Μία κρίση …επιλύεται με άλλη; Η Ελλάδα θα σωθεί μόνο με τη συνεργασία όλων των δυνάμεων…

Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ… Το ίδιο λάθος που έκαναν οι προηγούμενοι, επανέλαβε και ο σημερινός πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Το ίδιο θα πράξει και ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης εάν ποτέ έχει την τύχη(;) να ηγηθεί της πολύπαθης Ελλάδας.

Το ανακοίνωσε ήδη, προφανώς για να μην μας κρατά σε …αγωνία. Δεν υπάρχει περίπτωση να οδηγηθεί η χώρα σε λεωφόρο σωτηρίας από μία κυβέρνηση, η οποία θα στηρίζεται σε ένα ή δύο κόμματα. Διότι στην περίπτωση αυτή, η χώρα δεν έχει την «ιδιοκτησία» του λεγόμενου Ελληνικού Προγράμματος, όπως φωνάζουν έξι χρόνια τώρα οι δανειστές μας.

Ο Ντομινίκ Στρος Καν μας το είπε από την πρώτη στιγμή, αλλά δεν τον άκουσε κανείς. Η κ. Κριστίν Λαγκάρντ που ακολούθησε τον Γάλλο οικονομολόγο ως επικεφαλής του Ταμείου, το φωνάζει μέχρι σήμερα.

Ουδείς στην Ελλάδα έχει τη «μαγική συνταγή» για την επίλυση του οικονομικού προβλήματος της χώρας, που εξελίσσεται σε θηλιά θανάτου για την Ελλάδα και το λαό της. Το έχω εξηγήσει χιλιάδες φορές, χωρίς βεβαίως να κάνω τον παντογνώστη -διότι δεν είμαι. Μελετώντας τους τρόπους και τις μεθόδους άλλων χωρών, που βρέθηκαν στην ίδια θέση με τη δική μας, καταλήγει κανείς εύκολα στο συμπέρασμα, ότι η σωτηρία της Ελλάδας -ιδιαίτερα μετά από έξι χρόνια Μνημονίων- είναι εθνική συλλογική υπόθεση, στην οποία συμμετέχουν οι πάντες.

Σήμερα (9 Μαϊου) κλείνουν έξι χρόνια από τη θλιβερή εκείνη απόφαση ένταξης της χώρας μας στο μηχανισμό του ΔΝΤ και της Ε.Ε. Σήμερα, η Ελλάδα βρίσκεται σε πολύ χειρότερη θέση από το 2010 και η κάκιστη οικονομική της κατάσταση προμηνύει άσχημα πράγματα και στα εθνικά θέματα.

Πρέπει να ανησυχεί όλους μας, και πρωτίστως την πολιτειακή, την πολιτική και τη στρατιωτική ηγεσία του τόπου, η ακραία επιθετικότητα της Τουρκίας και η στόχευση ενός συγκεκριμένου νησιού. Και αναφέρομαι στις Οινούσσες.

Οι Τούρκοι δεν σχεδιάζουν και δεν οργανώνουν τίποτα χωρίς να έχουν εξετάσει κάθε πτυχή της υπόθεσης με την οποία ασχολούνται. Με αφορμή την πτώση της χούντας, που ακολούθησε την τουρκική εισβολή εναντίον της Κύπρου, οι παλαιότεροι έλεγαν πως μία κρίση …επιλύεται με άλλη κρίση.

Ο καθένας μας εύχεται να διαψευστεί αυτό το συμπέρασμα, το οποίο είχαν ενστερνιστεί πολλοί άνθρωποι. Μερικοί που αρέσκονται στις συνομωσίες είχαν υποστηρίξει ότι συνδέονται τα δύο γεγονότα, υπονοώντας ότι σχεδιάστηκαν με τρόπο ώστε για να καταρρεύσει η χούντα έπρεπε να πουληθεί η Κύπρος.

Η ιστορική έρευνα ΔΕΝ έχει επιβεβαιώσει κάτι τέτοιο, αντίθετα είναι ξεκάθαρο πως επρόκειτο για συμπαιγνία του “αόρατου” δικτάτορα Δημήτριου Ιωαννίδη με τους Αμερικανούς. Εξι χρόνια Μνημονίου είναι πάρα πολλά. Οι πολίτες δεν αντέχουν ούτε μέρα παραπάνω.

Η κυβέρνηση αποφάσισε να προχωρήσει στην αποδοχή και άλλων μέτρων και αυτό είναι μέγα λάθος. Αλλωστε, ψηφίζουν μέτρα, επιβάλουν φόρους, αλλά πραγματικές μεταρρυθμίσεις δεν κάνουν. Και στο τέλος μας μένουν τα μέτρα και οι φόροι. Η Ελλάδα χρειάζεται μία φωνή δυνατή από τις δυνάμεις του δημοκρατικού τόξου, και ΔΕΝ την έχει. ‘Οσο συμβαίνει αυτό, η λύτρωση και η σωτηρία δεν θα έρθουν ποτέ στην Ελλάδα.

mignatiou.com