Η ανευθυνότητα πρέπει να έχει κόστος για όλους…

Η συμφωνία τώρα έκλεισε αμέσως, τόσους μήνες όμως από το Γενάρη πηγαινοέρχονταν χωρίς να μπορούν να προχωρήσουν έστω κάτι.

Ροκάνισαν επίτηδες το χρόνο με τα σούρτα φέρτα και τις εξυπνακίστηκες φιλοσοφίες περί σκληρής τάχα διαπραγμάτευσης, ενώ απεργάζονταν σχέδια περί δραχμής κι όταν είδαν τι έρχεται το γύρισαν.

Μερικοί παρέμειναν στις αμπελοφιλοσοφίες και διασπάστηκαν, ενώ οι άλλοι αγωνίζονται πως θα κοροϊδέψουν ακόμα μια φορά τους ψηφοφόρους, γι αυτο και οι φημολογούμενες εκλογές το Σεπτέμβρη.

Η πατρίδα πλέον παλεύει με την αθρόα μεταναστευση, αλλά άνθρωποι που τη λέξη έθνος και πατρίδα την εχουν στα αζήτητα, ενδιαφέρονται μόνο για τη καρέκλα και την εξουσία

Προβλέπεται ένας δύσκολος χειμώνας κι ας ευχηθούμε να είναι μόνο στον οικονομικό τομέα, γιατί υπάρχουν και χειρότερες καταστάσεις…

Σαράντα 40 δις ευρώ ζημιά σε εξη 6 μήνες διακυβέρνηση χωρίς να έχουν δοθεί κάπου, αλλά που απλά εξαφανίστηκαν λόγω ανικανότητας, δεν ξανάγινε σε άλλη χώρα!

Δέκα 10 δις ζημιά στο φετινό ΑΕΠ και 30 δις η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών που μόλις πέρυσι είχε γίνει, μιλάμε για μιλάμε για έγκλημα πέντε 5 φορές μεγαλύτερο της Ολυμπιάδας του 2004.

Οι πολίτες έχουν παραιτηθεί, πράγμα απόλυτα λογικό, αφού είναι αφοσιωμένοι στις ιδιωτικές τους υποθέσεις (δουλειά, παιδιά) ή και δεν έχουν τις απαραίτητες γνώσεις ή το χρόνο για να καταλάβουν τι συμβαίνει, αν μπορεί να αλλάξει κάτι και πώς.

Επίσης δεν μπορούν να επικοινωνήσουν μεταξύ τους για να συνεργαστούν γιατί ο σημερινός τρόπος ζωής δεν ευνοεί την προσωπική σχέση και ανταλλαγή ιδεών και ανησυχιών.

Ο μεταμοντερνισμός και ο συνακόλουθος σχετικισμός και υποκειμενισμός, μαζί με τον υλισμό και καταναλωτισμό έκαναν τη ζημιά, όπως και στη Δύση αλλά εκεί πρόλαβαν να φτιάξουν δομές και συστήματα που λειτουργούν αυτόνομα.

Θα χρειαστούν χρόνια πόνου και απώλειας για να αρχίσουν να έχουν λιγότερη πέραση οι ψευτοανθρωπιστικές μπούρδες, η επίδειξη και το δήθεν σε αυτή τη χώρα.

Αυτά τα παλαιοκομματικά, ότι ετοιμάζοναι για εκλογές και πετούν κροτίδες στον αέρα, δεν εντυπωσιάζουν πια κανέναν.

Ας τους χειροκροτήσουν και ας τους δοξάσουν οι αυλικοί τους, αυτοί που κοροϊδεύονται πως θα τους επιτρέψουμε να εγκαθιδρύσουν ΝεοΠασοκικό καθεστώς, που θα μακροημερεύσει επάνω στα ερείπια των ζωών μας.

Πλανώνται πλάνην οικτράν βεβαίως γιατί η αποκαθήλωση των εκάστοτε επιόρκων, θα συντελείται πλέον ταχύτατα.

Το προπαγανδιζόμενο “καλύτερα ουρά στα ΑΤΜ παρά ουρά για ψωμί”, είναι ο ορισμός του φασιστικού εκμαυλισμού του φόβου και της συνείδησης, ότι αφού μπορείς και έχεις τα λίγα χρήματα που σου δίνουμε με capitals controls μη φωνάζεις, γιατί θα πεινάσεις.

Η ιδιωτική περιουσία του καθενός μας και η οικονομική και επαγγελματική ελευθερία του είναι συνταγματικά, κοινωνικά και ατομικά δικαιώματα απαραβίαστα σε μια αστική δημοκρατία, που σέβεται τους πολίτες της.

Ο εσμός των τυχάρπαστων επαναστατών Συριζανέλ με τα χρήματα των άλλων, που αποτελεί την μελανότερη επέμβαση στον πυρήνα των ατομικών δικαιωμάτων των πολιτών, κατέλυσε κάθε δικαίωμα στην ελεύθερη ανάπτυξη και την οικονομία, επιβάλλοντας τα σκληρότερα μέτρα σε καθεστώς ανελευθερίας και πλήρους κρατικής αυθαιρεσίας, ίδιο των καθεστώτων που ζουν εις βάρος του πλούτου των άλλων, για τους “σκοπούς” της επανάστασης, ενώ τα δικά τους χρήματα τα φυγάδευσαν στο εξωτερικό ή τα αποκρύπτουν σε offshore εταιρείες.

Η τάχατες αριστερή ιδεολογία τους που είναι συνονθύλευμα μη εφαρμοσμένων δοξασιών διαφόρων δήθεν προοδευτικών, απογυμνώθηκε με την ένδεια των επιχειρημάτων της και την ανικανότητα να αντιμετωπίσει με πραγματικούς όρους, τόσο την οικονομία όσο και την κατάσταση που οδήγησε ένα έθνος στην κατάθλιψη, για την ικανοποίηση των προσωπικών τους μωροφιλοδοξιών και της ιδεοληπτικής τους διαστροφής.

Ντροπή για τον πολιτισμό μας, το πως περιφέρουν τους άτυχους και βασανισμένους μετανάστες, σαν να τους διαπομπεύουν ως λάφυρο επίδειξης για τον δήθεν ανθρωπισμό τους, καταταλαιπωρώντας τους, ενώ αν δεν υπήρχαν όχι αριστεροί ιδεολόγοι της πεντάρας, αλλά πραγματικοί άνθρωποι που καθημερινά τους συνδράμουν στο πεδίο του Άρεως, θα μαζεύαμε τα κουφάρια τους στους δρόμους.

Ο ορυμαγδός των τυχοδιωκτών δεν έχει αρχή και τέλος.

Ο Κορεάτης σύμβουλος του Βαρουφάκη, θα δει την αμοιβή του να ευτελίζεται, γιατί το κράτος δεν πληρώνει κανέναν, παρά μόνο τους αρεστούς μυστικοσυμβούλους τους, που ουσιαστικά τους κατευθύνουν λόγω προηγούμενης εμπειρίας τους σε διεθνείς οργανισμούς, για να μπορούν να ανταποκρίνονται στοιχειωδώς στην αυτάρεσκη αμάθειά τους, αναγκαστικά τούς χρυσοπληρώνουν.

Ξέφραγο αμπέλι είναι η χώρα, όπου αλωνίζουν ανενόχλητοι από μετανάστες μέχρι και κάθε είδους άσχετοι, προσκολλημένοι στην θεωρία της αρπακτής σε ένα κράτος διαλυμένο και ανύπαρκτο. Τα διαχεόμενα παχιά λόγια για δήθεν μειώσεις των αποζημιώσεων και των μισθών των βουλευτών είναι “κώνωψ εν κέραμι βοός”, στην πλημμυρίδα της καταστροφής της εθνικής οικονομίας και ένα ακόμη πυροτέχνημα εντυπωσιασμού και παραπλάνησης χωρίς να ουσιαστικοποιείται σε κέρδος.

Και γιατί άραγε να μην καταργηθούν εντελώς οι βουλευτικές και υπουργικές αποζημιώσεις από όσους κατάφεραν να μας φέρουν στη σημερινή κατάντια και να τις επαναφέρουν όταν με το καλό επιστρέψουμε στο επίπεδο του Ιανουαρίου;

Ή ακόμα καλύτερα από όλους όσους οδήγησαν σε κατήφορο από τον περασμένο Αύγουστο και μέχρι να επανέλθουμε σε αντίστοιχο σημείο; Η κατάργηση του αφορολόγητου των βουλευτών καθώς και της δωρεάν παραχώρησης κρατικού αυτοκινήτου, είναι από τα αυτονόητα.

Η ανευθυνότητα πρέπει να έχει κόστος για όλους!