Τα βλέπω, βλαχοντόιτς…

Ο βλαχοντόιτς νομίζει πως μας τρόμαξε, προτείνοντας να μας “υιοθετήσουν” οι ΗΠΑ και να πάρει αυτός το Πουέρτο Ρίκο…

Αχ και να είχε την ηθική καθαρότητα να δει την μπλόφα του κάποιος από τους πολιτικούς μας, κι ας μην μας έκαναν 51η πολιτεία μετά… Γιατί με τα πολλά συνεχόμενα ντούκου, τελικά η μπλόφα έπιασε.

Κάτι πήγαν να κάνουν ο Τσίπρας με τον Βαρουφάκη, αλλά υπό το βάρος του συρφετού που μαζέψανε (αυτούς που ήθελαν να γίνουν ΠΑΣΟΚ στη θέση του ΠΑΣΟΚ), έχασαν μια μοναδική ευκαιρία να έρθουν σε πραγματική ρήξη με το παρελθόν.

Είχανε βλέπετε να ταΐσουν τον κομματικό στρατό, που φοβόντουσαν μην και τους ανέτρεπε αν έχανε το καθησιό του και αναγκαζόταν να δουλέψει παραγωγικά.

Θα μπορούσαν όμως να προβούν στις τόσο αναγκαίες για την Ελληνική οικονομία μεταρρυθμίσεις, για να προσελκυστούν επενδύσεις στον ιδιωτικό τομέα και να ανοίξουν επιτέλους δουλειές για τους πολίτες δεύτερης κατηγορίας που δεν είχαν πρόσβαση στον κρατικό κορβανά.

Κάτι τέτοιο θα τους έδινε τη δυνατότητα να μείνουν στην ιστορία ως πραγματικοί ήρωες και όχι σαν κουτσαβάκια, που ο ένας κρύβεται στην Αίγινα για να μην πάει στην ψηφοφορία που κρίνεται το αποτέλεσμα της δικής του δουλειάς και ο άλλος μετά την κωλοτούμπα κλαίγεται όπως και ο ΓΑΠ στο Καστελόριζο.

Τι περιμέναμε όμως απο μια “διχασμένη προσωπικότητα” που δηλώνει φιλελεύθερος-μαρξιστής και από ένα νέο άνθρωπο με μόνη διοικητική προϋπηρεσία την προεδρία στο δεκαπενταμελές του λυκείου Αμπελοκήπων;…

Δεν είναι αρκετή για να σταθεί στο λάκο των λεόντων.

Γιατί αν είχαν απο πίσω τους πραγματικό πρόγραμμα ανοικοδόμησης της χώρας, θα τον διαολόστελναν τον βλαχοντόιτς μετά το “όχι”, να πάει να φέρει εκείνος καλύτερη πρόταση για συμφωνία που θα μας βόλευε, μόνο και μόνο για να μην του γυρίσουμε ανάποδα το τραπέζι.

Θα έβλεπε ο αρτηριοσκληρωτικός Γερμανός, πόσο όμορφα θα περνούσε στο εδώλιο του κατηγορούμενου από τους ίδιους τους συμπολίτες του, όταν θα του ζητούσαν τα ρέστα γιατί φόρτωσε τους φορολογούμενους με τα αποτυχημένα στοιχήματα των τραπεζών του σε παράγωγα.

Θα έβλεπε πόσο γρήγορα γκρεμίζεται ο χάρτινος πύργος ολόκληρης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όταν η μία μετά την άλλη χώρα θα εγκατέλειπαν πρώτα την νομισματική και μετά την εμπορική ένωση που στην σημερινή της μορφή συμφέρει μόνο τη Γερμανία και τους άμεσους δορυφόρους της.

Θα έβλεπε να καταρρέει το σαθρό οικοδόμημα της Γερμανικής οικονομίας, που εξαρτάται απόλυτα από μια ενιαία αγορά στην οποία πουλάει τις εξαγωγές της. Αυτές που σπρόχνωνται κατω απο το τραπέζι με πακτωλούς απο μίζες ή με περιοριστικές Ευρωπαϊκές οδηγίες που υποχρεώνουν τους Ευρωπαίους να ψωνίζουν ενδοκοινωτικά.

Με προϊόντα που όταν αφήνονται σε ελεύθερο ανταγωνισμό, δεν τα επιλέγει κανείς μπροστά στα καλύτερης ποιότητας Αμερικάνικα ή στα φθηνότερα Κινέζικα. Αυτά που συνήθως είναι απομιμήσεις των εφευρέσων που γενιούνται στην Αμερική.

Θα έβλεπε πως οι Έλληνες εφοπλιστές που του χαλάνε ήδη την πιάτσα, θα μπορούσαν χαλαρά να πάρουν πάνω τους το εμπόριο και την τροφοδοσία με τα καλύτερα και φθηνότερα προϊόντα όλης της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και ακόμα παραπέρα. Γιατί αυτοί κάτι ξέρουν από ανταγωνισμό.

Θα έβλεπε πως γίνεται ένας λαός να επιβιώνει μέσα από μια καταστροφή και να ξανασηκώνεται πιο δυνατός και με μεγαλύτερο πείσμα, για να διεκδικήσει τη θέση που του αναλογεί στο παγκόσμιο γίγνεσθαι.

Αλλά δυστυχώς ο κύριος Λιού τον χλεύασε τον βλαχοντόιτς και πέρασε την πρόταση του για αστείο. Μάλλον δεν πίστευε στα αυτία του με αυτό που άκουσε. Άλλο που δεν θέλουν οι Αμερικάνοι, να χαλάνε το παιχνίδι στις δυνάμεις της περιοχής, την Τουρκία και την Ρωσία που μας βλέπουν σαν ξερολούκουμο. Αλλά αυτό μπορούν και το κάνουν και χωρίς υιοθεσία.

Οι Αμερικάνοι βλέπετε δεν είναι τυχαία υπερδύναμη, έχουν πολλές επιλογές όπου κι αν κοιτάξουν.

  • Πέφτει σε ύφεση η Ευρώπη; -Εξάγουν προς την Ασία.
  • Πέφτει σε ύφεση η Ασία; -Εξάγουν προς την Ευρώπη.
  • Καταστρέφονται και οι δύο; -Τις αναδομούν και παράλληλα δυναμώνουν την εσωτερική τους αγορά.
  • Υπερθερμαίνεται η εσωτερική αγορά και η Ασία με την Ευρώπη αδυνατούν να αντεπεξέλθουν; -Βγάζουν από την φτώχεια τον μισό τρίτο κόσμο και τον κάνουν πελάτη.

Ο βλαχοντόιτς όμως έχει ξεκινήσει δύο παγκοσμίους πολέμους για να βρει πελάτες και πρώτες ύλες, έτσι δεν τον εμπιστεύεται κανένας, εκτός κι αν τον λαδώσει όπως την Ελληνική πολιτική τάξη.

Γι` αυτό ας χαρεί που βρήκε πάλι κουτσαβάκια μπροστά του και ας δεχτεί έστω και τώρα τη διαγραφή μέρους του Ελληνικού χρέους.

Έτσι θα του κάνουν τη χάρη και θα διασώσουν τις τράπεζες του πάλι οι Αμερικάνοι. Γιατί εκείνοι μπορούν, αλλά αυτόν δεν τον παίρνει να υποστεί τις συνέπειες αν πράξει αλλιώς.