Τι μας λεν εδώ οι 17 companeros…

Δια του κοινοβουλευτικού της εκπροσώπου η περί τον κ Τσιπρα ηγετική ομάδα του ΣυΡιΖα διαμηνύει, ότι «όσοι επιλέγουν να είναι υποψήφιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, διατηρώντας τις προσωπικές τους απόψεις, είναι εύλογο και αναγκαίο να υπηρετούν το πολιτικό σχέδιο, για την έξοδο της χώρας στην ανάπτυξη μέσα στο πλαίσιο της Ευρωζώνης».

Προφανώς υπονοεί την ηγεσία της «πλατφόρμας» και την περί αυτήν βουλευτές.

Όσον αφορά τους υπόλοιπους αντιδρώντες δεν είναι δα και τόσο «ανυποχώρητοι» ώστε να μην  υποκύψουν.

Διατηρώντας ενδόμυχα τις προσωπικές τους απόψεις. Τις οποίες και βέβαια πάντα μπορούν να ψελλίζουν «συνωμοτικά» σε καμιά ταβερνούλα.

Από ότι μάλλον αρκετά  καθαρά διαφαίνεται κάποιοι άρχισαν επίσημα να το ξανασκέφτονται το πράγμα.

Σε κείμενο που υπογράφουν 17 βουλευτές του ΣυΡιΖα που ψήφισαν διαφορετικά (ναι, παρόν, όχι) για τα μέτρα μεταξύ των άλλων εμετικών αναφέρεται:

«Πέραν όλων αυτών, τις προηγούμενες μέρες, με αποκορύφωμα την Πέμπτη, βιώσαμε στη Βουλή διαδικασίες ακραίας αντιπαράθεσης ανάμεσα σε συντρόφους, που μας λυπούν και μας κάνουν να ντρεπόμαστε, καθώς διαρρηγνύουν δεσμούς συντροφικότητας, εκτίμησης και αγάπης στο πλαίσιο του ΣΥΡΙΖΑ

Τι μας λεν εδώ οι companeros;

“Μπρε αδελφέ συγγνώμη που σε στενοχώρησα μια κουβέντα παραπάνω έφερε η κακιά στιγμή, ψωμί και αλάτι.”

Από όσο είναι γνωστό η πολιτική ασκείται με πολιτικές θέσεις και επιχειρήματα που τις στηρίζουν.

Διαφορές ή διαφοροποιήσεις σε μια πολιτική πορεία υπάρχουν, γιατί και τα δεδομένα αλλάζουν και οι απόψεις.

Ισχύει όμως σ αυτήν την περίπτωση;

Πολλά και άσχημα συμπεράσματα βγαίνουν από την πιο πάνω φράση.

Μιλούν οι companeros «για δεσμούς συντροφικότητας, εκτίμησης και αγάπης στο πλαίσιο του ΣυΡιΖα.»

Τα πολιτικά κόμματα δεν είναι “οικογένειες”, δεν είναι clan ούτος ώστε να διαφωνείς ριζικά σε τεράστια θέματα όπως ευρώ η δραχμή, μέσα η έξω από την Ε.Ε., ψηφίζω – δεν ψηφίζω το ευρωπαϊκό πρόγραμμα, και να καταλήγεις ότι και να έγινε είναι αδελφός/η και εγώ τον/την αγαπώ.

Ας αγαπήσουν και τους υπόλοιπους πολιτικούς από τα άλλα κόμματα που προδότες και προσκυνημένους τους ανεβοκατέβαζαν οι companeros.

Όχι, δεν το κάνουν. Μόνο στα πλαίσια του ΣυΡιΖα ισχύουν οι δεσμοί «συντροφικότητας», «εκτίμησης» και «αγάπης».

Αυτό δεν είναι κόμμα, είναι μοναστήρι. Με τόση αγάπη συναγωνίζονται και τα Μετέωρα.

Αθάνατο το Παπανδρεικο ΠΑΣΟΚ, αναγεννώμενο από την τέφρα του αντιμνημονιακού αγώνα. «Τρομάρα τους»…

Προκειμένου να μην επιστρέψουν κάποιοι στην ασημαντότητα τους εν όψη της λίστας, τα δίνουν όλα αφού έκαναν τα παλληκάρια στη πλάτη των νομιμοφρονων «συντρόφων» και στην δεδομένη καταφατική ψήφο των φιλο-Ευρωπαϊκών κόμματων και ψάχνουν τη «μοντα» για συγχώρεση από το μοναστήρι.

Άλλα από ότι φαίνεται δεν τα «τρώει» αυτά ο κ. Φίλης και ξεκαθάρισε -στους μετανοούντες και  ανανήψαντες- να ξεχάσουν τα «αντάρτικα» και αν θέλουν να έχουν ελπίδα να δηλώσουν ότι  “είναι εύλογο και αναγκαίο να υπηρετούν το πολιτικό σχέδιο μέσα στο πλαίσιο της Ευρωζώνης”.

Αποδείχτηκε -προς το παρόν τουλάχιστον- ότι ΣυΡιΖα σημαίνει Τσιπρας και όσον αφορά τις πολιτικά «μωρές παρθένες» δεν θα τις σώσουν οι «έξυπνες». Αν και οι μεν και οι δε μόνο «παρθένες» δεν είναι.

Τώρα για τους σκληρούς της δραχμής να δούμε πόσο μακριά από το οικονομικό πακέτο των 80δις θα πάνε.

Επειδή σαν να τα “διπλώνουν” και οι “πλατφορμιζοντες”. Να πάμε στο συνέδριο, στηρίζουμε την κυβέρνηση. Και το πιο καλό “παλεύουμε από τα μέσα”.

Κορυφαίο. Σήκω Αντρέα να τους δεις…

Κοντός ψαλμός και τα λοιπά γνωστά σ αυτή τη χώρα.