Το δίποδο ρομπότ της Google αποκαλύπτει το μέλλον της χειρωνακτικής εργασίας…

Η Google πούλησε πρόσφατα τη μονάδα ρομποτικής της Boston Dynamics, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι η εταιρεία αποχωρεί από τον χώρο του αυτοματισμού.

Ένα νέο ρομπότ δύο πηδαλίων από την εταιρεία ρομποτικής Schaft της Google επιδείχθηκε στο Νέο Οικονομικό Συνέδριο στο Τόκυο της Ιαπωνίας την Παρασκευή.

Το μικρό ρομπότ παρουσιάζεται να περπατάει σε ορισμένες καταστάσεις που μπορούν να είναι δύσκολες ακόμα και για τους ανθρώπους, όπως σε μια αμμώδη παραλία, μια βραχώδη περιοχή, στο χιόνι, και σε μια απότομη και στενή σκάλα.

Σε κάποια στιγμή κατά τη διάρκεια του βίντεο, βλέπουμε ακόμα και πώς το ρομπότ αντιμετωπίζει τυχαία, κυλιόμενα εμπόδια που ρίχνονται κάτω από τα «πόδια» του.

Αποκάλυψη: Διαχειρίζεται την ξαφνική αστάθεια καλύτερα από πολλούς ανθρώπους.

Το βίντεο επίσης επιδεικνύει πώς το ρομπότ μπορεί να αντέξει ανώμαλες επιφάνειες ενώ κουβαλάει μεγάλα βάρη, δείχνοντας ότι αυτό θα μπορούσε να είναι προάγγελος του ρομπότ που θα αντικαταστήσει την ανθρώπινη χειρωνακτική εργασία που κάποιοι προσδοκούν τα τελευταία χρόνια.

Σίγουρα, έχουμε ήδη ρομπότ που να φτιάχνουν τα αυτοκίνητά μας, διαχειρίζονται τα αποθέματα στα εργοστάσια και χτίζουν ακόμα και τα σπίτια μας.

Αλλά αυτό είναι το είδος του ρομπότ που θα μπορούσε, για παράδειγμα, να κουβαλήσει μια τσάντα με ψώνια για έναν άνθρωπο.

Αυτό το είδος ανθρωποειδούς ρομπότ-αντικαταστάτη ενός βοηθού εργάτη θα μπορούσε να έχει τεράστιο αντίκτυπο στο μέλλον.

Το ρομπότ της Schaft δεν έχει ακόμα ονομαστεί, αλλά οι θαυμαστές των ιαπωνικών μάνγκα και άνιμε θα αναγνωρίσουν το όνομα από τη φανταστική εταιρεία Schaft Enterprises από τη σειρά Patlabor της δεκαετίας του 1980, η οποία αφορά ένα μέλλον στο οποίο η αστυνομία χρησιμοποιεί ανθρωποειδή ρομπότ για να καταπολεμήσει το έγκλημα.

Η Google δεν έχει βγάλει ακόμα επίσημη ανακοίνωση για το εμπορικό ξεκίνημα του ρομπότ, αλλά η επίδειξη από μόνη της αρκεί για να στείλει το πιο σημαντικό μήνυμα: οι μέρες των χειρωνακτικών εργασιών που βασίζονται στους μύες μετράνε αντίστροφα.

mashable.com