Εγκλωβισμένοι στις ιδεοληψίες…

“Ο βίος βραχύς, η δε τέχνη μακρή, ο δε καιρός οξύς, η δε πείρα σφαλερή, η δε κρίσις χαλεπή. H ζωή είναι σύντομη, η τέχνη μακρόχρονη, η ευκαιρία φευγαλέα η πείρα απατηλή, η ορθή κρίση δύσκολη.”

Συνεχίζεται η σύγχυση που αφορά στην σχέση της δημοκρατίας με την οικονομία.

Η βιοοικονομία δεν αποτελεί, δυστυχώς, ως σύστημα στοχασμού και αρχών τον ερμηνευτικό κώδικα των σχολιαστών των μνημονίων και της τρόικας.

Τα δύο στρατόπεδα του Σύριζα που θα συγκρουστούν στα τηλεοπτικά πλατό, φαίνεται να μην μπορούν να αντιληφθούν και να ορίσουν την εθνική μας οικονομία, σαν μια επιστήμη της ζωής κοντινή με την βιολογία μάλλον, παρά με την μηχανική.

Είναι καιρός να τελειώσουμε με την μεγαλύτερη δύναμη οπισθοδρόμησης της κοινωνίας μας, τους πιστούς της επιστημονικοφανούς μαρξιστικής μπαρουφολογίας.

Παραμένουν εγκλωβισμένοι στις ιδεοληψίες και τα παλαιά χονδροειδή ταξικά στερεότυπα της Αριστεράς, που χωρίζει τους πολίτες με υπεραπλουστευτικό τρόπο σε πλούσιους και φτωχούς, ανάλογα με τις επιλογές που κάνουν στη ζωή τους.

Ο μισθοσυντήρητος γονιός που δεν είναι ευχαριστημένος με το δημόσιο σχολείο της περιοχής του και στέλνει το παιδί του σε ένα ιδιωτικό σχολείο το οποίο θεωρεί ότι παρέχει καλύτερες ευκαιρίες μόρφωσης, θεωρείται πλούσιος – ακόμη κι αν στην πραγματικότητα υφίσταται μεγάλες στερήσεις για να μάθει το παιδί του καλύτερα γράμματα.

Οι εξισωτικές προς τα κάτω απόψεις Μπαλτά για την “ρετσινιά της αριστείας”, είχαν ως επακόλουθο το κλείσιμο των πειραματικών δημόσιων σχολείων, επειδή ενθαρρύνουν τον ανταγωνισμό και δημιουργούν μία ελίτ της γνώσης.

Αποφάσισαν να “ανταλλάξουν” στα πλαίσια του μνημονίου την μείωση του ΦΠΑ στο -εισαγόμενο κατά κύριο λόγο- μοσχαρίσιο κρέας από 23% στο 16% με την αύξηση του ΦΠΑ στα ιδιωτικά σχολεία-φροντιστήρια από το 0 % στο 23%!

Οι διανοητικώς πλαδαροί “Μπαλτάδες”, να αποσυρθούν στα αραχνιασμένα και μουχλιασμένια ράφια της ιστορίας.

Εκεί ανήκουν, άλλωστε.

Οι αναχρονιστικές ιδεοληψίες τους, είναι βούρκος που κρατάει την ελληνική κοινωνία μισοβουλιαγμένη στη μιζέρια.

Η πρώτη πολιτική πράξη την οποία εφάρμοσαν όλα τα επιβληθέντα δια της βίας καθεστώτα τού υπαρκτου σοσιαλισμού της Ανατολικής Ευρώπης, ήταν το κλείσιμο όλων των ιδιωτικών σχολείων.

Ήταν η αναγκαία προϋπόθεση για να περάσουν την δική τους μονολιθική ιδεολογία στους νεαρούς εγκεφάλους.

Εξοντωτικοί φόροι στη μόρφωση, για να μειωθεί ο φόρος στο εισαγώμενο μοσχαρισιο κρέας.

Πολύ λογικό, αφού πάμε και ψηφίζουμε σαν βόδια.. θα μας κυβερνούν μοσχαροκεφαλές.