήτησε να υπάρχει στο κοινό ανακοινωθέν αναφορά ότι η ετυμηγορία των πολιτών δεν είναι εντολή για ρήξη με τους Ευρωπαίους:

“Δεν του επιτρέπουμε να σκεφτεί καν ότι μπορεί να κάνει κάποια κίνηση εκτός ευρώ, χωρίς τη νομιμοποίηση των πολιτών. Απαραίτητος όρος. Δεν έχει, λοιπόν, τέτοια εντολή. Να μην το σκεφτεί. Να το βγάλει από το μυαλό του. Και αν θέλει, ή αν το έχει στο μυαλό του, να έρθει να ζητήσει νομιμοποίηση.
Είμαστε στα όρια της ανοχής της εμπιστοσύνης που του δείχνουμε. Ξόδεψε το κεφάλαιο εμπιστοσύνης και εσωτερικά. (…) Και από εδώ και πέρα, ό,τι χρειάζεται και ό,τι θέλει, δημόσια συζήτηση, αφού ξεκαθαρίσει τι θέλει, αφού έρθει πρώτα στη Βουλή.
Κινδυνεύουμε. Πρέπει να φέρει τώρα τη συμφωνία. Αν βγούμε από το ευρώ, τότε θα έχουμε χάσει. Και ο δρόμος δεν έχει επιστροφή. Και γι’ αυτό ακριβώς θα ήταν η απόλυτη καταστροφή για όλους και κυρίως για τους ασθενέστερους. Δεν έχουμε ούτε μια μέρα μπροστά μας. Το ξαναλέω: Η σύγκληση των 28 είναι άκρως ανησυχητική εξέλιξη. Μόνο ο… “χαρούμενος” δεν το κατάλαβε”

Είπε αναφερόμενος δηκτικά στο γεγονός ότι ο κ. Τσίπρας ήταν ο μόνος από τους αρχηγούς των χωρών της ευρωζώνης που χαμογελούσε στη Σύνοδο της Τρίτης.

Μάλιστα, είπε ότι εξαιτίας της στάσης του πρωθυπουργού, αυξήθηκαν οι ανησυχίες του και γι΄ αυτό αμέσως επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

“Τον ενημέρωσα και για τις ευθύνες όλων και του τόνισα, μη διανοηθεί ο κ. Τσίπρας να προχωρήσει σε έξοδο από το ευρώ, χωρίς νομιμοποίηση.”