Η ρομποτική κουζίνα-επανάσταση στο χώρο του fast food…

Οι φοιτητές μηχανικής του ΜΙΤ Kale Rogers, Michael Farid, Braden Knight, και Luke Schlueter εφηύραν ένα πλήρως αυτοματοποιημένο μίνι-εστιατόριο που ονομάζεται Spyce Kitchen. Διαθέτει ψυγείο, πλυντήριο πιάτων, μαγειρική εστία και ρομπότ που μπορούν να μαγειρεύουν και να σερβίρουν γεύματα με φρέσκα υλικά σε λιγότερο από πέντε λεπτά.

Η ομάδα κέρδισε το βραβείο του MIT στον διαγωνισμό “Eat it” ύψους 10.000 δολαρίων για την κορυφαία εφεύρεση στην τεχνολογία τροφίμων, το οποίο εξυπηρετεί τους φοιτητές στην τραπεζαρία του MIT φτιάχνοντάς τους φαγητό.

Μάλιστα σχεδιάζεται ένα πιλοτικό μίνι-εστιατόριο στις τραπεζαρίες φαγητού σε μερικά ακόμη πανεπιστήμια της Βοστώνης μόλις λάβει την έγκριση από τη USDA και τη FDA.

“Το όραμά μας είναι να αλλάξουμε την έννοια του fast food,” είπε η ομάδα φοιτητών στο Tech Insider.

Πώς δουλεύει; Ένας φοιτητής μπορεί να παραγγείλει το γεύμα του χρησιμοποιώντας μια εφαρμογή στο smartphone του ή να αγγίξει την οθόνη αφής που υπάρχει δίπλα στο μηχάνημα, ενώ παράλληλα του δίνεται η δυνατότητα να αλλάξει τα προεπιλεγμένα συστατικά του γεύματος. capital.gr