Όλα στο περίπου, όλα στον αέρα…

Ραχάτι και ανατολίτικοι αμανέδες οι οικονομικοί και πολιτικοί ρυθμοί στη χώρα.

Μια πολιτική καθημερινότητα, που οι αυθεντικοί εκφραστές της ισχνής μειοψηφίας που τους εξέλεξε στο κοινοβούλιο βολοδέρνουν άσκοπα «δωθε – κειθε», αναλώνονται σε ατέρμονους και ανούσιους τηλεοπτικούς διάλογους, μόνο και μόνο για να δηλώσουν την παρουσία τους και την προγραμματική τους ανυπαρξία.

Μετά βεβαιότητας αυτοί που δεν ψήφισαν -και είναι το μισό εκλογικό σώμα- δεν απείχαν διότι αποφάσισαν αιφνίδια να εκχωρήσουν το δικαίωμα της απόφασης στους υπόλοιπους.

Απλά καταψήφισαν, αγνοώντας επιδεικτικά και ίσως και με δόση μοιρολατρίας, τις απεγνωσμένες προσπάθειες της δεδομένης ελληνικής πολιτικής και οικονομικής ολιγαρχίας να κρατηθεί στην εξουσία όπως-όπως.

Ευρωλιγούρηδες, Καλιφορνέζοι ναυαγοσώστες, Χαρβαρντιανοί, Λαγκαρντιανοί, τσιράκια, παπαγάλοι, και λοιπά ανθρωπάκια, οδήγησαν τη χώρα σε οικονομικό και κοινωνικό λαβύρινθο.

Χορτάσαμε πολιτικούς «πρίγκιπες» και «δελφίνους». Σωτήρες και λαϊκούς αγωνιστές.

Είναι η χώρα «δικαστική αίθουσα», που στο ρόλο του εισαγγελέα και του κατηγορουμένου εναλλάσσονται τέως ή ακόμη και νυν συνέταιροι.

Παλιοί λογαριασμοί και οικονομικοί ανταγωνισμοί μετατρέπονται σε show για τον καταναλωτή σαπουνόπερας, με την επίφαση της τάχατις καταπολέμησης της διαφθοράς, που η γενεσιουργός της αιτία είναι η ασύδοτη κρατικίστικη γραφειοκρατία και η παράλογη φορολογία.

Ο πυρήνας της «διαφθοράς», είναι ο τρόπος που οδηγήθηκε επίτηδες, τεχνητά και σχεδιασμένα, η χώρα στο μνημόνιο.

Μας θεωρούν τόσο «χαχόλους» (σημ. συντ. συγγνώμη για τη λέξη αλλά μόνο αυτή ταιριάζει) ούτως ώστε η ΕΛ.ΣΤΑΤ. να διογκώσει το χρέος -χωρίς να έχει καμία αρμοδιότητα- προσθέτοντας σε αυτό προβλέψεις (εικονικά δεδομένα) από τα swap.

Για να είναι πλήρως κατανοητό τι ακριβώς οργάνωσαν οι πολιτικοί προϊστάμενοι του κ Γεωργίου, πρέπει να ανατρέξουμε στο 2010.

Στην υπόθεση των δομημένων ομολόγων που εκκρεμεί δικαστικά, οι κατηγορούμενοι κατηγορούνται διότι δεν πρόσθεσαν τα swap των δανείων (ομολόγων) –και καλά έκαναν διότι δεν προσθέτεις ανύπαρκτο χρήμα στο πραγματικό- και η εισαγγελεύς του Αρείου Πάγου κατηγορεί τον κ Γεωργιου -και καλά κάνει αν αποδειχτεί- ότι πρόσθεσε ανύπαρκτο χρήμα (swap) στο χρέος, διογκώνοντας το.

Όλος αυτός ο πολιτικός συμφερτός της εποχής, προκειμένου να οδηγήσει τη χώρα στο μνημόνιο -το κίνητρο το υποψιαζόμαστε όλοι- δεν δίστασε να γελοιοποιήσει εαυτόν και τη χώρα, φωνασκώντας και οχλαγωγώντας ότι μπορείς να προσθέσεις την μελλοντική αξία ενός μελλοντικού στοιχήματος (swap), στην πραγματική αξία της οφειλής σου.

Με την αναίρεση από την εισαγγελέα για την μη παραπομπή των υπευθύνων της ΕΛ.ΣΤΑΤ., ανοίγει ο δρόμος για να διερευνηθεί πραγματικά το πως και γιατί οι ντόπιοι πολιτικοί και οικονομικοί λακέδες υπερχρέωσαν την χώρα.

Μέχρι να γίνουν αυτές οι έρευνες για τον κυρίαρχο λόγο που οδηγεί τους ψηφοφόρους στην απαξίωση της εκλογικής διαδικασίας και των κομματικών ηγεσιών, θα υπομείνουμε τον κάθε φαιδρό ηγέτη που οι υπόλοιποι επέλεξαν για λογαριασμό μας.

Ο κυρίαρχος λόγος είναι πως ξαφνικά βρεθήκαμε να χρωστάμε σε όλη την Ευρώπη και τέλος να μην υπάρχει.

Οι πολίτες θέλουν απαντήσεις πειστικές και καθαρές.

 

Διαβάστε σχετικά:
Η Πυθία μασούσε ομόλογα… Η «εξεταστική» σκάνδαλο!…
Στοιχεία-σοκ για το έλλειμμα του 2009!