Να ο χωροφύλακας που έγινε αστυφύλακας!

Εκφοβισμού… συνέχεια σήμερα για τους εργαζομένους στην Βολιώτικη εταιρεία στις Νηές!

Μετά τον εκφοβισμό του συνεργείου και την διακοπή των εργασιών την Τετάρτη 18 Μαΐου 2022 από μέλη της παρακρατικής οργάνωσης – ομάδας «Θεματοφύλακες του Συντάγματος» οι οποίοι και υποστηρίζουν ότι η εν λόγω έκταση ανήκει στο Υπουργείο Οικονομικών, σήμερα ακολούθησε η αστυνομία καθώς αστυνομικοί του Τμήματος Αλμυρού κατ’ εντολή του ασκούντος χρέη διοικητού μετέβησαν στο σημείο ζητώντας και πάλι τα στοιχεία τους!

Ειδικότερα – και εφόσον από τα έγγραφα που έχουν προσκομιστεί στο Αστυνομικό Τμήμα Αλμυρού δεν προκύπτει νομή και ιδιοκτησία του Δημοσίου αλλά της Μητρόπολης Δημητριάδος και Αλμυρού – το συνεργείο των εργαζομένων μετέβη στο σημείο για να προχωρήσει στις απαραίτητες εργασίες.

Ωστόσο μπροστά τους βρέθηκαν και πάλι αστυνομικοί του Τμήματος Αλμυρού οι οποίοι για ακόμα μια φορά απαίτησαν από εκείνους τα στοιχεία τους! Οι εργαζόμενοι ως όφειλαν έδωσαν τα στοιχεία τους και στην συνέχεια ενημέρωσαν την διοίκηση της εταιρείας.

Σε επικοινωνία διοικητικού στελέχους της εταιρείας με τον διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Αλμυρού, ο δεύτερος απεφάνθη ότι η Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος και Αλμυρού είναι καταπατητές (!) και κατά συνέπεια και η εταιρεία – παρότι η έκταση έχει μισθωθεί με όλες τις νόμιμες διαδικασίες και μέσω πλειοδοτικού διαγωνισμού της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος και Αλμυρού – ενώ παρουσίασε στην εταιρεία ως αποδεικτικό υλικό ιδιοκτησίας μια γνωμοδότηση της Κτηματικής Υπηρεσίας του Δημοσίου.  

Επίσης κατά δήλωση του στη νόμιμη εκπρόσωπο της εταιρείας ανέφερε ότι θα στέλνει κάθε μέρα περιπολικό για να συλλέγει τα στοιχεία των εργαζομένων αν και του επισημάνθηκε πως πρόκειται για τακτική εκφοβισμού!

Όπως είναι γνωστό στους Έλληνες πολίτες ο ρόλος της αστυνομίας είναι να υπηρετεί τους νόμους, να προστατεύει την περιουσία και την ακεραιότητα των πολιτών έργο και το οποίο επιτελεί. Κατά παρέκκλιση κάποια αστυνομικά όργανα δεν το αντιλαμβάνονται και εκτελώντας χρέη εισαγγελέα και επιτόπιου δικαστού (κατής) αποφαίνονται για διαφορές ιδιοκτησιακών θεμάτων ανάμεσα σε φορείς του δημοσίου. Μεταξύ των άλλων προκαλώντας και θυμηδία.  

Μια τέτοια συμπεριφορά, μπορεί ναι μεν να οφείλεται σε άγνοια και υπερβάλλοντα ζήλο, ωστόσο δημιουργεί και άλλα ερωτηματικά. Όπως αν ο εκτελών χρέη διοικητού (ο εν λόγω κύριος είναι χαμηλόβαθμος αξιωματικός) στερείται της απαραίτητης κατάρτισης και των προσόντων για να διαχειριστεί μια τόσο μεγάλη περιοχή και να έχει σύννομη συμπεριφορά για ένα τόσο πολύπλοκο ζήτημα.